NIKSA STIPANICEV Cropix
POVRATAK NA MAKSIMIR

Purger na klupi Šibenika: ‘Ovaj Dinamov dvojac u karijeri ima više utakmica nego cijela naša momčad zajedno‘

Mario Cvitanović danas će protiv svojeg bivšeg kluba izvesti jako oslabljenu momčad
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 06. studeni 2022. 09:14

Stigla je prva (prava) ledena bura, kiša. Pravi zimski dan u Šibeniku. Bablje ljeto je čini se definitivno za nama. A pred nogometašima Šibenika je najteži, ali zapravo i najlakši suparnik.

Dvoboj protiv europskog Dinama, prvaka na njegovom Maksimiru na kojeg će ići bez kompletnog udarnog napadačkog reda (Čop, Delić, Dolček).

- Eto, dočekao sam i prvi kišni dan otkako sam u Šibeniku, ali i prvi put da ću biti na kontra strani od Dinama - započeo je svoju najavnu presicu uoči nedjeljnog gostovanja na Maksimiru Mario Cvitanović.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Trener Šibenika je vodio Zagrepčane u sezoni 2017./18., a u dresu Dinama odigrao je više od 100 utakmica.

- Naravno da sam vezan i dalje s Dinamom, da sam u kontaktu s ljudima iz Maksimira. Ipak sam ja Zagrepčanin, igrao sam u Dinamu, bio trener četiri godine u Dinamu 2 i vodio prvu momčad. Mi smo ljudi iz nogometa i naravno da smo u kontaktu. Doduše, otkako sam ovih mjesec i nešto dana u Šibeniku, nisam se čuo ni s kim - otkrio nam je trener Šibenika.

Šibenčani su prošle godine konačno skinuli to prokletstvo zvano - gostovanje u Maksimiru. Bio je 30. siječnja 2021. godine kada su Deni Jurić i Emir Sahiti donijeli Narančastima prvu, povijesnu pobjedu protiv Dinama u Zagrebu u 30 godina HNL-a. Iste sezone Dinamo nije slavio i na Šubićevcu (1:1), ali sada su karte “nešto” drugačije izmiješane.

Mladenački zanos

Osim Mariju Cvitanoviću, i mnogim Šibenikovim mladim igračima bit će to prvi susret s Maksimirom.

- Zbog niza okolnosti u nedjelju ćemo izvesti jednu dosta mladu, ali poletnu, energičnu momčad. Zbog kartona nema Delića, Čopa i Dolčeka, dok su Kvesić i Salomon i dalje u fazi oporavka. Priliku će dobiti igrači koji su zdravi, spremni i kojima Maksimir može biti prilika da pokažu što znaju. Što se utakmice tiče, puno sam pričao s igračima, objasnio im što želim od njih, kako da se postave. Možda će zvučati čudno, ali pripremali smo se za Dinamo kao i za svaku drugu utakmicu u HNL-u! Idemo u Zagreb odigrati svoju utakmicu, pokušati prezentirati u Maksimiru ono što smo vježbali čitav tjedan, pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti. Ne smijemo se odveć zamarati protivnikom, njegovom snagom, kvalitetom, moći. Jer ako tako razmišljamo, onda ne trebamo ni krenuti za Zagreb. Meni je kao treneru bitno da naši mladi igrači odigraju smjelo, s mladenačkim zanosom - nastavlja Cvitanović.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Pitali su ga novinari kako će iz njegove perspektive kao bivšeg trenera Dinama hrvatski prvak dočekati Šibenčane.

- Pa, dok sam ja vodio Dinamo Šibenik nije participirao u Prvoj HNL, pa nemam to iskustvo. Ali, znam da će Dinamo kao uvijek jasno pod broj jedan tražiti pobjedu, posjed, dominaciju, pritisak i sve ono što nosi takav dvoboj. Naravno da smo svjesni da Dinamo dolazi iz jedne druge priče, a mi iz jedne posve drugačije. Oni dolaze na ovu utakmicu iz perspektive gostovanja na Stamford Bridgeu, i ovom prilikom čestitam Zagrepčanima na svemu što su napravili u Ligi prvaka i za hrvatski nogomet u cijelosti. Ali, mi gledamo sebe, želimo se prezentirati hrabro, pokazati što smo radili i tražiti neke svoje šanse prvenstveno iz naše mladosti, energije. Malo sam istraživao i došao do podatka da samo Mišić i Ademi imaju više utakmica nego naša momčad koja će istrčati u nedjelju zajedno (spomenuti Dinamov dvojac ima preko 800 utakmica u karijeri u svim natjecanjima op.a.)! To je to neprocjenjivo iskustvo, uz kvalitetu i sve što ide uz to. Ali, opet ponavljam, nama je bitno da stanemo čvrsto, sa stavom, da pokažemo što možemo i vidjet ćemo što će nam to donijeti - zaključio je u dobrom raspoloženju trener Šibenčana.

Na put u Zagreb svoje mjesto u autobusu koji je u subotu zbog olujne bure morao umjesto Dalmatinom jednim dijelom preko stare ceste Velebitom za metropolu, našli su i juniori Viktor Damjanić i Moses Barnabas. Rekao je MC između ostalog da im je to nagrada za dosadašnji rad, ali i potreba zbog izostanka petorice standardnih prvotimaca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 03:24