DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
POBJEDA ZAGREPČANA

VIDEO: Dragovoljac pobijedio i produžio veliku misiju spasa, pogledajte festival penala u Kranjčevićevoj!

Hrvatski dragovoljac slavio je na domaćem terenu protiv Šibenika s 3:1 u 32. kolu HNL-a
Piše: Predrag Jurišić/Sportske novostiObjavljeno: 22. travanj 2022. 20:11

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - ŠIBENIK 3:1 (Majstorović 39' p., 56' p., Karrica 43' / Marin 61' p.)

ZAGREB – Nogometni stadion Zagreb. Gledatelja: 250. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Pomoćnici: Crnčić i Bučar. Četvrta sutkinja: Martinčić. VAR: Bebek. AVAR: Mihalj. Delegat: Doljanin.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC (4-2-3-1): Šubarić – Majstorović, Markovina, Galešić, Jurišić – Brtan, Hodža – Bristrić (od 64. Kukoč), Frigan (od 89. Veljača), Karrica (od 89. Cvetković) – K. Perić (od 81. Braut). Trener: Dragan Tadić.

ŠIBENIK (4-2-3-1): Rogić – Šimunović, S. Perić, Bilić, Mina (od 46. Kvesić) – Mesa, Ćurić (od 46. Julardžija) – Grezda (od 83. Attys), Vidović, Marin – Delić. Trener: Dean Računica.

ŽUTI KARTONI: S. Perić (39., igranje rukom), Frigan, (41., preoštar start), Jurišić (60., povlačenje suparnika), Majstorović (65., preoštar prekršaj), Šimunović (72., preoštar prekršaj), Kvesić (76., preoštar prekršaj)


Ostvarili su nogometaši Hrvatskog dragovoljca četvrtu ovosezonsku pobjedu svladavši Šibenik 3:1 (2:0) i četiri kola prije kraja njihova malena nada za ostanak u prvoligaškom društvu još uvijek tinja. Šibenčanima je bio dostatan i bod da bi matematički osigurali ostanak, nisu ga dohvatili, iako su imali niz prigoda, ali domaći vratar Šubarić opet je iskazao vrhunsku formu.

Vidjeli smo u zanimljivoj, obostrano napadačkoj utakmici ukupno 27 udaraca na vrata, u okvir 14 (svaka momčad po sedam!), te tri opravdano dosuđena kaznena udarca (jedan nakon VAR intervencije). Majstorović je realizirao oba 11-erca za domaćina, Marin je pogodio s bijele točke za goste. Pamtit će se i sjajno dodavanje Hodže uoči drugoga kaznenog udarca za domaćina...

GOL ZA 1:0

Otvorenog su garda obje momčadi ušle u utakmicu, od samog se početka naznačilo da neće biti kalkuliranja, ni taktičkih borbi. I već u prvih 20-ak minuta igre vidjeli smo nekoliko lijepih prilika, ali u izglednim situacijama za postizanje pogodaka, nisu najbolje reagirali Frigan (Hrvatski dragovoljac), te s druge strane Delić, Ćurić i Marin.

Očito je da ona "petarda" pod Šubićevcem od prije dva i pol mjeseca, još uvijek peče Šibenčane, osjetilo se da žele uzvratiti "dragovoljcima" za taj teški poraz, pa su se u Kranjčevićevoj orijentirali na napadačku igru. No, ostavljali su dosta prostora na svom dijelu travnjaka i domaćin je to uvidio pa je u posljednjih 15-ak minuta prvoga dijela prepustio jalovu inicijativu gostima, zgusnuo je sredinu, napravio blok u veznom redu i naglasak stavio na protunapade. I takva se igra "dragovoljcima" isplatila, jer su na odmor otišli s dva pogotka prednosti...

GOL ZA 2:0

Frigan je u 36. minuti lijepo dodao Karlu Periću, koji je tukao s 12 metara i lopta se od srednjeg braniča gostiju, Stefana Perića, odbila pokraj vrata. Sudac Pejin najprije je pokazao na korner, ali nakon intervencije iz VAR sobe otišao je pogledati video-zapis. I gledao je, gledao, gledao i gledao, da bi nakon trominutnog pregledavanja dosudio kazneni udarac za domaćina!

Procijenio je da je to igranje rukom šibenskoga Perića bilo kažnjivo, odnosno da je ta lijeva ruka koju je pogodila lopta, proširila obujam tijela. Majstorović je bio miran i zatresao je mrežu gostiju. A četiri minute kasnije, neopreznost Stefana Perića bila je kažnjena novim pogotkom, Karrica je zabio drugi gol za Hrvatski dragovoljac, koji je tako s opipljivom prednošću otišao na odmor.

GOL ZA 3:0

Trener gostiju, Dean Računica, u svlačionici je u poluvremenu ostavio Minu i Ćurića, u igru su ušli Kvesić i Julardžija. Šibenčani su se još više otvorili, zaigrali su na sve ili ništa i takvu je hazardersku igru domaćin naplatio i trećim pogotkom, opet iz kaznenog udarca!

