Robert Prosinečki

 RANKO SUVAR Cropix
BEZ POGODAKA

Prosinečki protiv Šibenika sjedio na klupi Olimpije, bivši hajdukovac dobio izravni crveni karton

U 73. minuti došlo je do sukoba između igrača na terenu pa je sudac odlučio ozbiljnije reagirati.
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 30. lipanj 2022. 19:46

ŠIBENIK - OLIMPIJA 0:0

ŠIBENIK: Đaković, Mina, Mesa, Šimunović, Arai, Ćurić, Salomon, Čanadi, Marasović, Špeljak, Pecirep (još su igrali: Rogić, Dolček, Perić, Koprivnik, Kvesić, Rom, Rak, Matić, Skorup, Bolanča). Trener: Damir Čanadi.

OLIMPIJA: Vidovšek, Ratnik, Van Bruggen, Milović, Krefl, Lasickas, Doffo, Elšnik, Sešlar, Kvesić, Nukić (još su igrali: Banić, Pintol, Pilj, Slaviček, Tall, Karamatić, Gavrić, Špehar, Crnomarković, Lagundžić, Baskera, Aldair). Trener: Robert Prosinečki

Robert Prosinečki u četvrtak je u prijateljskoj utakmici odigranoj u Bledu sjedio na klupi ljubljanske Olimpije protiv Šibenika. Pogodaka nije bilo, utakmica između elitnih ligaša iz Slovenije i Hrvatske završila je rezultatom 0:0. Šibeniku je to bila druga pripremna utakmica na slovenskom dijelu priprema i ponovno nije uspio doći do pobjede. U prvom dvoboju TSC Bačka Topola je protiv društva sa Šubićevca slavila rezultatom 2:1.

Promijenio je novi trener Šibenika Damir Čanadi momčad u odnosu na prvi dvoboj, očito je da još traži dobitnu kombinaciju s kojom će otvoriti novu sezonu. Zaigrao je Šibenik protiv Zmajeva s trojicom nogometaša u posljednjoj liniji, uz Luku Šimunovića ispred mladog vratara Antonija Đakovića startali su Kolumbijci David Mina i Juan Camilo Mesa. Debitirala su dvojica ofenzivaca; u udarnih 11 bili su mladi Karlo Špeljak, koji je u ovom prijelaznom roku stigao iz Lokomotive te 30-godišnji Darijo Pecirep, koji je u karijeri igrao za niz austrijskih klubova, od kojih je posljednji Austria iz Klagenfurta.

U prvom poluvremenu ni Šibenik niti Olimpija nisu se istaknuli ozbiljnijim ofenzivnijim akcijama. Đaković skoro uopće nije bio u akciji, dok su njegovi suigrači tek nekoliko puta uspjeli zaprijetiti, no bez većih opasnosti. Vratar Ljubljančana Matevž Vidovšek bio je spreman za sve pokušaje šibenske momčadi. Pogodaka nije bilo, a u istom ritmu nastavilo se u drugom poluvremenu, bila je to utakmica u kojoj su Čanadi i Prosinečki mogli biti zadovoljni uglavnom samo defenzivom.

S klupe su u nastavku ušla brojna nova imena, zamijenili su se i vratari, tako da su pokoju obranu upisali Lovre Rogić i Ivan Banić. Čak desetoricu novih igrača uveo je Čanadi u drugom dijelu, s time da jedan od njih nije završio utakmicu. U 73. minuti došlo je do sukoba između nogometaša Šibenika i Olimpije pa je sudac odlučio ozbiljnije reagirati. Izravni crveni karton i preuranjeni odlazak u svlačionicu zaslužio je Ivan Dolček, još jedan novi igrač Šibenika. Imao je Šibenik jednu dobru situaciju s igračem manje, nekoliko minuta prije kraja zaprijetio je Baniću slovenski napadač Nace Koprivnik, ali bivši vratar Gorice bio je spreman za taj pokušaj.

Pred Šibenikom je još jedna utakmica prije nego što se momčad vrati kući. U subotu će klub sa Šubićevca u Sloveniji odigrati treći pripremni dvoboj, a suparnik će biti bugarski drugoligaš Marica Plovdiv.

Linker
19. travanj 2024 17:02