DUJE KLARIC Cropix
TRIJUMF BI BIO POPUT BINGA

Ovoj momčadi pobjedu ne može jamčiti ni Guardiola. I dalje se pamti sramotan podatak s Poljuda

Nakon sramotna tri poljudska faula, teško da se može odigrati mekanije, bez duela
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 18. listopad 2024. 16:19

Subotnja utakmica protiv Osijeka, osim bodovnog značaja, zanimljiva je i zbog debija Marka Kartela na klupi Šibenika. Četrdesettrogodišnji trener hrabro se latio uloge novog šefa Šibenikove struke, u situaciji kada je momčad pet kola bez pobjede, u vidljivom padu forme.

Nitko u ovoj situaciji ne može jamčiti da će momčad s novim trenerom pobijediti Slavonce, pa ni da umjesto Kartela momčad vodi jedan Pep Guardiola. Ali, da će Šibenčani igrati agresivnije, to bismo se mogli kladiti. Jer nakon sramotna tri poljudska faula, teško da se može odigrati mekanije, bez duela. Za to postići trebat će igrači koji imaju duel igru, urođeniju agresivnost.

Uvijek se sjetimo priča Mile Petkovića, negdašnjeg kapetana i braniča Šibenika, koji nam je sto puta prepričavao zgode iz romantičnog doba SHNL-a, kada su gostujuće ekipe dolazile s velikim respektom na Šubićevac. Imao je Šibenik često lošije momčadi od rivala, ali znalo se da gosti, ako žele uzeti bodove na Šubićevcu, moraju uložiti 100 posto napora, ostaviti “kosti” na terenu, i kada bi i nakon poraza svi igrači mogli druge pogledati u oči i, naravno, doći pred navijače.

Pozo teško do minutaže

Posebice se to ogledalo u devedesetima kada su obranu Šibenika držali prekaljeni ratnici Petković - Muriqi - Abazi, i kada bi nerijetko najbolji gostujući igrači namjerno dobivali treće žute kartone te tako izbjegli dolazak na noge borbenim Šibenčanima. Sada su neka druga vremena, ne kažemo lošija, nipošto, ali tako se igralo na Šubićevcu. Posebice kada bi falilo kvalitete, plemenitih majstora...

image

Marko Kartelo

NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Kartelo će vjerojatno zaigrati s trojicom u zadnjem redu, u momčad se vraća Punčec, a ozlijeđenog Perića mijenjat će Dujmović, makar i Gačić čeka k’o zapeta puška. Šime Gržan ide odlično i ne bismo se iznenadili da zaigra od početka, čime će i Kolega dobiti možda drugu ulogu od dosadašnje. U prvih 11 treba očekivati i Majića, čiji trenutak inspiracije može odlučiti. U srcu momčadi izvjestan je nastup Roce, čije iskustvo, duel igra, borbenost, ali i precizan dugi pas uz Bakićevu i Kaveljevu mladenačku energiju može donijeti ono što je nedostajalo u zadnje vrijeme. I Prekodravac je tu, koji ima veliki radijus kretanja, a tu je i njegov dodatni motiv nakon iznenadnog razlaza s Bijelo-plavima ovog ljeta. Iako se vratio u trenažni proces realno je teško očekivati da zaigra Iker Pozo. Možda poneku minutu, ali teško...

Najavljujući ofenzivniji Šibenik možemo očekivati i dva napadača od starta, uz “sigurnog” Santinija, tu je Božić koji je, istina, u padu forme, ali uvijek radi za momčad, dok bi konačno i Ivan Delić mogao dobiti značajniju rolu.

Protiv Šibenika je i stvarno neugodna tradicija, koja kaže da je Osijek slavio u zadnjih 6 međusobnih dvoboja na Šubićevcu, uz gol-razliku 1:17! Zadnju pobjedu na svom travnjaku protiv Slavonaca Šibenčani su proslavili prije 13,5 godina (2011.), ali zanimljivo je da su neporaženi na posljednja tri gostovanja u gradu na Dravi. U 1. kolu golovima Božića i Morrisona Šibenik je pobijedio u Opus Areni. Eventualni novi trijumf u subotu bio bi poput binga, ali, realno, nakon svih turbulencija i preslagivanja, ni bod ne bi bio za baciti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. listopad 2024 16:20