Hodža je, naime, prekrasnom dugom, "modrićevskom" loptom, udarenom vanjskim dijelom desnoga stopala, u 16-ercu gostiju tražio Karricu, na loptu je krenuo i vratar Rogić i nespretno je srušio domaćeg napadača. Karrica je izveo 11-erac, Rogić je obranio tu loptu, ali je, nakon konzultacija s VAR-om, Pejin ponovio izvođenje 11-erca, jer je Rogić prijevremeno zakoračio s gol-crte. Majstorović je opet bio uspješniji od Karrice i zabio je svoj drugi gol.

GOL ZA 3:1

Nije tu bio kraj kaznenim udarcima, pola sata prije kraja dosuđena je i najstroža kazna za Šibenčane, pa je Marin smanjio vodstvo domaćina u 61. minuti. Ništa još nije bilo gotovo, uslijedila su dva lijepa udarca Bristrića i Frigana, no Rogić je bio budan, a u 69. minuti Marin je promašio čisti "zicer"! Projurio je i pokraj istrčalog vratara Šubarića, a onda je, s desetak metara iskosa s desne strane, pogodio malu mrežu s vanjske strane...

Zaprijetio je i Delić sa 16 metara u 78. minuti, ali Šubarić je opet dobro reagirao i obranio je tu loptu. Bilo je još nekoliko prigoda na obje strane, ali mreže se više nisu tresle...

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90'+' - Velika šansa na samome kraju za Veljaču! Šutirao je iz okreta džoker s klupe sa samo dva-tri metra, a Rogić brani taj zicer!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

89' - Posljednje minute odigrat će Alexander Cvetković i Mario Veljača, za danas su gotovi Karrica i Frigan.

87' - Još jednom pokušava Karrica - visoko preko gola.

85' - Strašna šansa HD-a! Vrlo raspoloženi i sveprisutni Frigan majstorski centrira za usamljenog Karricu na šest-sedam metara od gola, a napadač domaćih glavom promašuje izvrsnu šansu, prohujao je udarac pored vratnice...

83' - Na klupu će Eros Grezda, priliku dobiva prvi nogometaš u HNL-a iz Haitija - Christopher Attys.

82' - Sjurio se Grezda u šesnaesterac HD-a, izgledalo je obećavajuće, ali na kraju svega toga - jedno veliko ništa.

81' - Izlazi Karlo Perić, zamijenit će ga Filip Braut.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

81' - Marin dobro gađa iz slobodnjaka, ali Šubarić bez poteškoća hvata.

78' - Novi Delićev dalekometan pokušaj i nova Šubarićeva fantastična intervencija! Što je sve danas skinuo vratar HD-a... Ostane li rezultat pozitivan za dragovoljce, ponajviše će to biti zahvaljujući sjajnom 24-godišnjaku na vratima domaćih.

77' - Frigan je uspio prebaciti živi zid iz tog slobodnjaka, ali i čitav Rogićev gol.

76' - Kvesić ruši danas vrlo aktivnog Frigana te ulazi i on u sučevu bilježnicu. Prekršaj je to u zoni udarca, izvest će ga Matija Frigan.

75' - Pokušava opet Ivan Delić, ali i taj udarac ide preko gola.

72' - Šimunović ruši Karricu s leđa i dobiva žuti karton.

69' - Što je sada promašio Antonio Marin! Izbio je sam pred Šubarića i u situaciji 'jedan-na-jedan' vižljasti napadač Šibenika varkom tijela prošao je vratara HD-a, da bi potom potpuno sam pogodio vanjski dio mreže...

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

68' - Šansa za HD! Frigan lijepo gađa i traži suprotne rašlje, ispružio se Rogić na golu, ali prohujao je ovaj udarac pored vratnice!

64' - Prvu izmjenu radi Dragan Tadić. Umjesto Admira Bristrića u igri je 17-godišnji Marino Kukoč.

63' - Bristriiiić!!! Fantastično je opalio s ruba šesnaesterca i tražio suprotan kut, a Rogić se još jednom istaknuo fenomenalnom obranom!

62' - Vidović gađa nakon dobre akcije Šibenika, ali neprecizan je njegov udarac...

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

61' - GOOOL! Trajala je VAR provjera jer se gledalo je li Grezda prethodno u akciji bio u zaleđu, no sve je čisto... Antonio Marin, igrač Dinama na posudbi u Šibeniku, izveo je najstrožu kaznu i sjajno pogodio za povratak Šibenika u susret!

59' - JEDANAESTERAC ZA ŠIBENIK! Jurišić je s leđa za dres povlačio Grezdu, a sudac Pejin ekspresno pokazao na bijelu točku!

56' - GOOOL! Majstorović je umjesto Karrice opet preuzeo izvođenje penala, Rogić mu je pročitao stranu, ali svejedno se lopta zakotrljala u mreži... HD vodi 3:0!

55' - I NIŠTA OD GOLA, BRANI ROGIĆ! Pročitao je udarac Karrice i maestralno obranio... A ZATIM I ODBIJANAC MATIJE FRIGANA! Frigan se zaletio na taj odbijanac i sa samo dva metra brani mu Rogić taj zicer nad zicerima!

