GORAN MEHKEK Cropix
HNL PETAK

VIDEO: Šibenik nastavlja sa sezonom iz snova, golom povratnika u HNL svladali Lokomotivu u Kranjčevićevoj

Šibenčani su preživjeli pritisak domaćina u drugom dijelu i zasluženo uzeli tri boda
Piše: Dražen Antolić, Niko MatičevićObjavljeno: 23. kolovoz 2024. 22:15

LOKOMOTIVA - ŠIBENIK 0:1 (23. Žuta)

LOKOMOTIVA: Šubarić - Karačić, Živković, Dajčer ?, Žilinski (od 39. Kolinger) - Smakaj (od 72. Čuić), Baždarić - Sušak (od 46. Vranjković), Mudražija, Goričan - Čop

ŠIBENIK: Đaković - Perić, Punčec, Morrison, Žuta ⚽ - Roca (od 84. Gačić), Bakić (od 90+1. Baković) - Kolega, Majić (od 68. Prekodravac ?), Božić ?(od 84. Zdunić) - Santini

POGODAK ŠIBENIKA POGLEDAJTE OVDJE


Šibenik se probio na drugo mjesto HNL-a, odakle će pratiti utakmice ostalih rivala tijekom vikenda. U Kranjčevićevoj ulici je 77 Funcuta slavilo na istočnoj tribini Leonarda Žutu koji je zabio jedini gol, Antonija Đakovića čija je mreža ostala zaključana i borbenost svoje momčad. Nakon dobrog prvog dijela, u drugom su grčevito branili prednost i uspjeli odoljeti nastojanjima domaćina, koji je tako nakon četiri kola ostao na samo dva boda. Šibenik kao novak ima se čemu radovati...

Statistika će kazati da je to bila utakmice s puno pokušaja jer domaćin je uputio 24 šuta, a gost 11, no radilo se o čvrstom dvoboju s malo igračke ljepote u kojem je domaći vratar Šubarić ostao bez obrane.

Počelo je s dva zanimljiva udarca, Santini je u drugoj minuti iz voleja pucao preko vrata, doduše lopta je mu nije idealno stigla, odgovorio je Duje Čop, ali nije pogodio okvir gola. Potom se igralo s dosta pogreška, nije se dolazilo do prigoda, stanje na terenu bilo je ravnopravno, da bi u 23. minuti gosti poveli. Leonard Žuta pogodio je iz voleja na ubačaj Kolege.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Lokomotiva nije nalazila svoju igru, Šibenik se dobro branio, te povremeno prijetio. Jednom takvom zgodom bio je udarac Bakića kraj vrata. Iako je posjed lopte uvjerljivo bio na strani Lokomotive, radilo se o puno dodavanja daleko od gola gostiju.

Fran Karačić nije se libio šutirati kad se ukazala prigoda, ali dva njegova šuta nisu završila unutar okvira gola. Do kraja prvog dijela prvo je Majić zaključio jednu akciju Šibenika udarcem s desetak metara, ali pokraj vrata, u 39. minuti na teren je stigao Denis Kolinger, koji se vratio u Lokomotivu, a zamijenio je Žilinskog, da bi Sušak okušao šut nakon što je s desne strane zakoračio u kazneni prostor, no nije dobro naciljao.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Lokomotiva je bitno jače ušla u drugo poluvrijeme, podignula tempo, prijetila preko Živkovića, Baždarića, Karačića, pucali su nogom i glavom, međutim nisu probili Đakovića. Vranjković, koji je zamijenio Suška, pogodio je vratnicu u 57. minuti. Prije toga Mudražija je lijepo prošao po lijevom krilu. Šibenik se branio, ali je odgovorio u 59. minuti kontrom, no Božić, koji je poslao loptu u vrata, bio je u malom zaleđu.

Lokosi su povremeno igrali presing, nastojali što brže doći do lopte, ali kako je igra odmicala Šibenik se bolje branio i sve manje im dopuštao. Protok lopte domaćina je stao, blok gostiju bio sve dalje od gola, a akcije koje bi mirisale na pogodak bile su rjeđe. Pokušavali su s visokim ubačajima pred vrata, zbog toga je ušao i Filip Čuić. Duje Čop također nije bio raspoložen kao što zna biti. U 81. minuti je uputio jednu loptu preko gola iz gužve kaznenog prostora.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Vrhunac napada Lokomotive dogodio se u 86. minuti kad je Filip Čuić nadskočio čuvare i glavom pucao, Đaković jedva obranio, lopta je pogodila vratnicu i pala ispred crte, a Morrison očistio. Lokosi su imali 13 kornera, suparnik jedan, htjeli su barem uzeti bod, ali niti to nisu uspjeli. Šibenik je nakon Osijeka i protiv njih imao uspješan gostujući nastup. Zasad mu je učinak odličan jer izgubio je tek od Dinama i ima tri pobjede.

