Slavlje Šibenčana

 NIKSA STIPANICEV Cropix
KIKS PRVAKA

VIDEO Dinamo šokiran na Šubićevcu! Šibenik svladao Modre, zabio i hajdukovac, pogledajte pogotke

Momčad Damira Čanadija stigla je do bitnog trijumfa koji ih je od Gorice odvojio na sedam bodova
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 11. ožujak 2023. 20:17

ŠIBENIK - DINAMO 2:1 (Matić 40., Dolček 42./Ristovski 64.)

Šibenik. Stadion na Šubićevcu. Sudac: Kolarić (Čakovec). Pomoćni: Đurak i Starčević. Četvrti: Titlić. VAR: Zebec. AVAR: Zobenica. Delegat: Kolesarić

ŠIBENIK: Rogić - Kvržić, Perić, Matić, Mina - Arai, Đira (od 68. Soldo), Čanađija (od 90+2 Mesa), Đorić (od 74. Radonjić) - Špeljak (od 73. Hiroš), Dolček. Trener: Damir Čanadi

DINAMO: Livaković - Ristovski, J. Šutalo (od 46. Drmić), Theophile, Ljubičić - Mišić - Špikić, Baturina, Bulat (od 77. Gurlica), Bočkaj (od 85. Menalo) - Petković. Trener: Ante Čačić

Žuti kartoni: J.Šutalo (30-povlačenje), Baturina (39-preoštar start), Bočkaj (45-simuliranje), Arai (45+1- preoštar start), Mišić (52-prigovor), Dolček (68- igranje rukom), Rogić (72 - zadržavanje igre), Ljubičić (80-povlačenje), Hiroš (90+3 - zadržavanje igre), Perić (90+3 - zadržavanje igre)


POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE

Poslije 13 godina Šibenik je slavio protiv Dinama, malo je pritom reći zasluženo! Šibenska pisma orila se Šubićevcom, a s tri boda Narančasti su opet pobjegli na sedam bodova ispred Gorice. Do trijumfa su Narančasti stigli na krilima sjajne taktičke igre u odličnom prvom poluvremenu kada su postigli dva gola. U nastavku su izdržali brojne nalete Dinama, koji je uspio samo smanjiti prednost.

image


Na fotografiji: Dominik Livakovic.

NIKSA STIPANICEV Cropix

Kako se i očekivalo, trener Dinama odlučio je malo zarotirati momčad, ali ne previše, tako Ivanušeca i Ademija nije ni bilo u zapisniku, a u prvih 11 osvanuli su Bočkaj i Bulat. Ostalo sve po planu, s najjačim adutima. I Šibenik je dosta iznenadio s početnim sastavom, trener Čanadi je postavio momčad u 4-4-2 sa Špeljakom i Dolčekom u vršku napada, a Đorić je zadobio poziciju u srcu veznog reda.

U 9. minuti brzi nalet Šibenčana, Kvržić je odlično povukao akciju, oštro ubacio pred gol, a Čanađija uspio pucati, Livaković iščupati iz kuta. Od svega su Narančasti zaradili prvi korner. U 19. minuti bljesnula je hitra kontra domaćina. Dinamo je sa svih deset igrača bio u polju Šibenčana, Đira je sjajno otvorio napad, još bolje dao u prostor za brzanca Špeljaka, ali napadač Šibenika promašio je cilj.

image

Na fotografiji:Lovre Rogic.

NIKSA STIPANICEV Cropix

Na Dinamov odgovor nije se puno čekalo, Petković je idealno servirao u prostor za Baturinu, ali mladi dinamovac je otišao odveć ukoso i pucao u vanjski dio mreže. Gosti su se očekivano nametnuli u pas-igri, nakon duge akcije iz prijenosa lopte Bulat je odapeo, ali ravno i neopasno u Rogića. Puno opasniji bio je udarac Mišića u 34. minuti s oko 25 metara po sredini, Rogić je morao boksati. Šibenik je bio opasan iz kontri, izašli su jako kvalitetno par puta, ali nedostajao je kvalitetniji zadnji pas.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Od bjegova šibenskih "supersonika" Špeljaka i Araija domaćini su uspjeli zaraditi "samo" dva žuta kartona (Šutalo, Baturina).

I u smiraju prvog poluvremena "bum-bum" Narančastih. U blitzkriegu Šibenik je zabio, ne jedan već dva gola! Nakon slobodnog udarca Đire, Matić je zabio svoj prvijenac, a odmah potom nakon pogreške Mišića smireni Dolček je pospremio u rašlje za ekstazu tribina. U ludoj završnici poluvremena mogao je Šibenik potpuno na koljena baciti prvaka, Dolček je probio bok, dao povratnu, ali Arai je umjesto gola pogodio nogu Dinamovog braniča. I našao se u bilježnici suca Kolarića. Prije toga požutio je Bočkaj zbog glume u šibenskom šesnaestercu.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Čačić je u nastavku prešao na 3-4-1-2, stopera Šutala zamijenio je napadač Drmić. Krenuo je skroz napadački gostujući sastav. U 54. je Bulat na kušnju stavio svog bivšeg suigrača Rogića, odapeo je iz voleja, ali vratar Šibenika je bravurozno obranio taj udarac. Poslije desetak minuta zatišja Šibenik se iznenada našao u čistoj šansi, Dolček jedan na jedan s Livakovićem, ali vratar Dinama je obranio zicer. Ali, ionako je bilo označeno zaleđe. Potom je Mišić opasno ciljao s 20 metara, no promašio je nekih pola metra. Ali, zato je Ristovski u 64. bio puno precizniji, nakon kornera Makedonac je iz blizine glavom smanjio na 2:1, dovoljno da se upali alarm u domaćin redovima.

