Slavlje igrača Lokomotive na Šubićevcu

 NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
SJAJNO OTVARANJE 27. KOLA

VIDEO: Lokomotiva u 14 minuta šokirala domaće i zabila 4 komada na Šubićevcu, pogledajte sve golove

Šibenik je vodio do 65. minute, a onda nestao s terena. Funcuti postrojili igrače pod ogradom.
Piše: Davor Trutin/ Sportske novostiObjavljeno: 11. ožujak 2022. 19:52

ŠIBENIK - LOKOMOTIVA 1:4 (Grezda 14' / Kačavenda 65', 77', Soldo 67', Tuci 84')

ŠIBENIK – Stadion Šubićevac. Gledatelja 405. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Zobenica, Mihalj. Četvrti sudac: Vidulin.VAR: Strukan. AVAR: Radić. Delegat: Bukal

ŠIBENIK (3-5-2): Rogić – Asanović, Perić, Bilić - Sahiti, Šimunović (od 84.Vidović), Rak (od 77.Attys), Kvesić (od 77.Mina) – Marin, Grezda (od 46. Delić). TRENER: Dean Računica.

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Nevistić – Cipetić, Mersinaj, Soldo, Miličević – Marić, Maleš (od 86.Goričan) – Kačavenda (od 83.Stojković), Dabro (od 48. Tuci), Pivarić (od 46. Vasilj) – Kulenović (od 86.Išlić). TRENER: Silvio Čabraja.

ŽUTI KARTONI: Soldo (4 – preoštar start), Kvesić (21 - simuliranje), Delić (48 – preoštar start), Perić (49 – preoštar start), Kulenović (74 – preoštar start)

CRVENI KARTON: Perić (71 – drugi žuti),

POGLEDAJTE SVE POGOTKE

1:0 Grezda


1:1 Kačavenda


1:2 Soldo


1:3 Kačavenda


1:4 Tuci


Preokretom u nastavku Lokomotiva je došla do bodova na hladnom Šubićevcu. Šibenik je bio bolji u prvom dijelu, rastrčan, pokretljiv, agresivan u obrani, gosti puno bolji u nastavku i posve zasluženo nose bodove na Kajzericu. Na kraju su uvjerljivo promarširali Šubićevcom.

Momčad Šibenika na klupi je vodio Dean Računica, kojemu je susret s Lokomotivom bio premijerni uopće u 1. HNL. Računica je napravio prilično promjena u prvih 11, kako kadrovskih, tako i onih što se sustava tiče, ali njegova računica je bila jasna – agresivno od početka. S trojicom stopera, i Sahitijem kao desnim bočnim te Kvesićem Šibenik se branio od gostujućih napada, a naprijed su prijetili Grezda i Marin uz pomoć veznjaka debitanta Šimunovića, Ćurića i Raka. Ovog posljednjeg opet su sa tribina gledali brojni skauti europskih klubova…Kod Zagrepčana više-manje sve po najavi, stigli su po prvu pobjedu u trećem međusobnom sudaru s Narančastima.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

U 5. minuti zaprijetili su domaćini iz prekida (Bilić) ali ionako je označeno zaleđe. Ali, u 14. minuti Šibenik je ipak poveo. Sjajnu akciju i dodavanje Marina zaključio je pogotkom Eros Grezda. To je bio njegov premijerni gol za Šibenik, i to protiv svog bivšeg kluba s Kajzerice.

U 18. minuti pucao je Kulenović iz slobodnog udarca s oko 20 metara ali ravno u Rogića. Lokosi su preuzeli inicijativu, posjed je bio sve veći na njihovoj strani, ali u prvom poluvremenu nisu lagano dolazili u gol šanse jer se domaćin vrlo aktivno branio. I, prijetio iz svog omiljenog oružja – kontranapada.

U 27. je Miličević odlično ubacio pred gol, Perić je u posljednji trenutak izbio ispred Kulenovića u korner. U 37. je Kačavenda uzeo loptu na centru igrališta, stigao je sve do pred gol Šibenika, doduše obilaznim putem i pucao u vanjski dio mreže. Očito se u tom sprintu ispuhao… Do kraja poluvremena gosti su pokušavali doći do izjednačenja, ali Šibenik se uspješno (o)branio.