KRAJ UTAKMICE


Šibenik je u četvrtom kolu upisao treću pobjedu. Lokomotiva je napadala cijelo drugo poluvrijeme, ali nisu uspjeli doći do pogotka. Šibenik je preživio i upisao svoj već deveti bod ove sezone.

image
GORAN MEHKEK Cropix

90+3. Udarac Živkovića nakon kornera otišao je pored gola.

90+1.

Posljednja izmjena kod Šibenika. Umjesto Bakića ušao je Baković.

90. Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade.

90. ?

Žuti karton je zbog neopreznog starta zaradio Prekodravac.

86.

Velika prilika za Lokomotivu. Đaković je sa same gol-crte iščupao udarac Čuića. Situaciju je nakon toga očistio Morrison. VAR je provjeravao je li lopta prešla liniju, ali ništa od toga.

84.

Božić je odmah toga napustio igru. Uz njega je van izašao i Roca, dok su umjesto njih ušli Zdunić i Gačić.

84. ?

Zbog prigovora sucu Ercegu, žuti karton je dobio Božić.

81. Nakon dugog auta Karačića lopta je došla do Čopa. Njegov udarac je otišao daleko od gola.

image
GORAN MEHKEK Cropix

79. Mudražija je došao do lopte u kaznenom prostoru, ali nije najbolje reagirao. Kolega je očistio situaciju.

75. ?

Netko s klupe Šibenika je zaradio žuti karton zbog konstantnih prigovora prema sucu Ercegu.

72.

Nova izmjena kod Lokomotive. Čuić je ušao umjesto Smakaja.

70. Sudac Erceg označio je da je vrijeme za pauzu za osvježenje.

image
GORAN MEHKEK Cropix

68.

Prva izmjena kod Šibenka. Umjesto Majića ušao je Prekodravac.

63. Šibenik je preživio početni nalet Lokomotive te sada puno lakše kontroliraju situaciju na terenu.

60. VAR provjera je potvrdila da se radi o zaleđu. Sat vremena nogometa u Kranjčevićevoj je iza nas, a u nastavku se vodi velika bitka.

image
GORAN MEHKEK Cropix

59. Božić je zabio za 2:0, ali je podignuta zastavica. VAR će provjeriti situaciju.

57.

Trese se okvir gola. Vranjković je nakon ubačaja Mudražije odličnim udarcem pogodio stativu. Izjednačujući gol 'visi u zraku'.

56.

Karačić je ostao nečuvan nakon kornera, ali njegov udarac glavom odlazi malo preko gola.

55. Lokomotiva će izvesti već deveti udarac iz kuta. U potpunosti su pritisnuli Šibenik u nastavku.

53.

Najbolja prilika na susretu za Lokomotivu. Čop je nakon ubačaja pokušao glavom, ali je to uspio obraniti Đaković.

50. Prijeti i Šibenik. Udarac Bakića odlazi pored gola. Uzbudljiv početak drugog dijela u Kranjčevićevoj.

49. Dalekometni pokušaj Živkovića nakon tog kornera otišao je malo pored gola.

48. Brzu akciju Lokomotive je spriječio Punčec. Lokosi će imati korner.

46. Počelo je drugo poluvrijeme. Lokomotiva je napravila još jednu izmjenu. U svlačionici je ostao Sušak, dok je umjesto njega ušao Vranjković.

KRAJ POLUVREMENA


Šibenik je bio bolji u prvih 45 minuta i zasluženo na predah odlaze s vodstvom. U potpunosti su kontrolirali susret od prve minute i trener Carević može biti i više nego zadovoljan. S druge strane, Lokomotiva će morati puno bolje u nastavku ukoliko žele izvući nešto iz ovog susreta.

image
GORAN MEHKEK Cropix

45. Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade.

44. Ponovno prijeti Lokomotiva. Sada je udarac Suška otišao malo pored gola. Sve više propušta do sada nepropusna obrana Šibenika.

43. Udarac Baždarića s ruba kaznenog prostora završio je ravno u rukama Đakovića.

39.

Rana izmjena kod Lokomotive. Umjesto Žilinskog, ušao je povratnik u redove Lokomotive, Kolinger,

37.

Velika prilika za Šibenik. Nakon udarca Kolege lopta se odbila do Majića koji je ostao nečuvan u kaznenom prostoru. Igrač Šibenika nije dobro zahvatio loptu koja je otišla daleko od gola.

