RONALD GORSIC Cropix
POGLEDAJTE SVE GOLOVE

VIDEO: Još jedan lijep pogodak u zadnjem kolu HNL-A! Lokosi se od sezone oprostili pobjedom

Za domaćina je na golu debitirao Ukrajinac Mikita Turbajevskji koji je pobjegao iz Mariupolja
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. svibanj 2022. 20:51

LOKOMOTIVA - ŠIBENIK 2:1 (Kulenović 6' 11m, Marić 29' / Delić 41')

LOKOMOTIVA: Turbajevski – Vranjković, Salihu (Od 61. Vasilj), Mersinaj, Pivarić – Cokaj, Marić – Aliyu (Od 90+3 Smakaj), Kačavenda (Od 90+3 Krivak), Stojković (Od 61. Milićević) – Kulenović.

ŠIBENIK: Đaković - Šimunović (Od 46. Kvesić), Perić, Mesa, Mina (Od 70. Klopp) - Skorup (Od 87. Asanović), Ćurić - Vidović (Od 82. Attys), Julardžija (Od 70. Sahiti), Marin - Delić.


Izvještaj piše: Dražen Antolić

Lokomotiva je pobjednički zaključila sezonu i potvrdila peto mjesto na ljestvici. Za nju je u HNL-u debitirao 20-godišnji Ukrajinac Mikita Turbajevskji i nije se naradio na vratima jer zaustavio je samo jedan udarac, dok je "bomba" koju je uputio Ivan Delić bila fantastična i neobranjiva. No, za mladića koji je pobjegao iz Mariupolja, simbola strahota i ratnih razaranja njegove domovine to je novi početak i lijep trenutak. Trener Silvijo Čabraja nije se mogao uvjeriti kolike su mu točno kvalitete…

Šibenik je stigao do kraja etape u kojoj je bilo mnoštvo teških trenutaka, i u Kranjčevićevoj su njegovu navijači Funcuti vikali treneru Računici "Dejane tovare…", nije mu ni sad bilo svejedno iako je već nakon Dinama objavio odlazak. Šibenik ima pred sobom razdoblje u kojem se mora posložiti.

Iako je gost izašao u jačem sastavu nego protiv Dinama jer vratili su mu se Delić i Šimunović, vrlo je kratko držao "nulu". Već u šestoj minuti Lokomotiva je povela, pobjegao je Luka Stojković i srušen je na rubu kaznenog prostora, a Sandro Kulenović zabio je s bijele točke svoj deseti prvenstveni pogodak ove sezone.

U 18. minuti mogao je Stojković povećati prednost jer izašao je slijeva na golmana, ali njegov je šut bio netočan. Šibenik nije bio nadahnut, tek u 20. minuti kad je Marin zaprijetio izravno iz kornera nešto se dogodilo pred golom domaćina.

Mateo Marić je glavnom nakon ubačaja Stojkovića povećao prednost. Lokomotiva je mogla sve riješiti u prvom dijelu da je zabila još koju šansu, ali kad nije Ivan Delić je sjajnim golom u 41. minuti razgalio skupinu Funcuta.

Šibenik je u drugom poluvremenu bio nešto hrabriji i poduzetniji, no dugo se igralo bez prave prijetnje. U 65. minuti Ćurić je uputio jedan dobar udarac iz daljine. Delić, koji se specijalizirao na efektne pogotke trudio se još nešto učiniti, prijetio je, ali više nije išlo. Domaći trener Silvijo Čabraja rano je izvukao igrača s najvećim učinkom Luku Stojkovića, možda je i zbog toga došlo do kreativnog pada. Iako je Kulenović šutirao i tražio svoj drugi gol, a Mateo Marić odigrao vrlo dobru utakmicu u sredini terena.

Netko je s tribine uporno vikao Računici "Dejo, Asana uvedi", misleći na Antonija Asanovića, sina legendarnog Aljoše, ali nije poslušao sve do 87. minute kad je to učinio. Jednom su se gosti nadali igranju rukom domaćina za kazneni udarac, ali to nisu dočekali.

I tako, dok je utakmica padala u apatiju i sve se manje toga događalo, zagrmilo je Hladno pivo s nedalekog Beer Festa. I pozvalo na - treće poluvrijeme! Vrijeme je, kraj je sezone.


PRIJENOS UŽIVO:

90+4 - Kraj. Sve važno dogodilo se u prvom dijelu. Lokomotiva je na kraju slavila s 2:1.

85 - Utakmica se lagano privodi kraju. Šibenik još nešto pokušava, ali snage je sve manje.

64 - Opalio je sada Ćurić s 20,25 metara, ali lopta odlazi malo pokraj gola.

55 - Drugo poluvrijeme za sada nije ponudilo neko uzbuđenje.

46 - Počeo je drugi dio.

45 - Kraj prvog dijela u kojem smo vidjeli tri gola. Lokomotiva je povela s 2:0, a Delić vratio nadu Šibeniku lijepim golom za 2:1.

41 - GOOOL! Delić je sada zabio za 2:1! Sjajno se okrenuo nakon dodavanja Perića i zakucao ju u mrežu s ruba šesnaesterca.

39 - Pucao je sada Kačavenda, ali sjajno brani Đaković.

29 - GOOOL! Lokomotiva vodi 2:0! Zabio je Marić glavom nakon asistencije raspoloženog Stojkovića koji je i izborio penal kod prvog gola. Mariću je to peti gol ove sezone.

21 - Šimunović je petom skrenuo loptu koja je ubačena iz kornera, ali ona odlazi malo pokraj gola.

18 - Sjajan napad Lokomotive. Stojković je na kraju izbio sam pred golmana, ali nije uspio ni pogoditi vrata ni pronaći Aliyua koji je natrčavao.

11 - Probao je sada Šibenik, ali Vidović puca preko gola.

6 - GOOOL! PENAL ZA LOKOMOTIVU! Mesa je napravio prekršaj nad Stojkovićem, a Kulenović pretvorio penal u gol i vodstvo od 1:0.

1 - Počeo je susret u Kranjčevićevoj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 03:23