U nastavku su ušli Delić kod domaćih, te Vasilj kod Lokomotive. Grezda i Pivarić ostali su u svlačionici. Ništa se nije mijenjalo bitnije, osim što su u samo dvije minute Delić te Perić dobili žute kartone zbog kojih neće igrati s Osijekom iduće kolo.

U 58. Šimunović je odlično pronašao dugom loptom Delića, ovaj je dodao za Marina ali njegov udarac je bio blokiran. Samo minutu kasnije Delić se našao u vrlo dobroj poziciji ali njegov udarac je bio jako neprecizan. Puno precizniji i opasniji bio je udarac Tucija iz slobodnjaka s oko 25 metara, ali Rogić je bio budan.

Ipak, u 65. se zatresla šibenska mreža. Pogodio je Kačavenda iz prekida, sjajnim malonogometnim pogotkom iz blizine. Bilo je to razdoblje Lokomotivine vladavine, Šibenik je počeo padati. I, nakon samo dvije minute opet je kapitulirala šibenska obrana. Ovaj put pogodio je Soldo iz blizine za preokret.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Sporna situacija potom u kaznenom prostoru gostiju, Šibenčani su tražili igranje rukom ZG braniča ali Bebek i VAR nisu se oglasili. Novi problemi za Šibenčane, Perić je dobio drugi žuti nakon jednog starta, to mu je bio drugi. S golom zaostatka i igračem manje zadnjih 18 minuta protiv sve bolje, zahuktale Lokomotive. Potvrdilo se to brzo, Kačavenda je svojim drugim golom odveo goste na 1-3, a približio svoju momčad do pobjede. Koju je Tuci u 84.minuti potvrdio za 1-4!

Bila je to prva pobjeda Lokomotive ove sezone protiv Šibenika. Računici poraz u svom trenerskom debiju na klupi Šibenika.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Gotovo je, Lokomotiva upisuje nova tri boda nakon sjajne predstave u zadnjih pola sata. Zaštitarti smiruju situaciju, šibenski Funcuti postrojili su igrače i pozvali ih na razgovor...

90' Čekaju nas još svega dvije minute sudačke nadoknade.

88' Mijenjao je nakon pogotka za 1:4 malo i Čabraja, čisto da isproba još neke igrače za završne minute. Šibenčani samo žele da se utakmica završi.

86' GOOOOL! Ništa od zaleđa, pogodak se piše! Tuci je dakle strijelac za 1:4. Gledalo se to jedno vrijeme, nije bilo zaleđa, Mina je "zaspao" u obrani Šibenika.

84' Gol, ali poništen! Nije zabio mladi Stojković iz čiste situacije, s tri igrača Lokomotive u petercu, ali jest Tuci. No, oglašavaju se suci, svirano je zaleđe...

82' Da se igra u Kranjčevićevoj, i da ima nešto navijača Lokomotive, sada bi Kačavenda dobio "standing ovation". Ovako, možemo samo notirati da ga je zamijenio mladi Luka Stojković.

80' Strašan ubačaj Miličevića iz već 11. kornera za goste danas, Tuci je na drugoj stativi ostao prekratak.

79' Bilo je promjena u šibenskim redovima odmah nakon trećeg pogotka, no moramo reći, teško da će se išta promijeniti glede momentuma. Lokomotiva je nakon sat vremena ubacila u WARP-pogon...

77' GOOOOOL! Još jednom Kačavenda! Lokomotivin treći, njegov drugi danas. Akcija iz koje je Cipetić pogodio Rogićeve rukavice, a Kačavenda pokupio odbijanac za 1:3.

75' Žuti i za Kulenovića! A to znači - ništa od gostovanja na Poljudu sljedećeg tjedna za njega. Barem ne u ulozi igrača na terenu. Treći žuti...

