Dejan Radonjić je nakon Dinama igrao i u Lokomotivi (na fotografiji u dvoboju s Arijanom Ademijem)

 Srđan Vrančić/Cropix
OFENZIVA NA ŠUBIĆEVCU

Šibenik doveo bivšeg napadača Dinama i već sprema novi zvučni transfer: ‘Možete očekivati još pojačanja‘

Šibenčani poduzimaju sve kako bi i nakon ove sezone ostali u prvom razredu hrvatskog nogometa
Piše: Andro Polić/SNObjavljeno: 01. veljača 2023. 14:07

Šibenik se pojačava u borbi za opstanak. Za prvoligaša sa Šubićevca potpisao je Dejan Radonjić, a očekuje se kako će se u klub uskoro vratiti i veznjak Marko Đira.

Obojica u Šibenik dolaze kao slobodni igrači, a Radonjić je početkom godine raskinuo ugovor s ciparskim Anorthosisom, dok ga se ljubitelji domaćeg nogometa sjećaju ga se po odličnoj epizodi u Istri 1961, zbog koje je i dobio priliku u Dinamu. Međutim, u Maksimiru se nije naigrao pa je tako išao na posudbe u Maccabi Tel-Aviv, Hapoel Raananu i Lokomotivu. Igrao je kasnije i u ruskoj Samari, te kineskim klubovima Qingdao i Jinmen, prije negoli je prošlog ljeta otišao na Cipar.

Đira je, kako smo jutros objavili, raskinuo ugovor s Dinamom u kojem je svojedobno bio prozvan "novim Ademijem". No, karijera mu nije išla u željenom pravcu pa je, nakon posudbi u Lokomotivi i Koperu, raskinuo ugovor s "modrima". Imao je ponuda i iz MLS-a, ali kako sada stvari stoje, vratit će se u Šibenik.

- Bit će dolazaka, ali ne volim ništa govoriti prije negoli je i službeno potpisano. Vjerojatno u veznom redu i u napadu, fali nam učinak, a tu možete očekivati još novih igrača u iduća dva tjedna - rekao nam je jučer Željko Karajica, novi vlasnik Šibenika.

U nedavno započetom "proljetnom" dijelu HNL-a, Šibenik je jedina momčad koja zasad nije osvojila niti jedan bod. Čelni ljudi kluba sa Šubićevca odlučili su reagirati nakon poraza od Rijeke, pa je tako bivši trener postao Mario Cvitanović, a u Krešimirov grad vratilo se ime s početka sezone - Damir Čanadi. Trener s kojim je Šibenik i krenuo u tekuću sezonu, ali na klupi se zadržao 10 utakmica, nakon čega je momčad preuzeo Cvitanović. Odluku o smjeni trenera i imenovanju poznatog lica, komentirao nam je Karajica, osobni menadžer Filipa Hrgovića i odnedavni vlasnik Šibenika.

- Imamo još 17 utakmica ispred nas. Zadnjih je dana bilo puno razgovora i rasprava, a zaključili smo kako nam je potrebna promjena odmah, da bismo bili što bolji u nadolazećim utakmicama - rekao nam je Karajica i komentirao povratak Čanadija.

- U deset utakmica na početku sezone izgubio je samo dvije, uz jednu pobjedu i sedam neriješenih rezultata. Od 13 bodova, koliko ih imamo sad, on ih je osvojio deset. Poznajem ga još iz doba u Austriji, znam da je u Altachu radio dugo i uspješno. Znam što može donijeti momčadi, a on tu momčad poznaje vrlo dobro. Ne treba mu vremena za adaptaciju, a već u 15 sati vodit će prvi trening, ovo vrijeme između je bilo samo poput male pauze za njega - zaključio je Karajica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 23:05