36. Lokomotiva u potpunosti gospodari posjedom, ali ne pronalaze rješenja protiv čvrste šibenske obrane.

image
GORAN MEHKEK Cropix

33. Trener Lokomotive Silvijo Čabraja sigurno nije zadovoljan do sada viđenim od svoje ekipe.

image
GORAN MEHKEK Cropix

29. Iz tog slobodnog udarca lopta je došla do Bakića čiji dalekometni pokušaj nije predstavljao prijetnju Šubariću.

28. ?

Prvi žuti karton na utakmici zaradio je Dajčer zbog prekršaja nad Božićem.

26. Sudac Erceg poslao je igrače na pauzu za osvježenje.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Većinu posla napravio je Kolega koji je prošao po krilu i ubacio na drugu stativu. Tamo se našao dotrčali Žuta koji iz prve sjajno pogađa za svoj prvijenac u novom klubu.

image
GORAN MEHKEK Cropix

23. GOOOL!


Žuta dovodi Šibenik u vodstvo.

19. Mudražija je probio stranu i vratio oštru povratnu loptu za Čopa. Bilo je to ipak mrvicu prejako pa Čop nije uspio usmjeriti tu loptu prema golu.

18. Goričan se dugo namještao, ali je na kraju njegov udarac završio u bloku Morrisona. Bilo je i boljih opcija za napadača Lokomotive.

14. Još je jednom Božić bio u borbi za loptu u kaznenom prostoru i još je jednom završio na travi. Kao i prošli put, nije bilo ništa od kaznenog udarca.

10. Šibenik ponovno prijeti. Božić je dočekao loptu u kaznenom prostoru i lijepo se okrenuo. Ipak, na kraju je izgubio korak i gostima je propala lijepa prilika za vodstvo.

5. Udarac Čopa iz slobodnog udarca nakon prekršaja nad Goričanom, otišao je pored gola.

image
GORAN MEHKEK Cropix

2. Već u drugoj minuti. Šibenik je imao dobru priliku. Kolega je u sredini pronašao nečuvanog Santinija čiji udarac odlazi daleko preko gola.

1. Počela je utakmica u Kranjčevićevoj.

19.30 Lokomotiva i dalje ne zna za pobjedu u novoj sezoni. Nakon poraza od Rijeke, odigrali su neriješeno protiv Hajduka i Slaven Belupa. S druge strane, Šibenik je pobjedama protiv Osijeka i Slaven Belupa savršeno krenuo u novu sezonu. U prošlom kolu su poraženi od Dinama na Maksimiru.

19.15 Šibenik je posljednji put kod Lokomotive slavio 26. 1. 2021. Tada su Šibenčani s uvjerljivih 4:0 svladali Lokose. Dva gola zabio je Emir Sahiti, dok su po jedan dodali Karlo Bilić i Deni Jurić.

19.00 Današnju utakmicu sudit će Mateo Erceg. Pomogat će mu Alen Jakšić i Ivan Mihalj. U VAR sobi je Igor Pajač.

Najavu piše: D. Trutin

Drugo gostovanje u ZG trilogiji na startu HNL-a Šibenčanima donosi utakmicu u Kranjčevićevoj protiv domaće Lokomotive. Za razliku od Maksimira, što je za Carevićeve igrače bilo svojevrsno školovanje, u Ulici pjesnika Narančasti (Crni) imaju realno jako više ciljeve i ambicije.

- Bez obzira što je Lokomotiva ove sezone prodala neke svoje istaknute igrače, opet imaju konkurentnu, kvalitetnu momčad punu odličnih pojedinaca kao i svake godine. Igraju specifičan, motoričan nogomet i svima je teško igrati s njima, i velikim ekipama iz HNL-a. Znamo da nas čeka fizički zahtjevna utakmica, ali smo se spremili, i vjerujem da ćemo pokazati gard i kvalitetu da ostvarimo dobar rezultat u Zagrebu - kazao je u uvodu trener Šibenčana Mario Carević.

Potom se još malo osvrnuo na utakmicu s Dinamom.

- Vidjeli smo i njihovu utakmicu s Qarabagom. Za razliku od njih, polovica naših igrača prije naše utakmice nije nikada ni vidjela Maksimir izvana, a kamoli igrala u njemu. To je kao da ja idem s Renaultom 4, a vi u M3 pa se idemo utrkivati autocestom do Zagreba... Ali, svejedno smo pokazali u određenim momentima da možemo izaći, zaprijetiti, a protiv Lokomotive ćemo sigurno biti u jednoj drugačijoj ulozi. Dinamo smo zaboravili, idemo dalje, odigrali smo u Maksimiru dobru utakmicu, ali ne volim hvaliti momčad kada izgubi. To nam je bio prvi poraz nakon 20 utakmica.

