NIKSA STIPANICEV Cropix
SENZACIJA NA ŠUBIĆEVCU

VIDEO: Dinamo šokiran u sudačkoj nadoknadi! Šibenik u povijesnom finalu Kupa

Nevjerojatan preokret na Šubićevcu. Modre je izbacio njihov igrač na posudbi
Piše: Andro PolićObjavljeno: 05. travanj 2023. 19:24

ŠIBENIK - DINAMO 2:1 (Pozo 72., Čop 90+3. /Drmić 1.)

ŠIBENIK: Đaković - Mesa, Perić, Matić - Kvržić?, Đira, Soldo (od 66. Pozo), Čanađija (od 66. Hiroš) - Dolček (od 66. Radonjić), Špeljak (od 66. Čop), Arai

DINAMO: Livaković - Ristovski, Theophile, Perić, Perković - Bulat, Mišić?, Ljubičić?- Menalo, Drmić⚽ (od 63. Špikić), Baturina


Početak iz noćne more i kraj iz snova. Idealan je to naslov šibenske srijede u kojoj je domaća momčad izbacila Dinamo iz Kupa i trasirala put u drugi finale u povijesti. Nakon što su "modri" u subotu "prokockali" prednost protiv posljednje momčadi prvenstva, jučer su proživjeli reprizu s pretposljednjom momčadi lige. Ipak, s puno težim prizemljenjem. Dok su se gledatelji pripremali za još pola sata bitke za finale, na scenu je stupio igrač Dinama. Doduše, na posudbi u Šibeniku. Duje Čop u trećoj minuti sudačke nadoknade šokirao je Zagrepčane i dodatno produbio razmjere krize u Maksimirskoj 128.

image

Slavlje Šibenika nakon gola za 1:1

NIKSA STIPANICEV Cropix

Ako se "po jutru dan poznaje", najsvježiji odlazak Dinama u Krešimirov grad trebao je završiti potpuno drugačije. Dok su oni nešto manje pedantni gledatelji još uvijek tražili mjesta na tribini, gosti su već bili u zagrljaju. Bio je to "jackpot" praktički iz prvog napada, u 39. sekundi. Kao i u Gorici prošle subote, u ključne protagoniste Dinamova pogotka prometnuli su se Robert Ljubičić i Josip Drmić. Dok je napadač u Turopolju bio u ruhu asistenta, u Dalmaciji su zamijenili uloge. Martin Baturina dodavanjem je "razrezao" uspavanu šibensku obranu, poslužio Ljubičića, a njegova je povratna lopta pronašla Drmića, koji nije imao težak posao skrenuti ju u mrežu. Dinamov topnik tako je nastavio užu specijalizaciju za Kup, zabivši u svakoj utakmici ovogodišnjeg izdanja. Nakon što je po dvaput zabio u Jarmini i Splitu, za Lokomotivu je u četvrtfinalu sačuvao jedan pogodak, ali u produžetku, niti punu minutu nakon ulaska u igru s klupe.

image

Mauro Perković

NIKSA STIPANICEV Cropix

Gostujuća prednost mogla je biti osjetnija već nakon 15 minuta igre. Prvo je Dominik Livaković teledirigiranim ispucavanjem pronašao Luku Menala, koji je izašao "oči u oči" s Antonijom Đakovićem, ali domaći vratar uspio je skrenuti njegov udarac. Samo minutu kasnije, iz kornera koji je uslijedio, Dinamo je preko Maura Perkovića i Stefana Ristovskog imao dvije izgledne situacije za podebljanje vodstva, ali obrambeni dvojac "modrih" nije bio s(p)retan. Jedinu iole ozbiljnu situaciju pred Livakovićem u prvom dijelu "narančasti" su imali u 20. minuti. Ivan Dolček našao se u srcu Dinamova kaznenog prostora, ali je krajnje nespretno opalio lijevom nogom uputivši loptu daleko od vrata.

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE

Nakon zatišja na terenu, uslijedio je šok za Čačićeve trupe. Iker Pozo poslao je loptu na lijevu stranu kaznenog prostora, u duelu su se našli Dejan Radonjić i Stefan Ristovski, a nakon "flipera" lopta je prošla pored Livakovića i ponovno stigla do Poza, koji ju je trebao samo dotaknuti i skrenuti ju u praktički nebranjenu mrežu za prvijenac u šibenskom dresu, samo sedam minuta nakon ulaska u igru. Bio je to tek četvrti nastup za 22-godišnjeg Španjolca, koji je u Šibenik stigao početkom veljače, a u ranijoj mladosti bio je član akademije Manchester Cityja, dok je mjesec dana u prošloj godini proveo i u Rijeci.

