Slavlje igraca Šibenika i navijaca nakon pobjede

 NIKSA STIPANICEV Cropix
AKCIJA U ŠIBENIKU

Potrebno je barem 7-8 igrača za borbu u novoj sezoni, a za to treba povećati budžet za 50 posto

Povratnik u prvoligaško društvo proslavio je promociju, a sada započinje planiranje za sljedeću sezonu
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 08. lipanj 2024. 16:15

Ludi, nezaboravni, ali iznimno uspješan tjedan je za nogometašima Šibenika. Nakon što su u Osijeku 14. uzastopnom pobjedom trijumfalno vizirali povratak u Supersport HNL, koji su zdušno proslavili već u Gradskom vrtu zajedno sa svojim mnogobrojnim navijačima, novi(stari)prvoligaši proslavili su burno povratak u HR elitu i u Krešimirovom gradu. Uz nekoliko tisuća razdraganih navijača na Poljani, središnjem gradskom trgu feštalo se, klicalo Careviću, Majiću, Božiću, Karajici

- Milijun puta su me pitali - zašto Šibenik? Pa, evo zašto, zbog ovoga - poručivao je s pozornice na svečanom dočeku nogometaša vlasnik HNK Šibenik Željko Karajica, najavljujući nove fešte.

Još nije službeno

Navijače Šibenika sada najviše zanima kako će izgledati momčad Šibenika u nastupajućoj sezoni. Tko ostaje, tko napušta narančastu svlačionicu, hoće li momčad biti konkurentna u Supersport HNL-u...

- Navijači ne trebaju brinuti. Imat ćemo konkurentnu momčad za najjači hrvatski rang. Sigurno ćemo se pojačati. Ciljevi su jasni, pod broj jedan ostanak u HNL-u, a sve preko toga ćemo raditi planski – kazao je neki dan Željko Karajica. U razdraganom slavlju s pozornice na središnjem gradskom trgu poručio je još navijačima:

- Znam da vas zanima status našeg trenera. Mario Carević ostaje s nama.

Ostanak trenera koji je sa Šibenikom ostvario ekspresan povratak u hrvatsku nogometnu elitu, međutim, još nije službeno potvrđen. Istina, Makaranin ima ugovor sa Šibenčanima još jednu sezonu, ali nije tajna da 43-godišnjeg trenera vabe neki domaći, ali i inozemni klubovi. Imao je Carević ponudu i prošle zime, ali je to odbio uz poruku - moram sa Šibenikom dovršiti započeti posao.

Zna se kako je Carević završio taj posao, ali osim pukog profesionalizma, izvjesno je kako je razvio i poseban, prisni odnos s klubom, gradom, navijačima. Carević sam ponavlja kako se želi pod broj 1 odmoriti, biti uz obitelj, a onda sjesti s čelnicima kluba, iznijeti analizu i zajednički donijeti konačnu odluku. U njegovoj odluci ostaje li trener Šibenika svakako će važnu ulogu imati i saznanje od vlasnika koji ulažu svoj novac - kakvu će momčad složiti u novoj prvoligaškoj sezoni.

image
NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV Cropix

Svima koji prate HNL jasno je kako je veliki jaz između prvog i drugog ranga. Bez obzira na činjenicu da je ovaj Šibenik porušio mnoge rekorde u 1. NL, za biti konkurentan u eliti trebati će osnažiti kadar. Barem 7-8 igrača, za koje se može reći ili pretpostaviti da će odmah podići kvalitetu momčadi. U svim linijama, posebice u veznom redu, koji je najtanji.

Navodno su u klubu radili na planu A i B još dok je trajala borba za prvo mjesto sa Zrinskim, u planu A su paralelno s tom borbom za prvaka pravili određene križaljke za snaženje kadra za novu sezonu, a budući da je plan B propao, fokus je na snaženju kadra.
Za to će trebati povećati i budžet za barem 40-50%, a tu su i benefiti poput sredstava od TV-prava, Dinamovog uspjeha u Europi, a da ne govorimo o tome kako je lakše privući pojačanja u HNL. Ali i prodati nekog postojećeg. Budući da se o novim pojačanjima još ništa ne zna i ne govori, kažimo kako je izvjesno kako neki igrači Šibenika neće nastaviti svoj put na Šubićevcu.

Jedan od njih je Ivan Cvijanović, odlični lijevi wing back kojem istječe posudba iz Osijeka i koji će vjerojatno u novoj sezoni biti u planovima novog trenera i Josea Bota na Opus Areni. Posudba istječe i mladom braniču Duji Dujmoviću, koji se vraća u Rijeku, ali navodno bi Solinjanin ipak mogao ostati u šibenskom dresu. Toševski se, pak, vraća u Klagenfurt.

Ponovno u Osijek

Kostur momčadi bi trebao ostati na okupu, ali realno, u 1. ligi za neke vjerojatno neće biti mjesta. Od domaćih mladih igrača iz juniorskog pogona trenutačno su u prvom planu napadači Sekulić i Kulušić, te branič Morrison.

Što se tiče nove sezone, Šibenik će u 1. kolu na noge Osijeku premijerno na Opus Arenu. Sudbina je htjela da Narančasti nakon Gradskog vrta, gdje su vizirali povratak u elitu, opet odlaze u grad na Dravu.

Infrastruktura, kamp Real Madrida, američki nogomet...

Nakon Poljane, klub je proslavio povratak u prvoligaški razred u Amadria Parku, u znamenitom Dalmatinskom selu. Ali, već sutradan u klupskim prostorijama zatekli smo zaposlenike kluba u punom pogonu. A posla je na Šubićevcu kao nikad. Od infrastrukture, dovršetka radova na uređenju klupskog, ali i javnog ugostiteljskog objekta na stadionu, novog fitnessa, kuhinje, koji bi po planu trebao biti zgotovljen do početka srpnja. Vodstvo kluba čeka i početak uređenja neophodne infrastrukture i zahvata na proširenju nadstrešnice na zapadnoj tribini. U tijeku su i završne pripreme za organizaciju nogometnog kampa Real Madrida koji kreće u zadnjem tjednu lipnja, i koji će trajati 14 dana (u dva turnusa) s preko 300 polaznika, potom nekoliko koncerata, američkog nogometa… (dt)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. lipanj 2024 16:15