- U Drugoj ligi smo navikli pobjeđivati, nismo navikli gubiti, ali to je činjenica. Moramo se okrenuti protivnicima u HNL-u s kojima se možemo nositi. Vjerujem da možemo i protiv Lokomotive, kao i s dosta drugih klubova u našoj ligi. Ali, mi ćemo tek nakon prve četvrtine vidjeti gdje smo, koje su naše stvarne mogućnosti. Kad iskusiš svaku momčad u HNL-u, gdje ćeš negdje igrati u niskom ili srednjem bloku, negdje ćeš izaći visoko, napasti. To je moja odluka, moja odgovornost i smatram da je to posao trenera da procijeni mogućnosti i sebe i suparnika u svakoj pojedinoj utakmici. Vi znate da ja volim igrati napadački, ali, ponavljam, u HNL-u su neki drugačiji uvjeti - raspričao se Carević malo šire o njegovoj momčadi u kontekstu nastupa u HR eliti.

Utakmicu s Lokosima najavio je i Ognjen Bakić, veznjak koji je stigao ljetos iz Trabzonspora, i koji je opet dobio poziv za nastup u kvalifikacijskim utakmicama U21 reprezentacije Crne Gore. - Atmosfera je odlična, pripremili smo se za Lokomotivu, koja je odlična momčad, brza, ali, kao što je rekao trener, nadamo se da ćemo iskoristiti našu kvalitetu i doći do novih bodova. Osim Bakića još se jedan igrač HNK Šibenik razveselio poštaru proteklih dana. Riječ je o Marinu Prekodravcu koji je dobio pretpoziv izbornika U21 reprezentacije Hrvatske Ivice Olića za predstojeće kvalifikacijske utakmice za Euro.

Najavu piše: K. Guberina

Nakon tri odigrana kola, Lokosi još čekaju na prvu prvenstvenu pobjedu u novoj sezoni Hrvatske nogometne lige. Na bodovnom kontu momčadi s Kajzerice su dva osvojena boda, iako su prema prikazanom izabranici trenera Silvija Čabraje zaslužili sigurno i koji bod više, ali sezona je tek počela, a prigoda za pobjedu nudi se već večeras kada u Kranjčevićevu ulicu stiže vrlo dobri Šibenik.

- Nije lako svake sezone mijenjati praktički kompletnu momčad, ali na određeni način smo se na to već i navikli. Na startu prvenstva, s obzirom na navedene okolnosti, imali smo i vrlo zahtjevan raspored, no u konačnici mogu biti zadovoljan prikazanom igrom, iako naravno ima i dosta stvari koje treba korigirati, ali s obzirom na mladost to nije nikakvo iznenađenje - istaknuo je trener Lokomotive Silvio Čabraja.

Strateg Lokosa bez ikakve sumnje je u ovom je trenutku jedan od najboljih hrvatskih trenera. Svake sezone Čabraja mora slagati novu momčad, ali isto tako svaki put nađe načina da složi roster koji je u stanju prezentirati i više nego gledljiv nogomet i kreirati podosta problema i najboljim momčadima u elitnom razredu hrvatskog nogometa. No po prvi put u sezoni slijedi utakmica u kojoj Lokomotiva ipak ima status papirnatog favorita. Carević radi odličan posao

- Ovo su utakmice koje bismo na papiru trebali dobivati, ali ne pada mi napamet tvrditi da ćemo sigurno doći do pobjede. Šibenik je odlično ušao u sezonu, što za mene nije neko veliko iznenađenje. Mario Carević radi na Šubićevcu odličan posao.

Zadržao je Šibenik okosnicu momčadi, pojačao se Santinijem, tu je i Božić kada je napad u pitanju. Uostalom imao je Šibenik i protiv jednog Dinama tri izgledne prigode koje nije realizirao i nema sumnje da nas čeka vrlo zahtjevna utakmica. Ipak, na nama je da pronađemo način kako da stignemo do pobjede. Bez obzira na promjene u kadru ne odustajemo od našeg stila igre i vjerujem u dobru igru moje momčadi - naglasio je strateg Lokosa.

Nakon brojnih odlazaka stigao je red i na dolaske igrače na Kajzericu i to ne bilo kakvih već onih kojih bi na papiru morali biti kvaliteta više za zagrebačku družinu.

- Denis Kolinger će biti u kadru za večerašnju utakmicu, dok još čekamo papire za Domagoja Antolića iz Saudijske Arabije, tako da smo za utakmicu protiv Šibenika povećali roster za jednog igrača - zaključio je Čabraja.

Kolinger je 30-godišnji stoper koji je za Lokomotivu u svim natjecanjima odigrao 147 utakmica od 2016. do 2021. kad je otišao u danski Vejle, s kojim se sada razišao. Antolić je, pak, četiri godine stariji veznjak, koji je ovog ljeta završio avanturu u saudijskom Damacu. I on je bivši član Lokosa, u njihovom je dresu odradio 71 prvoligašku utakmicu te zabio 13 pogodaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 11:07