Marko Kartelo postao je bivši, a sada su iz kluba pojasnili tu odluku

 NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
STIŽE DEAN RAČUNICA

Šibenik se napokon oglasio o šokantnoj smjeni, za ponedjeljak najavljeno predstavljanje novog trenera

Predsjednica Šibenika Marina Jurić u priopćenju je pojasnila poteze kluba i najavila novog trenera
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. ožujak 2022. 14:09

Šibenik je pomalno šokantno otpustio trenera Marka Kartela. Iako je u petak najavio utakmicu s Dinamom, samo par sati kasnije uručen mu je otkaz, a odmah su susprendirani i Antonio Jakoliš i Stipe Bačelić Grgić. Nikome nije bilo jasno što se događa u klubu, a ekipu je protiv Dinama vodio pomoćnik Ivica Matas koji je odabran kao privremeno rješenje.

Sada su se iz kluba napokon oglasili priopćenjem i istaknuli da će novi trener biti predstavljen u ponedjeljak. Kako smo već pisali, na klupu Šibenika dolazi dugogodišnji pomoćnik Slavena Bilića Dean Računica o čemu više možete pročitati OVDJE. Iz Šibenika su pak u priopćenju pojasnili promjene na klupi.

"Odluka uprave HNK Šibenik o smjeni trenera Marka Kartela, donijeta je na temelju činjenice kako je u klubu posebno svlačionici trebalo zadržati dobru atmosferu i primjerenu komunikaciju između igrača, ali i igrača i trenera.

Bilo kakvo narušavanje međuljudskih odnosa kao i diskreditaciju bilo koga u Klubu po bilo kakvoj osnovi ne možemo i nećemo tolerirati. U svlačionici se zna tko je “šef” i tko provodi odluke za dobrobit cijele momčadi i Kluba – o tome naime ovise i konačni rezultati.

Iznimno je važno zadržati profesionalnu sinergiju uprave i trenera koja se reflektira na travnjaku i pridonosi percepciji kluba u javnosti. U svrhu zadržavanja sportskog natjecateljskog ozračja na svim klupskim razinama i ostvarivanju što boljih rezultata i ostanka ove sezone u društvu najboljih bili smo primorani na smjenu trenera M.Kartela.

Našem treneru zahvaljujemo se na dosadašnjem radu, a puno uspjeha i sreće želimo u nastavku njegove trenerske karijere. Odluka o imenovanju i predstavljanju novog trenera HNK Šibenik predviđeno je sutra, o ćemu ćete biti pravovremeno obaviješteni", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednica kluba Marina Jurić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 19:53