Igrači Šibenika s navijačima

 NIKSA STIPANICEV Cropix
DALMATINSKI DERBI

Povratnik u HNL stiže na vrući na Poljud, ‘manekeni‘ u sastavu nisu dobrodošli. Ovo je recept za Hajduk

Šibenik će u nedjelju po pravilu imati jaku navijačku podršku s juga poljudskog stadiona
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 04. listopad 2024. 17:22

Nakon remija bez golova na Šubićevcu s Istrom 1961, nogometaši Šibenika pripremaju se za prvi dalmatinski derbi ove sezone.

U prvom kvartalu prvenstva Narančasti su protiv najjačih momčadi (Osijek, Dinamo, Rijeka) redom gostovali, i od 9 mogućih osvojili 3 boda, ona startna u Opus Areni. Tada se Osijek još tražio, ali i takav je još imao Miereza, Nejašmića, dok na Maksimiru i Rujevici objektivno Šibenčani nisu imali odveć šansi u pozitivan rezultat. A što ih čeka na Poljudu ove nedjelje?

U prvom redu sve organiziraniji Gattusov Hajduk, koji sigurno računa na tri boda za ostanak u utrci za naslov jesenskog prvaka, dodatno osokoljen remijem na Rujevici, pune tribine... Koliko može ponuditi Carevićev Šibenik, koji je nakon furioznog starta i ostvarene 3 pobjede u 4 utakmice, zapao u jednu krizu?

image

Mario Carević

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Prvenstveno krizu stvaranja šansi, a samim time i realizacijom, Šibenik nije postigao gol u 3 od 4 zadnje utakmice (Varaždin, Rijeka, Istra 1961). Ni na Poljudu ne treba očekivati da će im domaćin dozvoliti puno prilika, a onih koje će biti, trebat će iskoristiti ako se želi izvući bod, ili sva tri. Na Šubićevcu se nadaju i da prvi udarac Splićana neće završiti u mreži kao onaj Frukov u 3. minuti riječkog dvoboja, ili pak ona bomba Ristovskog u Maksimiru u 7. minuti. Hajduk će pritiskati od starta, preko Livaje će tražiti dubinu, a Šibenikova obrana će morati biti čvrsta, linije uske, i fokus 100 posto svih 90 minuta plus nadoknada. Jer nerijetko su (odlučujući) golovi na Poljudu padali u zoni Cesarini...

Što se kadra tiče, Punčec će izbivati i protiv Bijelih, pa će u vatru opet Dujmović. U prvih 11 će se vjerojatno vratiti Kolega, makar se 17-godišnji Kulušić predstavio u jako dobrom izdanju u svom debiju od početka protiv Puljana. Najnovije pojačanje Šime Gržan će možda dobiti pola sata, zavisno kako procijeni struka njegovo fizičko stanje, a s obzirom na to da je teško očekivati da će se ovaj Šibenik nametnuti posjedom na Poljudu, Narančasti će se morati osloniti na kontre i polukontre gdje bi pak Božić, Kolega i vjerojatno Torres mogli imati svoje uloge. Za “potući” se s Hajdukom trebat će i borbenija vezna linija, manekeni, koji će eventualno bježati od duela nisu “dobrodošli”.

Kažimo kako se za najbliže, ali i najdraže gostovanje spremaju i navijači, pa će Šibenik u nedjelju po pravilu imati jaku navijačku podršku s juga Poljuda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. listopad 2024 17:24