GORAN MEHKEK Cropix
SJAJAN GOL IVANUŠECA

VIDEO Dinamo približio Šibenik drugoj ligi, ali uoči susreta u Maksimiru se dogovarao jedan veliki posao

S nekoliko rotacija u početnom sastavu, momčad Igora Bišćana uspješno je stigla do nova tri boda
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. svibanj 2023. 21:04

DINAMO - ŠIBENIK 4:0 (Petković 32., Ivanušec 54., Baturina 55., Bočkaj 68.)

DINAMO: Nevistić - Moharrami, Ristovski (od 81. Živković), J. Šutalo, Ljubičić (od 63. Bočkaj⚽) - Mišić, Bulat - Topić (od 63. Rukavina), M.Baturina⚽, Ivanušec⚽(od 74. Menalo) - Petković⚽(od 74. Drmić)

ŠIBENIK: Rogić - Kvržić, Matić, Mesa, Mina - Čanađija (od 89. Kvesić), Đorić - Arai (od 89. Skorup), Dolček (od 62. Soldo), Hiroš (od 89. J.Baturina) - Špeljak (od 62. Knežević)


Dinamo nije dozvolio nikakvo iznenađenje i bez problema je nokautirao Šibenik približivši ga još više drugoligaškom nogometu. Bišćanova momčad je o starta zaigrala ozbiljno, angažirano, pokazala je da silno želi trijumf bez obzira na to što je još prije osigurala naslov prvaka. Tako igraju prvaci, tako će biti do kraja prvenstva. Posebno u drugom dijelu stvarno se moglo uživati u prezentaciji Bišćanovog sastava. Modri su se i nadavali golova, a baš im je to nedostajalo u posljednje vrijeme. Šibenik je ovoga proljeća prvi put u povijesti uspio svladati Dinamo u dvjema uzastopnim službenim utakmicama. Prvo 11. ožujka u prvenstvenom ogledu, a potom 5. travnja u polufinalu Kupa.

U oba je slučaja bilo 2:1. Ovog puta se to nije moglo dogoditi, Šibenik je Modre ispratio iz kupa, a oni su im ovoga puta pogurali prema drugoligaškom društvu. Bio je to i dan prekrasnih pogodaka, svi Dinamovi pogoci bili su plod pamtljivih i atraktivnih akcija koje su oduševile tribine. Bišćan je na utakmici koristio i tri juniora, Frana Topića, Gabrijela Rukavinu i Morena Živkovića, posebno su se kod pobjednika istakli Baturina, Petković, Ivanušec i Ljubičić.

POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE

Dan u plavom domu obilježio je i posjet predsjednika Rijeke Damira Miškovića plavom klubu. Prvi čovjek Rijeke na putu za Varaždin gdje je njegova Rijeka pokleknula od nogometaša iz baroknog grada, razgovarao je s Darijom Šimićem oko mogućeg transfera Matije Frigana u plavi klub, ali to naravno nije prvi put da se o tome razgovaralo, priča se stalno o tome, piše se stalno o tome. Nismo dobili konkretnije informacije oko tih razgovora, ali koliko smo uspjeli saznati, nekako se strane uključene u pregovore pomalo približavaju. U financijskom smislu naravno... Stoji i dalje da Dinamu ne pada napamet uložiti u Frigana više od 3 milijuna eura. Razgovori će se nastaviti sljedećeg vikenda kad Modri gostuju na Rujevici.

Prvi su na Maksimiru priprijetili Šibenčani. Nakon kornera Mislav Matić je pucao glavom s nekih šest-sedam metara, ali nije pogodio cilj. Trener Damir Čanadi je s klupe povikao dovoljno jako da ga se čulo na tribinama; zabij to, zabij...! Nešto kasnije nakon jednog kontranapada Karlo Špeljak je bio u zgodnoj situaciji, s nekih desetak metara iskosa, ali je Mišić sjajno blokirao udarac. Modri su prema očekivanjima imali loptu više u nogama, pleli su mrežu oko šesnaesterca Šibenčana, pokušavali su kratkom pas igrom probiti bedem koji je postavljen ispred vratara Lovre Rogića.

U tim trenucima nije Bišćanovim dečkima uspijevalo opasnije ugroziti šibenski gol, previše je tu bilo ‘davljenja‘ lopte, spore predaje. Šibenik, kad se dokopao lopte, u tranziciji je ponekad dosta opasno. Međutim, jedna sjajno ubačena lopta Mišića preko šibenske obrane bila je dovoljna da se sruši šibenski zid. Petković se majstorski ubacio, leđima okrenut goli glavom je prebacio Rogića koji je istrčao i maksimirska priča dobila je obrise koje smo očekivali. Petko je poznat po atraktivnim pogocima, ovaj je bio jedan od njih.

Nakon tog pogotka, Modri su još jače stisnuli Šibenik koji je po primljenom pogotku sve teže prelazio preko centra. Jednostavno Čanadijeva momčad nije imala dovoljno kvalitetne igrače koji je odigrati onaj toliko potrebni završni pas, završno odigravanje. Imali su gosti mnogo grešaka u predaji lopte, Modri su sve dobro kontrolirali.

