NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
TKO OSVAJA KUP?

Prije 13 godina u dvoboju Hajduka i Šibenika bilo je gusto do samog kraja. Tako će biti i sutra

Vratili smo se malo u povijest i prisjetili kako su Hajduk i Šibenik izgledali 2010. godine
Piše: PROMOObjavljeno: 23. svibanj 2023. 18:23

Utorak je, a samim time tu je nova epizoda našeg Super7 podcasta - službeno predzadnja prije zasluženog ljetnog odmora. U ovoj epizodi uz zaključak lige najveći fokus smo usmjerili na sutrašnje finale SuperSport HNKupa u kojem se na Rujevici susreću Hajduk i Šibenik.

U ovoj sezoni u susretima u SuperSport HNL-u dva puta je slavio Hajduk, a jednom je utakmica završila neriješenim rezultatom nakon što je Dolček šokirao svog matičnog poslodavca izjednačujućim pogotkom u sudačkoj nadoknadi.

Ova utakmica bit će 32. finale Kupa u povijesti HNS-a. Hajduk pokušava osvojiti 8. puta ovaj trofej dok bi Šibenčanima ukoliko dođu do pobjede ovo bio prvi. Posljednji put u ovoj fazi natjecanja ova dva kluba susrela su se 2010. godine, a tada je kao pobjednik izašao Hajduka s ukupnih 4-1 iz 2 utakmice. Za ‘Bile’ su tada igrali Ibričić, Vukušić, Anas Sharbini, Tomasov, Skoko, Maloča, J. Buljat, dok su ‘Narančasti’ dres u tom finalu nosili Zec, Ademi, Alispahić, A. Bulat, popularni SBG, vratar Blažević i mnogi drugi. Bile su to možda najjače momčadi oba kluba u posljednjih 15 godina, a koje uspomene smo ispričali pogledaj ovdje:

Ne zaboravi, prošli tjedan objavili smo i jedinstveni izazov u suradnji sa Sportreactom. Otišli smo u Rudeš, a naš recreativo možeš pogledati ovdje:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 09:06