Ali... Pa nevjerojatno... Ponovit će se jedanaesterac jer je Rogić prerano izišao s gol-linije. Kakvo razočaranje za Šibenik nakon ovakve Rogićeve dvostruke majstorije.

54' - NOVI JEDANAESTERAC ZA HRVATSKI DRAGOVOLJAC! Karrica je išao na jedan dijagonalan ubačaj, a Rogić ga ruši i Pejin pokazuje na 'kreč'!

50' - Prijeti Grezda iz okreta, a Šubarić lakoćom hvata.

48' - Šanse HD-a! Prijetili su Karrica i Hodža, oba puta blokiraju Šibenčani.

46' - Vraćamo se na Kranjču. Kod HD-a nema promjena, dok je u momčadi Šibenika trener Dean Računica ostavio u svlačionici kapetana Marija Ćurića i Kolumbijca Davida Minu, priliku će dobiti Edin Julardžija i Josip Kvesić.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Šibenčani su igrali, a dragovoljci zabijali. To bi bio rezime prvoga dijela. Prijetili su gosti iz svih pozicija, a Šubarić standardno branio nemoguće, pogodak je visio u zraku, međutim nitko iz šibenske navale nije bio dovoljno sabran u ključnim trenucima. To su iskoristili srčani dragovoljci i hrabrom igrom došli do čak dva pogotka. Šibenčane je prvo šokirao neočekivani jedanaesterac, da bi ih u potpunosti dotukao pogodak Karrice. Nova uzbuđenja slijede u nastavku...

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

43' - GOOOL! I opet je tragičar Stefan Perić, nakon njegove pogreške na sredini igrališta Bristrić se sjurio u šesnaesterac i potom idealno uposlio Karricu koji u padu ispred letargičnog Mine pogađa suprotan kut za 2:0!

42' - Sjajan Mesin šut s vrha šesnaesterca hvata spasitelj Šubarić!

41' - Frigan ruši Antonija Marina i dobiva žuti karton.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

39' - GOOOL! Kapetan Majstorović izveo je najstrožu kaznu i poslao Rogića u jednu, a loptu u drugu stranu!

39' - I JEDANAESTERAC JE ZA ŠIBENIK! Sudac Pejin je nakon gotovo tri minute pregledavanja snimke pokazao na bijelu točku! Pritom je i Stefan Perić dobio žuti karton.

36' - Frigan traži Karla Perića, ali njegov pokušaj blokira Stefan Perić, odlazi to u korner...

IDE SE NA VAR PROVJERU!
Čini se da je Stefan Perić rukom blokirao njegov udarac! Pejin je otišao samostalno pogledati snimku...

34' - Nakon toga kornera nije se najbolje snašao Karlo Bilić na drugoj vratnici, ali inicijativa i dalje pripada Šibeniku.

33' - Uigrana kombinacija Šibenčana iz slobodnog udarca završila je novim kornerom.

31' - Nakon kornera glavom tuče Markovina, odbija se to od bloka u novi udarac iz kuta. Potom Rogić izlazi s crte i hvata taj ubačaj - gotov je izlet dragovoljaca na šibenskoj polovici.

image

Lovre Rogić

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

31' - Evo i odgovora HD-a! Lijepo je iz daljine potegnuo Karlo Perić, a Rogić se dobro ispružio na golu...

27' - Ćuuuriiiiiiiiić!!! Sjajan pokušaj izvana, još jednom intervenira Šubarić... Dragovoljci dišu na škrge!

24' - Traje visoki presing, steže se obruč... Vidovićev šut blokira sveprisutni Galešić.

20' - Galešić zaustavlja Ćurića u novoj dobroj akciji Šibenčana.

18' - Šubarić brani udarac Antonija Marina, malo je i blok ublažio taj silovit pokušaj... Gosti su krenuli na sve ili ništa, pogodak visi u zraku!

16' - Pritišću gosti! Nova pomutnja u šesnaestercu HD-a i novi pokušaj, kapetan Ćurić je u prvome planu, neprecizan je i on.

15' - Marin bježi Markovini i šutira pored suprotne vratnice! Činilo se isprve da je Šibenikov ofenzivac u zaleđu, međutim ponovljena snimka potvrdila je da je Marin izbjegao ofsajd-zamku.

10' - Uigrana akcija Dragovoljca iz slobodnog udarca nije iznenadila Šibenčane.

8' - I još je jednom Delić neprecizan... Ovog mu je puta Marin ostavio povratnu na rubu kaznenog udarca, a napadač Šibenika ljevicom gađa dobrih 10-15 metara od gola.

6' - Zicer za Šibenik! Delić je dobio upotrebljivu loptu na oko šest-sedam metara i lošim udarcem prebacio čitav gol!

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

4' - Šansa za HD! Jurišićev centaršut pronašao je Frigana na oko deset metara od gola, a njegov šut završava u šibenskome bloku.

18.00: Počela je utakmica u Kranjčevićevoj. Glavni je sudac Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.


>>> Izašli su sastavi za današnju utakmicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 12:18