Iker Pozo ozlijedio se na pripremnom susretu

 VLADO KOS Cropix
NESRETNA PRIJATELJSKA UTAKMICA

Šibenik upisao poraz i ostao bez veznjaka: U petoj minuti napustio teren, hitno mora na magnetsku rezonancu

Na Šubićevac bi mogla uskoro stići i dva velika pojačanja koja su već nastupala u HNL-u
Piše: Damir TrutinObjavljeno: 18. srpanj 2024. 18:40

GRAZER AK - ŠIBENIK 3:1 (Sotin 8., Zaizen 74., Lichtenberger 76./Perić 44.)

WEINZDÖL Igralište u trening-kampu. Gledatelja 30.

GRAZER AK: Kirchmayer, Filipović, Rusek, Satin, Cipok, Italiano, Graf, Scihestel, Lang, Holzhacker, Cheukoua. Još su igrali: Zaizen, Lichtenberger.

Trener: Gernot Messner.

ŠIBENIK: Đaković, Punčec, Morrison, Perić, Kolega, Bakić, Pozo, Brajković, Božić, Santini, Laća. Još su igrali: Mišević, Gačić, Iyendjock, Vasilj, Roca, Zdunić, Torres, Delić.

Trener: Mario Carević.


Momčad Šibenika, koja se nalazi na mini-pripremama u Austriji, Zagrebu i Mađarskoj, odigrala je u srijedu predvečer prijateljsku utakmicu protiv novog člana austrijske Bundeslige, momčadi Grazera AK. Austrijanci su slavili s 3:1 (1:1), nanijevši Narančastima drugi poraz na ovoljetnim pripremama (Posušje je bio prvi).

U prvom dijelu Carević je na travnjak trening-kampa u Weinzödlu pokraj Graza izveo sastav: Đaković, Punčec, Morrison, Perić, Kolega, Bakić, Pozo, Brajković, Božić, Santini, Laća, a u nastavku su još nastupili Mišević, Gačić, Iyendjock, Vasilj, Roca, Zdunić, Torres i Delić. Na poluvremenu je rezultat glasio 1:1, s time da su Šibenčani već na otvaranju primili gol, a u završnici prvoga dijela izjednačio je branič Perić. Mladom stoperu iz Gane Morrisonu Agyemangu još je poništen gol zbog prekršaja u napadu.

U nastavku utakmice rezultat se nije mijenjao do petnaestak minuta do kraja, kad su nakon dvije individualne pogreške Austrijanci postigli dva ekspresna gola i dobili utakmicu s novim hrvatskim SuperSportligašem.

Lošu vijest za ekspediciju sa Šubičevca svakako predstavlja i rana ozljeda šibenskog veznjaka Ikera Poza, koji je već u petoj minuti utakmice morao izaći zbog boli u preponama. Slijedi mu žurni pregled magnetskom rezonancom, nakon kojeg će se znati točna težina ozljede. Za Šibenčane nije nastupio Majić, koji je na poštedi zbog lakše ozljede zadobivene protiv Posušja.

Odmah nakon te utakmice šibenska mnomčad zaputila se za Zagreb, odsjela je u hotelu Aristos u Buzinu, a treninzi se odvijaju na stadionu Gorice u obližnjoj Velikoj Gorici. U subotu momčad sa Šubićevca kreće za Zalaegerszeg, gdje će istoga dana odigrati i zadnju utakmicu na ovim mini-pripremama protiv domaćeg ZTE-a.

Kažimo kako se pripremama Šibenika u metropoli priključilo jedno poznato HNL ime, riječ je o Leonardu Žuti (31), lijevom braniču iz Sjeverne Makedonije, koji je u karijeri nastupao za brojne klubove (Hacken, Konyaspor, Lecce, Valerenga, Brommapojkarna), ali ljubitelji nogometa u nas najviše ga se sjećaju iz vremena kada je nosio dres Rijeke, s kojom je 2015./16. osvojio prvenstvo. Branič rodom iz Švedske, koji ima i 15 nastupa za reprezentaciju Sjeverne Makedonije, ostavio je najdublji trag na Rujevici, gdje je proglašen za najboljeg lijevog beka Riječana desetljeća (2010. - 2020.). Također, kao moguća akvizicija spominja se i Dino Mikanović, koji je nedavno raskinuo s Hajdukom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 17:17