Igrači Šibenika

 NIKSA STIPANICEV Cropix
ZA NJIH NEMA DVOJBE

Šibenčani nakon utakmice s Dinamom žestoko napali glavnog suca, oglasila se i Komisija: Sve je ispravno!

Dario Bel bio je na udaru domaćina, ali Komisija nogometnih sudaca čvrsto je stala uz njega
Piše: SNObjavljeno: 29. kolovoz 2022. 15:56

Šibenčani su nakon utakmice s Dinamom dosta žestoko napali glavnog suca Darija Bela, tvrdeći da ih je oštetio za dva nedosuđena 11-erca. Međutim, Komisija nogometnih sudaca u svom je tjednom izvješću čvrsto stala iza suca i njegovih odluka.

Evo njihovog izvješća:

52. minuta: Kontakt napadača Šibenika i braniča Dinama unutar kaznenog prostora u Pravilima nogometne igre ne smatra se prekršajem. Razmatrajući prirodu incidenta u kojem igrači obostrano iniciraju kontakt u borbi za loptu, vrlo lagani intenzitet kontakta, sudac je ispravno dopustio nastavak igre u kojem napadač pokazuje jasnu namjeru da želi nastaviti igru.

image

Dario Bel

MATIJA DJANJESIC Cropix

81. minuta: Ispravna procjena suca utakmice u interpretaciji PNI-e (kažnjiva igra rukom). Incident u kojem igrač Dinama unutar vlastita kaznena prostora igrajući loptu nogom "sam sebe" pogađa u ruku, vrlo preciznim i jasnim smjernicama Pravila ne razmatra se prekršajem "kažnjive igre rukom". Razmatrajući da igrač sam sebe pogađa u ruku, da se ruka nalazi u apsolutno prirodnom položaju slijedom kretnje tijela, odluka suca dopustiti nastavak igre jedina je ispravna. (Mobingu kojemu je sudac izložen slijedom ovoga incidenta razmatran je na KNS HNS-a. KNS HNS-a podsjeća suce na striktnu primjenu naputaka u incidentima ovakve i slične prirode (primjena disciplinskih mjera).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 23:44