73' Pokušaj Miličevića sada odlazi tik pored vratnice Rogićeva gola. Zaista, Rogić je u dobrom dijelu utakmice morao biti zagrijan, nije imao previše posla... To se znatno promijenilo u recentnom razdoblju.

71' Crveni karton! Točnije, drugi žuti za Karla Perića. Iz goreg u lošije za domaće...

70' E to se zove preokret... Izveli su to gosti fenomenalno. A i naveli smo, samo čekamo da zaprijete, da budu nešto konkretniji. I dogodilo se... A sada je i Kačavenda probao petom zabiti, nije bilo zaleđa, fenomenalna dva proigravanja dovela su loptu gotovo do peterca gdje se Kačavenda ipak nije snašao.

67' GOOOOOL! Još jednom Lokomotiva! Izveden je korner s lijeve strane, Soldo je ostao sam nakon skoka Mersinaja, Rogić je bio u praznom prostoru, a Soldo je to samo zakucao u mrežu za preokret.

65' GOOOOOL! Nije bio korner, ali kao da jest. Cipetić je rukom daleko ubacio u kazneni prostor, a onda je Soldo prenio na Kačavendu koji gađa iz okreta za 1:1. Ništa nije mogao Rogić.

64' Tuci! Tuče napadač Lokomotive, Rogić se morao malo ispružiti i odbiti to u korner. A onda je lopta prošla sve u i oko peterca, neam opasnosti za domaća vrata.

63' Imat će Lokomotiva sada priliku iz slobodnjaka, Tuci je pao, srušio ga je Asanović. Malo je to dalje od vrata, nekih 30-ak metara, ali zašto ne probati...

60' Na Šubićevcu je danas prisutno 405 gledatelja. Složit ćemo se, nije neka bajna posjeta, ali i vrijeme ne ide na ruku. Puše vjetar, dosta je ledeno... Toliko da se vratari na oba gola, kada nemaju posla, obavezno moraju sprintevima održavati na radnoj temperaturi.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

58' Zgodno su sada Delić i Marin htjeli nešto iskombinirati, no udarac Marina ostaje u bloku Lokomotivine obrane. Opet ćemo reći, dojma smo da je drugi pogodak na utakmici blizu. A zaista može pasti na obje strane.

56' Jedan dobar ubačaj na Kulenovića nije rezultirao udarcem... Dojma smo kao da smo to već dosta puta danas napisali, nikako da Lokomotiva zaprijeti... Upravo stoga u igri je Indrit Tuci umjesto Dabre.

53' Nova nesigurnost u obrani Lokomotive, ali Delić to nije očekivao pa je vratar Nevistić imao mjesta i vremena uloviti loptu nakon jednog nezgodnog ubačaja.

51' Da zapišemo i jedan udarac, onaj Kulenovića... Bilo je to iz dosta velike daljine, ali otvorio se prostor za jedan poluvolej napadaču Lokomotive, završilo je to u bloku.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

49' Još jednom je srušen Kačavenda, ovoga puta na suprotnoj polovici, a sada i Karlo Perić dobiva javnu opomenu. Sve ono što vrijedi za Delića, vrijedi i za Perića u kontekstu sljedećeg kola. Nema ga protiv Osijeka zbog tri žuta kartona.

48' Tek što je ušao u igru, Delić je po nogama opleo Kačavendu i dobio žuti karton. Imat će gosti iz Zagreba slobodan udarac i dobru priliku za ubačaj, a Delić će morati propustiti domaći ogled s Osijekom u sljedećem kolu.

46' Kreće drugi dio dvoboja, imamo i po jednu izmjenu sa svake strane. Na terenu je napadač domaćih Ivan Delić, ušao je umjesto strijelca Grezde. Mijenjala je i gostujuća klupa, Jakov Anton Vasilj je u igri umjesto Pivarića.

POLUVRIJEME: Idemo na odmor s minimalnim vodstvom Šibenika. Zabio je Eros Grezda za 1:0, a pogodak možete vidjeti nešto niže u tekstu.

image

Eros Grezda slavi sa suigračima

NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

45' Do kraja prvog poluvremena dijeli nas još tek sudačka nadoknada, a njeno trajanje je - jedna minuta.

