NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
SLAVLJE HAJDUKA

VIDEO: Majstorija Krovinovića obilježila dalmatinski derbi! Livaja zabio dva puta nakon intervencija VAR-a

Hajduk je 3:1 pobjedom protiv Šibenika na Šubićevcu otvorio proljetni dio sezone u Prvoj HNL
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 29. siječanj 2022. 18:58

ŠIBENIK - HAJDUK 1:3 (Ćurić 24' / Livaja 15'-11m, 45'-11m, Krovinović 68')

ŠIBENIK: Rogić - Perić, Batarelo, Bilić - Jakoliš, Skorup (od 69. Delić), Rak, Kvesić (od 77. Attys) - Ćurić, Marin - S. Sahiti (od 88. Vidović).

Trener: Ferdo Milin

HAJDUK: Kalinić - Lovrencsics (od 72. Čolina), Katić, Elez (od 77. Dimitrov), Melnjak - Fossati (od 73. Atanasov), Vuković - Mlakar, Krovinović, Biuk (od 30. Ljubičić) - Livaja.

Trener: Valdas Dambrauskas


U svom pohodu prema vrhu Hajduk je prošao bezbolno Šubićevac. Istina, uz dva dosuđena i iskorištena jedanaesterca Livaje i eurogol Krovinovića ali slavlje Bijelih je svakako zasluženo. Šibenik je sa svojim problemima pružio sasvim solidan otpor, za reprizu trijumfa iz jesenskog dijela nije bilo snage, sreće, kadra…

Raspored je htio da baš kao i prošle zime na otvaranju drugog dijela sezone Šibenik dočeka Bijele na svom Šubićevcu. Tada je na klupi Splićana debitirao trener Tramezzani, a Hajduk slavio 2:0. Sada su se uloge promijenile, Narančasti s novim trenerom Milinom koji je morao napasti Hajduk bez najboljeg strijelca jeseni (Marin Jakoliš). Promijenio je Zadranin sustav, učvrstio obranu s trećim stoperom, viroznog Delića u vršku napada “glumili” su lažne špice Marin i Sahiti, a svoj debi u šibenskom dresu upisao je i Hajdukov veznjak na posudbi na Šubićevcu Skorup. Dambrauskas je izveo najavljenu momčad.

VAR je pomogao Zebecu

Iako se možda očekivalo da će Bijeli nakon kiksa Osijeka žestoko jurnuti od prvog zvižduka Zebeca, to se nije dogodilo. Prvih desetak minuta prošlo je u znaku borbenih domaćina, korner pa slobodnjak uz dosta trke kao da je malo iznenadilo Splićane. Ušli su gosti pomalo uspavano na Šubićevcu. Tek u 10.minuti ukazao se Livaja, no samo je zagrijao Rogića. Polako se budi Hajduk, Biuk je mogao bolje riješiti jedan na jedan situaciju, a u nastavku akcije Batarelo je skrivio penal nad Mlakarom. Zebec je na intervenciju VAR-a pokazao na 11 metara odakle Livaja ne griješi, za svoj 14. ligaški gol sezone.

Umjesto nastavka Hajdukovih napada vidjeli smo goropadniji Šibenik, čije akcije su bivale sve povezanije i češće. Iz jedne takve deset minuta nakon primljenog gola poentirao je Ćurić. Bila je to brza, lijepa kombinacija uz efektan pogodak šibenskog kapetana. Pogodio je tako Ćurić i drugi put u nizu u dalmatinskom derbiju nakon što je u zadnjem dvoboju naciljao mrežu Kalinića s bijele točke. Imao je i Sahiti novu šansu ali je njegov udarac od bloka završio u korneru.

Problemi za Splićane nakon samo pola sata, izgubili su prednost ali i Stipu Biuka koji je morao napustiti teren zbog ozljede, a ušao je Ljubičić.

U završnici poluvremena gosti su pritisnuli Šibenčane, opasni su pogotovo bili iz prekida, pa je u 39. minuti Katić iz blizine nakon kornera pogodio gredu udarcem glavom, a u nastavku akcije Livaja je s dva metra pomalo nezgrapno pogodio vratnicu. Uzvratili su i Šibenčani također iz prekida, Perić je slabo zahvatio loptu glavom iz blizine. Sve je zanimljivije u smiraju poluvremena, Vuković je isporučio projektil s 25 metara, ali Rogić je bravurozno obranio skrenuvši tu bombu u korner.

I, kada se činilo da će se na odmor otići bez pobjednika opet se u priču uključio VAR. Sudac Zebec je nakon video pregleda opet pokazao na bijelu točku, detektirana je ruka Batarela u skoku nakon kornera. Nesretni stoper Šibenika, i drugi put je skrivio jedanaesterac, a Marko Livaja ponovno je bio hladan kao špricer. Pa su gosti otišli ipak s prednosti na odmor, a za prvih 45 minuta možemo samo kazati da je bilo vrlo sadržajno s obje strane.