U 80. minuti domaćinu je zaprijetio izdanak njihove nogometne škole. Marko Bulat tukao je iz slobodnog udarca s više od 20 metara, ali Đaković je skrenuo njegovu prijetnju.

image

Zoran Kvržić

NIKSA STIPANICEV Cropix

A onda, euforija na tribinama Šubićevca i "hladan tuš" za goste. U posljednjim sekundama utakmice, Zoran Kvržić uputio je ubačaj s desne strane, a Čop nadskočio Dinu Perića i majstorskim pogotkom glavom osigurao momčadi Damira Čanadija ulaznicu za drugi finale, prvi nakon 2010. kada su poraženi od Hajduka. Upravo je i trener Šibenčana zaslužio velike pohvale za ovaj pothvat.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

U 66. minuti napravio je četiri izmjene, u igru uveo i Poza i Čopa, pokazat će se, tandem koji će osigurati Šibeniku dolazak na posljednju stepenicu do trofeja, u kojoj će dočekati boljeg iz ogleda Slaven Belupa i Hajduka. S druge strane, Ante Čačić u 90 minuta iskoristio je tek jednu izmjenu u 90 minuta. Već u subotu Dinamo gostuje u Kranjčevićevoj, a s posljednja četiri gostovanja nisu se vratili s punim plijenom. Oblaci nad Čačićevom sudbinom u Maksimiru nikada nisu poprimili tamnije nijanse crne boje...


Prijenos uživo:

ŠIBENIK - DINAMO 2:1 (Pozo 72., Čop 90+3. /Drmić 1.)

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90+3‘ GOOOOOOOOOOL! DUJE ČOP RUŠI DINAMO POGOTKOM GLAVOM ZA 2:1 NAKON UBAČAJA KVRŽIĆA S DESNE STRANE! Ludinca je na Šubićevcu, domaćini otvaraju vrata finala Kupa Hrvatske! Čop je nadvisio Perića u skoku i pogodio za spektakularan preokret.

90‘ Igrat će se barem tri minute sučeva dodatka.

88‘ Propada još jedan napad Dinama. Sve smo bliže produžecima.

83‘ Menalo je postigao pogodak, ali u trenutku ubačaja s desne strane stajao je u nedozvoljenoj poziciji. Ostaje 1:1.

82‘ Žuti karton za Ljubičića zbog prekršaja.

81‘ Špikić je ubacio na Menala, no njegov udarac glavom ostaje u bloku Matića.

image

Slavlje Šibenika nakon gola za 1:1

NIKSA STIPANICEV Cropix

80‘ Opasan udarac Bulata! Prebacio je živi zid i naciljao u donji lijevi kut Đakovića, koji je spreman na zahtjevan izazov.

79‘ Dinamo će imati slobodan udarac iz solidne pozicije nakon Pozovog prekršaja na Bulatu.

72‘ GOOOOOOOOL! Pozo zabija za 1:1, sve je otvoreno!! Kontra Šibenika završila je dodavanjem Radonjića prema Pozu na rub peterca, a adut s klupe nije imao težak zadatak jer Livaković je već ispao iz ritma. Prilikom Radonjićevog dodavanja lopta se odbijala od Dinamovog stopera Perića i stigla Pozu kao naručena. Laka zadaća za bivšeg člana Akademije Manchester Cityja.

66‘ Čak četiri izmjene u Šibeniku: Pozo ulazi na mjesto Solde, Radonjić umjesto Dolčeka, Čop umjesto Špeljaka, a Hiroš na mjesto Čanađije.

image

Martin Baturina

NIKSA STIPANICEV Cropix

65‘ Poigravanje domaćina pred vlastitim 16-ercem umalo je rezultiralo dobrom šansom za Dinamo, ali Baturina se nije uspio snaći i izgubio je loptu. Čak četiri izmjene u Šibeniku, Pozo ulazi na mjesto Solde, Radonjić umjesto Dolčeka, Čop umjesto Špeljaka, a Hiroš na mjesto Čanađije.

63‘ Prva zamjena kod Dinama. Špikić ulazi umjesto Drmića, što znači da Menalo ide u vrh napada.

62‘ Žuti karton za Kvržića zbog prekršaja na Periću.

57‘ Kontranapad Šibenčana završio je labavim udarcem Dolčeka s distance, laka zadaća za Livakovića.

image

Zoran Kvržić

NIKSA STIPANICEV Cropix

56‘ Kakva šansa za Dinamo! Mišić je dubinskom loptom pronašao Baturinu, koji šalje prema Drmiću u stopostotnoj šansi, ali Kvržić je u zadnjem trenutku uspio reagirati i poremetiti smjer lopte, koja se zatim samo odbila od Drmićeve noge u gol-aut.

