VOJKO BASIC/CROPIX Cropix
LEGENDA HAJDUKA

‘Svi misle na Šibenik, kao da je Hajduk već uzeo bodove. Ako Bili do 60. minute ne odu na dva razlike...‘

Ivan Pudar je najavio napetu završnicu Prve HNL i kolo koje bi moglo sve riješiti
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. svibanj 2022. 15:17

Koga upitati za mišljenje pred dolazak Istre? Prijatelj mi je sugerirao.

"Pitaj Macu, on zna, a uz to je i kritičan."

Maca je stari nadimak Ivana Pudara. Zašto maca jednom će ponoviti i za širu javnost, do tada je fokus na nogometu. Bivši trener Bijelih, ali i mnogih prvoligaša i drugoligaša dobro zna kakve se opasnosti kriju u dvoboju gdje su navijači već upisali bodove.

"Ali, bodovi se zarađuju na travnjaku, a ne kalkulacijama na papiru. Kroz tjedan sam stekao dojam da su svi mislima u Šibeniku. Kao, Hajduk je već uzeo bodove, ali pitanje je što može Šibenik", reći će nam Pudar bez oklijevanja, a potom i nastaviti u jednom dahu.

"Meni je žao Šibenika. Zašto? Zato što sada svi očekuju neko čudo od momčadi koja na proljeće nije uspijevala dohvatiti visoku razinu forme. Da, nema smisla da kažem kako su igrali jako loše. Nisu uhvatili formu iz jeseni, to bolje zvuči. I sada svi od Šibenika očekuju da će dobiti Dinamo. Da se razumijemo, nemam ja ništa protiv, sa Šibenikom sam već dobio Dinamo, ali bila su to druga vremena."

Jedino ispravno

Samo ćemo podsjetiti kako je Pudar sa Šibenikom u jesen 2006. godine nanio jedini poraz Modrima te sezone. I tu ćemo završiti priču od Šibeniku i Dinamu, jer Hajduk u subotu navečer ima završiti svoj posao, pa tek onda razmišljati što će drugi napraviti.

"To je jedino ispravno razmišljanje. Uvjeren sam da je trener Hajduka tako i pripremio svoje igrače, jer iz iskustva znam da nema laganih utakmica. I prije dolaska Dragovoljca prije dva tjedna upozoravao sam da neće biti jednostavno. Jasno je i zašto. Dragovoljac dođe u Split igrati nogomet bez ikakvih opterećenja i kalkulacija. Mlada momčad, žele se nadigravati i problemi se stvore u sekundi."

Detektirao je Pudar i najveći problem Hajduka u proteklim splitskim susretima.

"Prvo bih nešto rekao o jadranskom derbiju. Hajduk je dominirao jer je momčad odigrala visoki presing “igrač na igrača”. Rijeka nije mogla disati od presinga Hajduka. Toliko trke, agresije i želje Hajduk nije prikazao u ostalim utakmicama. Pogotovo ne u dvobojima s ekipama iz donjeg dijela tablice. Zato protiv Istre moraju do 60. minute voditi s dva razlike. U protivnom, moglo bi ponovno biti neizvjesno."

Gosti se žele pokazati

Pudar drži da Hajduk ima “krivulju pada” nakon sat vremena igre.

"Tu se negdje dogodi problem. Tako se dogodilo u tri zadnje utakmice sa suparnicima plasiranim ispod Hajduka. Uz to, Istra se sigurno neće doći braniti. Nemaju Puljani što izgubiti, žele se pokazati na Poljudu, potvrditi kako znaju igrati nogomet. Uostalom, njihov trener stalno forsira igru kroz posjed, nikoga se ne plaši. Protiv Hajduka im je najlakša utakmica, ali bit će i Bijelima ako za prvih 60 minuta naprave dva pogotka plusa. Do sada su stvarali šanse za takav scenarij, ali nisu zabijali pa su kanije ulazili u probleme. Imaju novu šansu. Pritom je jasno da je pobjeda najvažnija, pa će onda misliti na Šubićevac. Tko zna, možda im je ovo i dobra situacija kada se utakmice ne igraju u isto vrijeme. Nema onog osluškivanja rezultata, motiv jednako drže cijelu utakmicu i s pobjedom nastavljaju pritiskati lidera."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:39