Zaspali šibenski stoperi

Tražili su domaćini najstrožu kaznu nakon što je jedna lopta pogodila u ruku Vukovića ali Zebec nije pokazao treći put na 11 metara. Hajduk se nametnuo tražeći treći gol i vjerojatno rješenje utakmice, i u 59. Ljubičić je tukao s prve vratnice neprecizno. A u 62. minuti je Šibenik prezentirao svoj jesenski trade mark - ubojitu hitru kontru koju je započeo Marin, nastavio Sahiti pa Rak, a Ćurić iz povoljne pozicije nije bio ni blizu precizan kao u 24. U 69. minuti Bijeli su zabili i treći gol, i to kakav. Fossati je asistirao, a Krovinović sa 16 metara naciljao u rašlje nemoćnog Rogića. Domaći stoperi su zaspali, kasno pokušali blokirati veznjaka Splićana.

Šibenik se u glavama želio vratiti ili barem pokušao načiniti završnicu neizvjesnijom, ali kao jesenas nakon 60-70 minuta počinje padati, a svježe krvi s klupe nema. U zadnjih nekoliko minuta još jedan debi u dresu Šibenika zabilježio je mladi Dinamov veznjak na posudbi Ivica Vidović.


PRIJENOS UŽIVO

90+4' - Završena je utakmica na Šubićevcu, Hajduk je pobijedio Šibenik s 3:1. Dvostruki strijelac za Splićane bio je Livaja, dok je jednog zabio Krovinović. Jedini gol za Šibenčane zabio je Ćurić.

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

86' - Nova sjajna prilika za Hajduk. Atanasov je htio biti nesebičan i dodao je u sredinu, ali bilo bi bolje da je pucao. Kako bilo, rezultat se nije promijenio.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

81' - Utakmica ulazi u posljednjih deset minuta plus sudačka nadoknada. Ima li još Šibenik snage vratiti neizvjesnost u ovaj ogled?

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

68' - GOOOL! Hajduk je povećao prednost na 3:1. Bila je to lijepa akcija koju je majstorskim udarcem okončao Krovinović! Ljubičić je na desnoj strani uposlio Fossatija, ovaj je milimetarski točno pronašao Krovinovića koji dalekometnim udarcem s nekih 18, 19 metara trese mrežu. Najljepši trenutak susreta.

61' - Lijepa akcija Šibenika i najkonkretnija prilika za domaćine u nastavku. Ćurić je pokušao udarcem iz prve s vrha kaznenog prostora ponovno ugroziti Kalinića, ali loše je zahvatio loptu i ona odlazi preko gola.

59' - Hajduk prijeti u ovim trenucima i traži treći pogodak. Uspio je Rogić obraniti udarac iskosa s lijeve strane, a u nastavku se i obraniti nakon neugodnog ubacivanja Lovrencsicsa.

51' - Obećavajuća prilika za Šibenik, ali se Kvesić spetljao i proklizao u odlučujućem trenutku, pa se Hajduk uspio obraniti.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

45+3' - Kraj prvog poluvremena na Šubićevcu, Hajduk dvama golovima iz jedanaesteraca na odmor odlazi s prednošću 2:1.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

45' - GOOOL! Hajduk vodi 2:1, opet je zabio Livaja. Sada je Rogić pogodio kut gdje će Hajdukov najbolji igrač pucati, ali nije uspio zaustaviti udarac.

44' - Novi kazneni udarac za Hajduk i opet nakon intervencije VAR-a. Opet je krivac Batarelo koji je igrao rukom u kaznenom prostoru.

42' - Dobar dalekometni udarac Vukovića, ali Rogić je na mjestu i brani.

39' - Trese se greda Šibenikovog gola. Ubacio je Lovrencsics iz kornera, najviši u skoku bio je Katić koji puca glavom, ali trese se greda. U nastavku je odbijena lopta stigla do Livaje, ali ovaj pogađa vratnicu.

30' - Problemi za Hajduk, igru je zbog ozljede napustio Biuk koji je, čini se, nastradao u ranijem sudaru, a ušao je Ljubičić.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

24' - GOOOL! Šibenik je izjednačio protiv Hajduka, nakon lijepe akcije i dodavanja petom Sahitija udarcem s vrha kaznenog prostora zabio je Ćurić!

23' - Oštar ubačaj Livaje na prvu vratnicu, ali ide ravno u Rogića koji sigurno hvata loptu.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

15' - GOOOL! Livaja je mirnim prizemnim udarcem zabio za vodstvo Hajduka s bijele točke. To mu je 14. gol ove sezone.

13' - Pao je Biuk u kaznenom prostoru Šibenika nakon starta Batarela, ali sudac Zebec je odmahnuo rukom. Međutim intervenirao je VAR i Zebec je pokazao na bijelu točku.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

12' - Ubacio je Katić loptu pred vrata Šibenika, ali domaćini su mirno raščistili tu situaciju.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

10' - Prvi udarac Hajduka na utakmici, pokušao je Livaja dalekometno, ali njegov udarac ide ravno u Rogića.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

5' - Miran početak susreta na Šubićevcu. Aktivniji na startu su Šibenčani koji su pokušali ugroziti Kalinića iz prekida.

1' - Započela je utakmica na Šubićevcu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 10:23