53‘ Nije prvi put da Dinamo izgleda nesigurno u obrani, na momente lopta sporo putuje i djeluje da je situacija nadomak gubitka kontrole, ali domaćini to zasad nisu uspjeli kazniti.

51‘ Ne ide iz igre, ali ni iz prekida. Đira je loše ubacio, nema opasnosti za Dinamo nakon udarca iz kuta.

46‘ Odmah šansa za Dinamo! Menalo je ušao u kazneni prostor na dodavanje Drmića i pored trojice čuvara pokušao povisiti vodstvo, no lopta završava u bloku.

image

Drmić slavi poništen pogodak

CROPIX

46‘ Počinje drugo poluvrijeme. Evo što su pomoćni treneri rekli tijekom predaha.

- Ušli smo slabo u prvo poluvremenu, ali kasnije smo kontrolirali igru. Nedostaje nam završni pas i malo mirnoće, reagirat ćemo u drugom poluvremenu. Dinamo je zatvorio prostor napadačima - kaže Ivo Šupe, pomoćni trener Šibenika.

- Kao što smo i rekli, napadat ćemo od početka i stisnuti protivnika. Rani gol dao nam je sigurnosti, teško je igrati po ovom terenu i nedostaje malo tečnosti. Imali smo četiri-pet izglednih prilika koje nismo iskoristili, nadam se da u drugom dijelu hoćemo i mirno privesti utamkmicu kraju. Šibenik se sada mora otvoriti, to će pružiti prostor našim brzancima - zaključak je Alena Peternaca.


KRAJ PRVOG POLUVREMENA Drmić je u 40. sekundi postigao zasad jedini gol na utakmici. Dinamo s 1:0 odlazi na odmor.

45‘ Igrat će se najmanje još dvije minute prvog poluvremena.

43‘ Ljubičić je poslao loptu pred peterac domaćina, ali Đaković stiže prvi.

image

Luka Menalo, Dario Čanađija

NIKSA STIPANICEV Cropix

37‘ Poništen gol Josipa Drmića! Bulat je blokirao jedno dodavanje šibenske obrane i lopta je došla do Drmića, koji je zatresao mrežu. Nakon VAR provjere ispostavilo se da je stajao u nezodvoljenoj poziciji u trenutku blokirane lopte Bulata. Ostaje 1:0 za Dinamo. Prethodno je Drmić imao sjajnu šansu za regularan gol, no loše je iskoristio loptu Menala pred peterac. Nije dobro zahvatio dodavanje, stoga nije ni bilo veće opasnosti za Đakovića.

35‘ Malo se smirio tempo, Dinamo uglavnom drži igru pod kontrolom, premda izlasci domaćina djeluju opasno.

image

Mauro Perković

NIKSA STIPANICEV Cropix

31‘ Perić je najviši u skoku nakon ubačaja Bulata, ali lopta leti ravno u ruke Đakovića, kojeg potom Perković faulira u namjeri da zabije gol.

30‘ Kakva riskantna, ali atraktivna igra vratara Đakovića! Istrčao je na loptu praktički na polovici terena i jednim potezom poslao Baturinu "u prazno". Dragulj Dinama nadao se stopostotnoj šansi.

26‘ Drmić je umalo postao dvostruki strijelac! Primio je loptu pred vratima Đakovića, no nije ju uspio iskontrolirati, stoga je zapucao iz pretjerano ukošene pozicije, ali preko gola.

image

Funcuti

NIKSA STIPANICEV Cropix

23‘ Odličan udarac Araija iz slobodnog udarca. Iz velike udaljenosti naciljao je u donji lijevi kut Livakovića, ali vratar gostiju spremno je dočekao loptu.

20‘ Zaprijetio je sada Šibenik. Čanađija je uposlio Dolčeka koji je izbio sam pred Livakovića, ali pucao je desno od gola.

16‘ Mišić (Dinamo) je dobio žuti karton.

image

Robert Ljubičić i Josip Drmić slave pogodak

NIKSA STIPANICEV Cropix

13‘ Nova velika šansa za Dinamo. Nakon 10-ak mirnijih minuta, Livaković je izbio lopštu preko cijelog terena i pronašao Menala koji je izbio sam pred golmana Đakovića, alo vratar Šibenika izbija u korner. Nakon kornera pokušava Ristovski, ali i njegov pokušaj s par metara brani Đaković.

10‘ Dinamo za sada opravdava ulogu favorita. Modri su rano poveli i mirno kontroliraju utakmicu, te traže novi gol.

1‘ GOOOL! Drmić zabija već nakon 40 sekundi. Mišić je pronašao Ljubičića koji je prošao u šesnaesterac i vratio povratnu za napadača Dinama koji šalje loptu u mrežu.

1 - Počeo je susret u Šibeniku!

Linker
29. travanj 2024 23:44