Šibenčani su od Varaždina izgubili na svojem terenu

 NIKSA STIPANICEV Cropix
KRALJEVI REMIJA

Šibenik bio nadomak pobjede pa doživio teško objašnjiv poraz, poznata je i Cvitanovićeva sudbina

Šibenčani su imali vodstvo i igrača više, ali su na kraju izgubili od Varaždina.
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 30. listopad 2022. 13:02

Da su ove sezone Šibenčani zbog velikog broja neodlučenih utakmica prozvani “kraljevima remija”, to već znamo. Ali, nakon ludih 90 minuta protiv Varaždina Šibenčani su pokazali da mogu biti i “kraljevi peha”!

Manje od dvadeset minuta do kraja imali su sve u svojim nogama, vodstvo 1:0, igrača više, kontrolu svega na travnjaku... Ali, ni to nije bilo dovoljno. Dva golema pojedinačna kiksa bila su (pre)skupa. Varaždinci im nisu oprostili i nakon poraza od Belupa, za koji su svi ustvrdili da je bolan, sada je uslijedio još bolniji. Osim što je drugi uzastopni na Šubićevcu, dogodio se opet protiv momčadi s kojom se može igrati. Apsurdno jest da je Šibenik odigrao možda i najboljih 90 minuta ove jeseni, a ostao je bez ičega! Niti Belupo, a niti Varaždinci nisu bili bolji, ali kada izgubiš oba domaća susreta kod kuće, onda ti se negdje lopta debelo zamjerila.

"Ha, što reći nakon svega... Šteta, velika šteta da nismo uspjeli sačuvati prednost. Težak je to poraz na domaćem terenu, ali moram odmah naglasiti da sam svojim igračima u svlačionici rekao da sam ponosan na njih. Odigrali su baš onako kako sam želio da igraju, borbeno, za svaku loptu, da ne gube duele. To je konačno bio Šibenik kakav ja želim. Napravili smo 24 prekršaja, što sve govori. Nismo dali mnogo protivniku koji je hit lige, a opet smo bili opasni prema naprijed. Imali smo 18 udaraca u gol, od toga 9 u okvir, napravili smo više šansi u ovih 90 minuta nego u svim dosadašnjim utakmicama zajedno otkako sam na klupi. Nije nas, međutim, nagradilo sada, valjda hoće u nekoj drugoj prilici. Moramo se skupiti, iz ovog teškog poraza pronaći stvari koje nas moraju pogurnuti, a njih je bilo jako puno", secirao je ukratko dojmove nakon šokantnog poraza od Varaždina trener Šibenika Mario Cvitanović.

Naravno, nije mogao pobjeći od pitanja kako su s igračem više od 1:0 došli do 1:2 i gubitka utakmice u 90+5. minuti?

"Teško mi je to objasniti, vidjeli ste kakve smo pogreške napravili. Imali smo sve pod kontrolom, međutim, nakon isključenja Teklića primili smo gol iz penala, iz jedne čudne situacije i dosuđene ruke Mese. Ali, nismo se obeshrabrili, već u prvom sljedećem napadu smo imali 100-postotnu šansu, pa do kraja još barem 3-4 velike prilike. Vratar Zelenika je na našu žalost sve živo obranio, pa i udarce s dva metra. Napadali smo, stiskali, nismo bili zgrčeni. Ali, onda se dogodila ta nova velika individualna pogreška i gosti su to iskoristili. Pogreške se događaju, one su sastavni dio sporta, nama su se dogodile u najgorem trenutku i grubo smo zbog njih bili kažnjeni. Ali, ne treba nikoga prozivati. Moramo nastaviti raditi još jače, više i siguran sam da ćemo uz igru kao protiv Varaždina početi ubirati plodove kroz bodovni učinak", kazao je Cvitanović.

Njegova trenerska pozicija u Šibeniku je i dalje stabilna, iako su pod njegovim mandatom od 15 mogućih osvojena tek tri boda (remiji s Goricom, Lokomotivom, Istrom). Zatekao je momčad na istom mjestu, s deset bodova nakon 10 kola, momčad koja je imala stabilnost u defenzivi, ali i momčad koja ima problema u izgradnji igre prema naprijed. Igra protiv Varaždina je sigurno bilo najboljih Šibenikovih 90 minuta ove jeseni, ali na kraju se gleda konačan rezultat.

Pred Šibenikom do stanke zbog SP-a stoje još dva HNL ogleda (Dinamo, Osijek) i 1/8 finala Kupa s Goricom kući.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 01:35