Kolarić je poklonio slobodnjak gostima u 69. minuti, a pritom je i Dolčeku pokazao žuti karton zbog navodnog igranja rukom. A Petković iz tog prekida zamalo pogodio za 2:2. I Hiroš je u 80. zaprijetio iz slobodnjaka – neprecizno. Pao je Dolček u 16 metara nakon duela s Ljubičićem, ali bez reakcije suca, ali iskreno niti napadač Šibenika se nije odveć bunio.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE

90. Četvrti sudac Jakov Titlić pokazao je da će se igrati još četiri minute nadoknade.

86. Malo je nedostajalo Gurlici da zabije debitantski pogodak. Baturina je nabacio iz kornera, a mladi Dinamovac puca glavom pored gola.

83. Lijepo su akciju shukali Šibenčani, Arai je dao za Radonjića, ovaj pustio za Dolčeka kojega je u duelu izgurao ‘novi stoper Dinama‘, Ljubičić. Dolček je tražio kazneni udarac, a Kolarić je samo odmahnuo rukom.

79. Novi prekid zbog bakljade. Ni ovaj nije trajao predugo, nakon dvije/tri minute, Kolarić je označio nastavak utakmice.

77. Nakon što je Šibenik napravio dvostruku izmjenu, ušao je Gurlica kod Dinama umjesto Bulata.

70. Petković je izveo slobodan udarac na dvadesetak metara od gola, namjestio se i pucao par centimetara od gola.

66. Zbog bakljade se nakratko prekinuo susret na Šubićevcu. Kolarić je napravio pauzu od dvije minute dok je pričekao da vatrogasna služba obavi svoj posao.

64. GOOL! Ristovski zabija nakon kornera kojega je izveo Bulat, bio je najviši u skoku i zabio za 2:1.

60. Sjajan pokušaj Mišića. Aktivan je jako veznjak Modrih koji je potegnuo jedan dalekometan udarac koji je završio pola metra od vratnice.

59. Dolček je izbio sam pred Dinamov gol, ali pucao je slabo i ravno u Livakovića. Međutim, čak i da je zatresao mrežu, pogodak ne bi vrijedio jer je označeno zaleđe.

54. Rogić spašava Šibenik! Bulat je iz voleja pucao nakon kornera, ali ispružio se vratar Šibenika maksimalno koliko je mogao i spriječio da ovaj ‘metak‘ završi u njegovoj mreži.

52. Mišić je četvrti igrač koji je požutio kod Dinama.

46. Na startu drugog poluvremena Čačić je izvadio Josipa Šutala koji je imao male probleme s ozljedom, a na teren poslao Drmića. Ljubičić će igrati na poziciji stopera dok će Bočkaj zauzeti mjesto lijevog braniča.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. Prije kraja poluvremena žuti karton zaradio je i Petar Bočkaj čiji je pad Kolarić pred šesnaestercem Kolarić okarakterizirao kao simuliranje.

42. GOOOL! Dolček je dočekao grešku Mišića, sjurio se prema golu Livakovića i neobranjivo zakucao loptu u mrežu za 2:0.

image

HNK Sibenik - GNK Dinamo, utakmica 25. kola SuperSport HNL-a.
Na fotografiji: BBB.

NIKSA STIPANICEV Cropix

41. GOOL! Matić je došao do lopte i pucao kroz šumu nogu, ali dovoljno precizno da ugrozi Dinamo i dovede Šibenik u vodstvo.

33. Mišić prijeti izdaleka, pucao je s 25 metara od gola, a 190 centimetara visoki Rogić dobro je boksao njegov udarac.

30. Josip Šutalo prvi je igrač na današnjem susretu koji će ući u bilježnicu Patrika Kolarića.

24. Dinamo je sve opasniji. Dugo je trajao napad koji su kreirali danas momci u bijelim dresovima, lopta je na kraju došla do Bulata koji s ruba šesnaesterca puca preslabo i bio je to lagan plijen za Rogića. Ipak, valja napomenuti da je ovo prvi njihov pokušaj u okvir.

21. Pucao je Baturina nakon kombinacije s Petkovićem, ali je pogodio samo vanjski dio mreže.Primio je veznjak Dinama loptu na prsa, ali nije uspio najbolje zahvatiti udarac.

19. Drugi ozbiljan pokušaj Šibenika! Povukao je Đira kontru, dao za Špeljaka koji se sjurio jedan na jedan prema Livakoviću, a onda kao da je bio nesebičan i tražio Dolčeka. Lopta je prohujala pored vrata.

13. Dinamo je ponovno bio opasan, Bočkaj je izveo korner i gađao nekoga od svojih u petercu, ali očistili su domaći igrači.

9. Odgovara Šibenik! Kvržić je teledirigiranom loptom našao Čanađiju čiji pokušaj brani Livaković i tjera loptu u korner.

8. Prvi pokušaj Dinama na utakmici. Bočkaj je dao za Petkovića koji je produžio za Bulata koji nije uspio ugroziti svoj bivši klub. Otišao je njegov udarac pored gola tako da Rogić nije imao previše posla.

1. Nakon svega 30 sekundi, liječnička služba morala je ući na teren, Špikić je ostao ležati na travnjaku nakon zračnog duela s Minom. Nakon kratke provjere, potvrđeno je da su obojica u redu i nastavio se susret.

1. Počeo je treći ovosezonski sraz između Šibenika i Dinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 09:57