Ante Čizmić/Cropix
FAKTOR X

Samozatajni hajdukovac pokazao se kao ‘best buy‘. Zacementirao je svoje mjesto u povijesti kluba

Nije velika medijska zvijezda, ali je igrač koji definitivno zaslužuje pozornost
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. svibanj 2023. 05:51

Dario Melnjak prošle je sezone bio ključni igrač Hajduka u osvajanju Kupa s četiri od pet pogodaka koliko su Bijeli postigli u polufinalu i finalu. Dva je u finalu na Poljudu postigao Rijeci, a ove je sezone ponovno zabio ključni pogodak u finalu Kupa.

Dario Melnjak najzaslužniji je što je Hajduk dvije godine zaredom osvojio Rabuzinovo sunce. I nije slučajno, jer "zlatni bek" iz Nedeljanca ove je sezone upisao najviše nastupa, odigravši čak 44 utakmice za Bijele. Propustio je tek jedan susret u cijeloj sezoni, prvenstveni s Goricom u veljači na Poljudu.

Pored toga, Melnjak je zabio sedam pogodaka, četiri u HNL-u, dva u Kupu i jedan u Europi. Uz sedam pogodaka ima i devet asistencija čime je lijevi bek drugi dodavač u Hajduku nakon Livaje. Ima 3778 minuta ove sezone, ima i dva trofeja, dva Kupa s Hajdukom. Melnjak ima gotovo sve, fali mu samo prvenstvo, ali i dva trofeja pobjednika Kupa velika su stvar.

image
Ante Čizmić/Cropix

Dario Melnjak Hajdukov je "best buy", samozatajni bek koji je došao na mala vrata, a nakon gotovo dvije sezone u bijelom dresu postao je "faktor X". Osvajač, pobjednik. Melnjak zabija i glavom i nogom, ima raznovrsnost realizacije, zato nije slučajno da predstavlja veliku opasnost iz drugog plana. Baš kako se i na Rujevici našao na pravom mjestu deblokiravši rezultat u susretu koji je imao teške obrambene okove.

S 30 godina, s golemim internacionalnim iskustvom koje je stekao igranjem u Sloveniji, Azerbajdžanu, Belgiji i Turskoj, kroz osam utakmica s Vatrenima, Melnjak je profesionalac koji još jednom i u finalu Kupa potvrdio da s pravom opravdava svaki euro kojeg je klub u njega uložio.

Melnjak nije velika medijska zvijezda, ali je igrač koji definitivno zaslužuje pozornost. Zato je i na Rujevici mogao s pravom staviti ruku na grb Hajduka, nakon pogotka potrčati prema navijačima i još jednom pokazati na svoju "sedamnaesticu" na leđima. Nema spora, Dario Melnjak s dva pečata na Kupu ulazi u povijest Hajduka. Splitsko sunce iz Nedeljanca.

image
Ante Čizmić/Cropix

"Sad treba dovesti još koje pojačanje"

Dario Melnjak:

- Imao sam tu čast razveseliti sve ove ljude. Možda sam to već spomenuo, ekipna je ovo igra. Strpljiva, pa nestrpljiva. Na kraju s dva gola zasluženo smo osvojili Kup. Na tisuće poruka je bilo ovih dana, ovo je tvoja utakmica pisali su mi ljudi. S jedne strane, pritisak, s druge motiv jer ja se ne mučim s pogocima, jer oni dolaze sami. To nam je samo motiv da budemo još bolji sljedeće sezone. Nije bilo lagano. Nekih prvih 15 minuta smo bili dobri, pa smo gubili lopte brzo. Ali smo dominirali. U drugom dijelu smo uspjeli dvaput zabiti gol. Sljedeće sezone? Klub je napravio iskorak, treba se stisnuti i dovest još koje pojačanje. Kroz karijeru imaš uspona i padova, treba razdoblje za podizanje. Trebalo nam je previše ove sezone. Siječanj nam nije išao kako smo htjeli, ali sezona je uspješna. Na dobrom smo putu.

Linker
25. travanj 2024 06:07