Nogometaši Šibenika

 NIKSA STIPANICEV Cropix
TRAJE PUNA MOBILIZACIJA

U Šibeniku već gore sva svjetla za uzbunu, prisjetili smo se i riječi vlasnika: ‘Ovo je preozbiljan posao‘

Sportski direktor kluba napominje: Optimistični smo, napravit ćemo sve da Šibenik ostane u ligi
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 03. svibanj 2023. 14:46

Nakon pobjede u Koprivnici protiv domaćeg Slavena Belupa u 22. kolu, Šibenik je odmaglio Gorici na +10 bodova. Mnogi su tada ustvrdili kako je to nedostižna prednost i po mnogim anketama gotovo 100 posto ispitanika je Turopoljce vidjelo u nižem razredu. Međutim, nakon 32. kola situacija na ljestvici izgleda ovako, Gorica je 9. s 28 bodova, Šibenik posljednji s 27 bodova! Šibenik je u zadnjih 10 kola uspio prokockati tu golemu prednost i u posljednja četiri kola ulazi s pozicije fenjeraša, s bodom manje od Gorice.

Sadašnje ankete Velikogoričanima daju već šanse za ostanak, a Šibeniku preostaje borba do zadnjeg daha. Prvenstveno uzdajući se u svoje kapacitete, ali sada ovisni i o učinku rivala koji ne posustaje, pa su na Šubićevcu upaljena valjda sva moguća zvona i crveni alarmi za uzbunu.

- Počela je mobilizacija, u petak nam dolazi Varaždin i sve drugo osim pobjede nas ne zanima - kazao nam je sportski direktor Hrvoje Kulušić na upit kako klub gleda i što poduzima da se Šibenik spasi u borbi za ostanak.

Mi bismo dodali da je mobilizacija trebala početi znatno prije, i napravljeni konkretniji koraci, ali Kulušić smatra da je borba za ostanak u ligi posve izjednačena.

image

Hrvoje Kulušić

NIKSA STIPANICEV Cropix

I sreća okrenula leđa

Iako Gorica i dalje ne posustaje, marljivo skuplja bodove, a Šibenik je na zadnja dva gostovanja od kojih se puno očekivalo (Lokomotiva, Istra 1961) upisao dvije nule.

- Svjesni smo da nismo uspjeli uzeti više od tih utakmica, ali i u Rijeci smo trebali uzeti barem bod. U Puli smo zaslužili više od na kraju uvjerljivog poraza, Istra nam je zabila tri gola iz tri udarca na naš gol. Primili smo prvi gol u smiraj poluvremena iz penala, koji neću komentirati. Nakon toga dvije individualne pogreške, a mi svoje šanse nismo iskoristili i poraženi smo. Igrali smo dobro, posebno drugi dio. Neće nas ni sreća, ali svejedno ne gubimo nadu. Ni ja, ni trener koji ima našu podršku i cijeli stožer, do vlasnika kluba Željka Karajice, koji je na dnevnoj bazi u kontaktu s nama, i što je najvažnije, igrači. Pričao sam sa svima njima, sve će napraviti da Šibenik ostane u ligi, i to nas sve više drži optimističnim uoči zadnja četiri kola - nastavlja Kulušić.

Ako i uspije napraviti nekakav pothvat i u četiri kola osvoji toliki broj bodova koji bi mu osigurao ostanak, Šibenik i dalje čeka kraj Goričine serije koji se ne nazire. A, mnogi će kazati i to da Šibenik nije uspio sačuvati ni +10, a kamoli da će stići sada ovaj minimalni, ali ipak zaostatak za Goricom.

- Nadamo se i mi, i sreća ih sada prati, ali uzdamo se u sebe, i vjerujem da ćemo povezati nekoliko dobrih rezultata i ostati u ligi - kaže Kulušić.

A, ako to ne uspije, puno je upitnika, onaj najvažniji - ostaje li Željko Karajica i dalje u Šibeniku? Po Kulušiću to nije sporno, a sjetili smo se i rečenica Šibenikovog vlasnika prilikom predstavljanja na Šubićevcu.

- Ovo je preozbiljan posao. Mi preuzimamo firmu, a ne igračku koju ćemo odbaciti nakon dva ili tri mjeseca. Ponavljam, siguran sam da ćemo ostati u ligi. Znate, trenutačna situacija u Šibeniku je divna priča prema onome koju sam zatekao u Klagenfurtu. Tamo smo na stadionu imali posađeno drveće kada smo kupili klub, ali danas smo stabilni bundesligaš. Mogu samo poručiti kako smo spremni krenuti u bitku - kazao je tada Karajica.

Sada, par mjeseci kasnije, slika se promijenila, ali po našim informacijama Šibenik ostaje stabilan, s vlasnikom koji ne mijenja ambicije. Ali, prvo treba odigrati četiri zadnje utakmice u HNL-u i potom finale Kupa na Rujevici. Sezona još nije gotova, i sve opcije su i igri, od one najbolje (osvajanje Kupa + ostanak) do one najcrnje (ispadanje i poraz u finalu).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. lipanj 2024 01:05