Inače. maločas je Grezda pohitao jedan na jedan u duel sa Soldom koji ga je zagradio pa nije bilo opasnosti za vrata gostiju.

41' Tri ubačaja pred vrata domaćih, dva s desne pa i jedno s lijeve strane ne nalaze nikoga u petercu. Barem ne u situaciji u kojoj bi mogao opasno zaprijetiti Rogiću.

37' Lukas Kačavenda upriličio je mali slalom po desnoj strani šibenske obrane, no nije uspio završiti akciju udarcem u okvir gola.

33' Pogodak Erosa Grezde usmjerio je utakmicu u smjeru pozitivnom za domaće, no češće gledamo utakmicu na njihovoj polovici. Lokomotivinim igračima zasad fali zadnji pas, dodir koji bi učinio razliku... Doduše, sada smo možda vidjeli dodir Sahitija prema Dabri koji je pao u kaznenom prostoru, no Bebek nije ni pomislio pokazati na bijelu točku.

29' Kačavenda se sjajno izborio za loptu pored Perića i Bilića, bilo je tu i uklizavanja u borbi za loptu od strane sjajnog mladog veznjaka Lokomotive... Uspjela je domaća obrana otkloniti ovu opasnost u nastajanju, dobili su stoperi Šibenika upozorenje da treba biti budan...

26' U središnjici prvog dijela Šibenik se postavio u 3-5-2, a udarci Lokomotive, kao maločas jedan pokušaj Miličevića ostaju u bloku. No, priliku je imao i Kulenović, tj. imao bi da Perić nije u zadnji trenutak reagirao i jedno zanimljivo ubacivanje s lijeve strane odbio u korner.

22' Žuti karton dobio je Kvesić, drugi je to igrač s javnom opomenom danas na Šubićevcu.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

19' Lijepo su to zamislili nogometaši Lokomotive, ali udarac Kulenovića lako brani Rogić. Nakon toga je vratar Šibenika dobio jedan neugodan udarac u glavu, ali igra se ubrzo nastavila.

18' Protuudar Lokomotive, Ćurić je napravio prekršaj na Kačavendi, mogao bi ovo biti zanimljiv slobodnjak za goste.

16' Kako se ono veli, tko će kome, ako ne svoj svome. Nakon 59 utakmica i 14 pogodaka za Lokomotivu, evo i jednoga protiv nje za Grezdu.

14' GOOOOOL! Šibenik vodi, Grezda zabija! Vodstvo domaćih nakon lijepe akcije, izigrana je kompletna obrana Lokosa... Antonio Marin je asistirao, obavio dobar dio posla, a Grezda je imao onaj lakši dio zadatka.

10' Leži na travnjaku Antonio Marin, zaustavio je sudac Bebek igru da se provjeri što je s ofenzivcem Šibenika. Bilo je tamo malo kontakta s Malešom u jednom duelu, ali ništa ozbiljnije.

7' U Šibeniku puše dosta jak vjetar, sada je on stvorio nešto problema za Ivana Nevistića, vratara Lokomotive prilikom jednog ispucavanja lopte.

5' Dobar slobodnjak izveo je Ćurić, a nakon prenesene lopte glavom je probao Karlo Bilić, no, otišlo je to preko vrata. Sve i da je ušlo, gol ne bi vrijedio jer je bilo zaleđe.

4' Već imamo i prvi žuti karton večeras, dobit će ga Nikola Soldo zbog prekršaja nad Antonijem Marinom.

2' Prvi udarac Dabre nakon dobrog prodora i akcije s Kačavendom, ali nije to dobro zahvatio napadač gostujućeg sastava.

18.00 Utakmica na Šubićevcu je počela.

>>> Stigili su sastavi za današnji dvoboj. Kod Šibenika će umjesto najavljivanog Ivana Delića krenuti novopridošli Eros Grezda, a svoje mjesto u udarnoj postavi našao je i Antonio Asanović. Kod gostiju, sve prema najavama...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 00:06