Igrači Šibenika

 NIKSA STIPANICEV Cropix
U ČUDO MALOTKO VJERUJE

Šibeniku nakon ispadanja prijeti totalni potop. Igrači su izgledali kao da idu na streljanje

Kako uopće u ovakvim okolnostima igrači mogu odigrati jednu od najvećih utakmica u povijesti kluba?
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 21. svibanj 2023. 12:25

Teškim stradavanjem od Osijeka u ključnoj (i posljednjoj) prilici za ostanak u igri koja donosi prvoligaški spas, Šibenik je kolo prije kraja nacionalnog prvenstva postao niželigaš.

Došao je pritom šibenski klub u apsurdnu situaciju da u srijedu na Rujevici osvoji povijesni trofej kao drugoligaš, iako nominalno još 90 minuta nakon toga igra kao član HR elite.

Igrači su nakon Osijeka izgledali kao da idu na streljanje, navijači su došli pred zgradu uprave i svlačionicu i vikali:

- Skidajte dresove, niste vi Šibenik!

I kako u takvim okolnostima igrati jednu od najvažnijih utakmica u 90-godišnjoj povijesti kluba iz Krešimirovog grada?

Može li trener Damir Čanadi, koji je prvo slavljen, potom anatemiziran, u samo par dana napraviti čudo i nogometne “mrtvace” preobratiti u neustrašive samuraje, koji će u nadmetanju za Rabuzinov trofej pomesti Marka Livaju i društvo s Poljuda? Teško, da ne kažemo nikako...

Nada još tinja

Što po tom pitanju rade gazda Karajica, sportski direktor Kulušić? Uspije li nekim čudom ovakav Šibenik pobijediti sve bolji Hajduk na Rujevici, bilo bi to vjerojatno još veće čudo od ovog koje je napravila Gorica i pretekla Šibenčane na proljeće.

U onom prvom povijesnom finalu Hrvatskog kupa, igranom 2010. godine, Šibeniku također nisu davane velike šanse protiv Hajdukovih vedeta Ibričića, Subašića, Vukušića i društva, ali opet, nisu bili ni takvi autsajderi kao što su danas, 13 godina kasnije.

Uostalom, to se i pokazalo u dva susreta sa Splićanima kada su Zeca, Ademija, Bačelić-Grgića i ostatak škvadre Branka Karačića na putu do povijesne titule Bijeli zaustavili teže nego se očekivalo, a po mnogima su umiješane bile i neke druge sile...

Iako se Funcuti nadaju i usprkos šokovima koji im iz kola u kolo priređuju igrači uporno skandiraju “Kup je naš, Kup je naš”, navijačka atmosfera uoči finala Hrvatskog kupa na Rujevici 24. svibnja ni približno nije onakva kakva bi bila da je u klubu sa Šubićevca sve normalno.

I dok je još početkom tjedna rasprodan cijeli Hajdukov kontingent ulaznica za finalni dvoboj, doznajemo da interes šibenskih navijača za riječke karte ni približno nije onakav kakav su priželjkivali na Šubićevcu.

Štoviše, prije dva-tri dana navodno je brojka prodanih ulaznica jedva dosegnula tri znamenke!

Nakon 1:4 s Osijekom, a poslije još jedne jadne prezentacije momčadi, čini se da su i navijači, barem dobar dio njih, digli ruke od Kupa. A, opet, možda se varamo. Možda nas Špeljak, Dolček i ostali na Kvarneru sve šokiraju, ovaj put pozitivno, i prirede senzaciju kakvu hrvatski nogomet dugo nije zabilježio.

Linker
24. travanj 2024 07:54