Nakon desetak minuta igre u drugoj dionici, Dinamo je riješio sve. S još dva prekrasna pogotka, Ivanušeca i Baturine, a ‘vodonoša‘ u obje akcije bio je Robert Ljubičić. Pogotovo je krasan pogodak bio onaj Ivanušeca, baš za dugo sjećanje. Do kraja utakmice, zabio je i Petar Bočkaj. Pred kraj utakmice Funcuti su s juga vikali; ‘kup je naš‘. Bad Blue Boysi su sa sjevera odgovorili; ‘kup je vaš‘! Treba napomenuti da su Šibenčani desetak minuta prije kraja tražili jedanaesterac jer je lopta Josipa Šutala pogodila u ruku, no sudac se nije oglasio. U samom finišu Sadegh Moharrami je sjajnim udarcem pogodio gredu! Šteta, bio bi mu to prvi pogodak u plavom dresu.


DINAMO - ŠIBENIK 4:0 (Petković 32., Ivanušec 54., Baturina 55., Bočkaj 68.)

Prijenos uživo

POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE

ZAVRŠILA JE UTAKMICA

92. - Vjerojatno i posljednja prilika na susretu, Mesa nakon skraćenog kornera puca glavom tik iznad vrata.

90. - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

86. - Vratnica spriječila petardu! Baturina je poslao povratnu loptu, poput parne lokomotive natrčao je Moharrami i zatresao vratnicu.

image
GORAN MEHKEK Cropix

82. - Drugi nastup u dresu seniora upisat će sada Moreno Živković koji je ušao umjesto Ristovskog.

77. - Tražili su gosti kazneni udarac! Čanađija je natrčao na odbijenu loptu, pucao prema golu, a udarac je blokirao Moharrami, a Čanađija je pokazao da je branič Dinama igrao loptu rukom. Titlić i njegova sudačka ekipa nisu se oglasili.

76. - Usprkos tome što njihova momčad gubi od Dinama, Šibenski navijači u 75. viču “Kup je naš‘‘, Zapadna tribina im zapljeskala, a ubrzo su i BBB-ovci pjevali istu pjesmu.

68. - GOOOL! Bočkaj tek što je ušao upisao se u strijelce pogotkom za 4:0. Odigrao je dupli pas s Baturinom koji ga je pronašao preciznom dugom loptom. VAR je provjerio ispravnost pogotka zbog zaleđa, ali sve je bilo čisto.

67. - Duga akcija Šibenčana...Kombinirali su Knežević i Čanađija, pa sve pripremili za Hiroša koji je zavrnuo loptu zdesna, visoko preko gola.

63. - Reagira i Igor Bišćan. Topića je zamjenio Rukavina, a umjesto Ljubičića ušao je Bočkaj.

62. - Prve izmjene kod gostiju. Dolček i Špeljak napustili su teren, a umjesto njih ulaze Knežević i Soldo.

55. - Evo i trećeg gola u mreži gostiju. Povukao je Ljubičić kontru, dao za Baturinu koji ne griješi iz ove situacije. 3:0 za Modre!

image

+

GORAN MEHKEK Cropix

54. - GOOOL! Majstorija Ivanušeca za 2:0. Prekrasno se krilni igrač namjestio na svoju desnu nogu, izbacio dva čuvara i onda opalio s ruba kaznenog prostora i matirao nemoćnog Rogića.

49. - Službeni je spiker na Maksimiru objavio kako je današnju utakmicu posjetilo 2312 gledatelja.

47. - Malo je nedostajalo da Modri već na startu drugog poluvremena povećaju svoje vodstvo. Ivanušec je primio dodavanje na vrhu šesnaesterca pa gađao pored gola.

46. - Nastavlja se utakmica između Dinama i Šibenika.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. - Neće biti sudačke nadoknade u prvom dijelu.

42. - Još jedna lijepa akcija Modrih, Bulat je dijagonalom pronašao Moharramija, ovaj je prizemnom loptom tražio Topića, ali je Mina to izbio u korner.

40. - Dinamo je pogotkom stavio utakmicu potpuno u svoju kontrolu, dominiraju posjedom dok gosti vrebaju priliku iz kontre.

image
GORAN MEHKEK Cropix

32. - GOOOL! Dugo je Dinamo pleo mrežu oko gola gostiju, Mišić je vidio utrčavanje Petkovića koji idealno glavom prebacuje Rogića za 1:0. Ostao je centarfor Dinama ležati na travnjaku nakon pogodka, ali sve će biti u redu s hrvatskim reprezentativcem.

24. - Nevistić je loše reagirao nakon kornera, ali obrana je dobro reagirala na Dolčekov pokušaj iz odbijanca

23. - Špeljak je zamalo izbio sam pred Nevistićem nakon što je prošao Ristovskog, ali Moharrami ga je stigao i izbio loptu u korner

16. - Prilika Šibenika! Hiroš je dugo lomio Dinamovu obranu, namjestio se na ljevicu, ali je u pravovremeni blok istrčao Ljubičić i spriječio veznjaka Šibenika da ozbiljno ugrozi gol Modrih.

image

Stefan Ristovski zabilježio je danas 100 nastup za Dinamo

GORAN MEHKEK Cropix

10. - Ostao je Kvržić ležati na travnjaku, nakon sudara s Mišićem primio se za koljeno, a zatim mu se pružala liječnička pomoć. Sve je na kraju u redu s HNL legendom.

6. - Pokušali su gosti sada iz kornera, Matić je bio u petercu, pucao nogom, ali nije tu bilo dovoljno preciznosti.

3. - Prvi udarac na utakmici uputio je Mišić. Dotrčao je na odbijenu loptu, opalio iz daljine, a lopta je prohujala pored gola.

1. - Počela je utakmica na Maksimiru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 11:43