Nikša Stipaničev/Cropix
PIŠE DRAŽEN ANTOLIĆ

U Šibeniku je bila kompletna Uprava Dinama, što čekaju? Čačićevi prethodnici su i za manje dobivali otkaz

Nekakav se šok mora dogoditi da bi ova momčad počela dobivati utakmice
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. travanj 2023. 20:15

U to što momčadi sa začelja HNL-a rade Dinamu prije nekoliko mjeseci, nitko donedavno ne bi povjerovao. Šibenik koji se nije ni prijavio za Europu pa tamo neće igrati čak niti ako je rezultatski izbori, naći će se na Rujevici u finalu Kupa. Šibenik je dvaput zaredom matirao zagrebački klub na Šubićevcu, što se nikad nije dogodilo, Gorica je uzela dva remija. Kakav je to sunovrat kluba koji je još ujesen igrao u Ligi prvaka...

Točno je da ovaj Dinamo nema Oršića i Ademija koji su najčešće rješavali utakmice ranijih sezona kad je voda bila u ušima, da je morao igrati i bez Petkovića i Ivanušeca, a na terenu nije bilo ni Josipa Šutala, ali to što priređuje ne bi si smio dopuštati. Nije presudno što je ostao bez Kupa jer od njega se ne živi, no nastavi li ovako prvenstvo će biti krajnje ugroženo a to je već pitanje najvišeg prioriteta. Esencijalna stvar za budućnost kluba.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Nekakav se šok mora dogoditi da bi ova momčad počela dobivati jer koliko god Modri pokažu da su kvalitetniji, i naprave šanse, i premda bi u nekom drugačijem raspletu s jednom golom zabijenim više vjerojatno dobili utakmicu, objektivno to što nude je premalo. Nisu to ritam, agresija i igra kakva se očekuje od ekipe koja bi trebala imati i europsku notu. Nema tu ni pojedinačnih poteza za pljesak.

Dinamo danas izgleda očajno, mnogi njegovi raniji treneri su i za manje krize dobivali otkaz. U kadru i dalje postoji dovoljno kvalitete da se izvuče sezona s titulom, i da na kraju sve bude na svojem mjestu, ali kako će se trgnuti? Što će ili tko mobilizirati? Alarm se raspada od zvonjave, čuje li ga tko u Maksimiru? Kompletna Uprava bila je u Šibeniku na tribinama, oni moraju znati put prema naslovu prvaka. Ili će snositi najveću odgovornost. Ništa se ne događa slučajno, nisu to pobjede i trofeji, pa ni porazi. Kao niti pogled na roster jer što se radilo u prijelaznom roku, kakva je to strategija kad na klupi sjede juniori i kadeti, kad nema igrača koji bi ulaskom pospješio igru.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Šibenčani guštaju, zaslužili su feštu s navijačima, to će im biti i golem poticaj da izbore ostanak u eliti. Imali su nešto sreće u prvom dijelu što nisu primili još koji gol, ali kad su to prevladali trener Čanadi povukao je pobjedničke poteze. Čačić ništa nije ni činio. Kad se okrenuo prema klupi nije ni imao izbora, a kao sportski direktor za je također odgovoran. Izvadio je Drmića, kaže zbog aduktora. Jedan od problema Modrih je i što su si više puta umislili da čvrsto kontroliraju stvari, kad se uljuljaju u to dolaze kazne. Lokomotiva je sada za Dinamo utakmica godine. I tako svaka nakon nje. Kao rezultat svega panika se osjeća u zraku...

Linker
18. svibanj 2024 22:10