NIKSA STIPANICEV Cropix
GOSTI SLAVILI

VIDEO: Osijek primio gol pa razbio Šibenik, pogledajte golijadu na Šubićevcu

Osijek je na gostovanju kod Šibenika pobijedio s 3:1 i tako upisao tri boda
Piše: SN, HinaObjavljeno: 19. listopad 2024. 18:00

Šibenik - Osijek 1:3 (Santini 3./Jakupović 45+5., Jelenić 62., Soldo 81.)

ŠIBENIK: Đaković🟨 - Punčec, Morrison, Žuta - Gržan (od 46. Bakić), Roca🟨, Prekodravac, Kolega (od 81. Kulušić) - Majić🟨(od 67. Vasilj) - Božić (od 81. Baković), Santini⚽🟨(od 67. Delić)

OSIJEK: Malenica - Hasić🟨, Tuia (od 35. Bukvić), Jelenić⚽, Jurišić🟨 - Soldo⚽(od 88. Lima), Dantas - Omerović🟨, Jugović, Hernâni (od 64. Pušić) - Jakupović⚽(od 88. Ademi)

Pogotke pogledajte OVDJE.


U susretu 10. kola HNL-a Osijek je kao gost na Šubićevcu svladao Šibenik sa 3-1 (1-1).

Domaće je u rano vodstvo doveo Ivan Santini (3), no na samom isteku prvog poluvremena poravnao je Arnel Jakupović (45+5) da bi u nastavku Luka Jelenić (62) i Marko Soldo (81) osigurali tri boda za goste.

image

Grafika: Sofascore

SOFASCORE

Pod vodstvom novog trenera Marka Kartela Šibenik je odlično otvorio utakmicu, u prvoj minuti Santini je pogodio okvir gola da bi u trećoj i zatresao mrežu. Žuta je odlično ubacio s lijevog boka, a Santini je glavom s pet metara svladao Malenicu.

Imao je Šibenik još jednu odličnu situaciju kada je Majić iskosa pogodio gredu, ali već sredinom prvog poluvremena Osijek je preuzeo konce igre u svoje ruke. Dva je puta Hernani svladavao Đakovića, ali domaći su braniči izbijali loptu s linije gola.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Ključni se trenutak dogodio na samom kraju prvog poluvremena kada je Soldo oteo loptu neopreznom Žuti i onda izvrsnim ubačajem pronašao glavu Jakupovića na tri metra od gola, pa strijelcu nije bilo teško poravnati.

U nastavku je Osijek poveo nakon kornera kojega je izveo Dantas, lopta je prebačena na drugu vratnicu gdje je sam ostao Jelenić i s tri metra pogodio nebranjenu mrežu.

Pobjedu je Osijek potvrdio u 81. minuti kada je Bukvić pronašao Soldu, a ovaj si je lijepo smirio loptu i rutinirano svladao Đakovića.

Osijek je ovom pobjedom skočio na četvrto mjesto sa 13 bodova, dok je Šibenik šesti sa 11.

Na vrhu je Hajduk sa 21 bodom, jedan manje uz utakmicu više ima druga Rijeka.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Kraj utakmice

90. Igrat će se tri minute sudačkog dodatka.

88.

Dvostruka zamjena u gostujućim redovima. Iz igre izlaze strijelci Soldo i Jakupović, a ulaze Lima i Ademi.

85. Raspala se sada domaća obrana, Dantas je bio nadomak lopte ispred Šibenikova gola, no to je u posljednji trenutak uspio spriječiti Đaković.

81. ⚽GOOOOL!

Osijek vodi 3:1, zabio je Marko Soldo!

Gosti su u zadnjih desetak minuta vidno podignuli intenzitet, pogodak je visio u zraku, a teoriju u praksu sjajnim pogotkom pretvorio je Soldo. Veznjak Osijeka izvrsno je primio dugu loptu u šesnaestercu i uspješno je prolsijedio u odnji lijevi kut domaćeg gola.

80. Osijek je sve opasniji i sve bliži trećem pogotku. Ovoga puta nakon sjajne akcije u mat poziciji našao se Jugović, ali nije bio precizan.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

77. Velika prilika za Dantasa, neometan je s nekih 13 metara pucao prema domaćem golu, no nije uspio doći do prvijenca te je lopta završila visoko uznad gola.

74. Jakupović si je 'našao' prostora na dvadeset metara i odmjerenim udarcem pokušao savladati Đakovića, no pucao je malo pokraj desne vratnice.

70. Sjajna prilika za domaćine, zaspala je gostujuća obrana. Božić je uputio obećavajuću loptu kroz peterac, dočekao ju je na drugoj strani Žuta i silovito opucao, no tek iznad vrata Osijeka.

68. Primirila se utakmica nakon duže vremena, najveću bitku sada gledamo na sredini terena.

62. ⚽GOOOOL!

Osijek je preokrenuo, zabio je Luka Jelenić!

Dočekao je gostujući stoper loptu iz kornera, uspio se izboriti pokraj svog čuvara, i s dva metra loptu poslati u mrežu za svoj prvijenac u bijelo-plavom dresu.

60. Nova prilika Hernanija... Teško je procijeniti igra li Portugalac sjajnu ili katastrofalnu utakmicu. Sada je pucao s ruba kaznenog prostora, no tek pokraj gola.

59. Hernani se sada okušao s visoke udaljenosti, pucao je silovito, no završilo je to visoko iznad gola.

57. Hernani je poslao opasnu loptu za Bukvića, desni bočni Osijeka uspio je vratiit u peterac, no tamo na žalost njega i gostujućih navijača nije bilo nikog da pospremi loptu u mrežu.

53. Velika prilika za Šibenik!

Božić je sjajno prošao po desnoj strani, prizemnom loptom u sredini uposlio Kolegu, no klupski mu 'kolega' nije iskoristio priliku te je iz izvjesne situacije pucao tek pored gola.

49. 🟨

Majić je srušio Hernanija, trebao je to biti samo 'lakši' prekršaj, no veznjak Šibenika prigovorio je sucu Pajaču pa mu je potonji, shodno tomu, dodijelio žuti karton.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

46. Počelo je drugo poluvrijeme.

Kartelo je povukao prvu zamjenu i umjesto Gržana u igru ubacio Bakića.

Kraj prvog dijela

45+5. ⚽GOOOOOL!

Osijek je izjednačio, zabio je Arnel jakupović.

Najveći dio posla napravio je Marko Soldo, izvrtio je Žutu na desnoj strani i poslao savršen centaršut u domaći peterac. Austrijski napadač nije imao težak zadatak te je loptu glavom samo 'dotaknuo' u mrežu.

45+3. Novi 'nestvaran' pokušaj Šibenčana, ovoga puta Majić je pokušao s četrdesetak metara iznenaditi Malenicu, a gostujući vratar zadnjim je naporima to uspio zaustaviti.

45+1. 🟨

Nova opomena za Osijek, požutio je sada i Roko Jurišić.

45. Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

42. Napokon je netko 'drugi' zaprijetio domaćem golu, Jakupović je pucao s lijeve strane, ali završilo je malo pokraj desne vratnice.

41. Četvrta prilika Hernanija... epilog već znamo. Ovoga puta dočekao je loptu ispred Đakovića, progurao je kroz noge vratara Šbenika, no ukazao se Morrison i loptu ispucao s crte.

38. Već treći pokušaj Hernanija i treća njegova propuštena prilika. Ovoga puta sjurio se po lijevoj strani i opucao po golu, no Đaković je bio spreman.

36. Novu veliku priliku dočekao je Hernani, Omerović je poslao fantastičan centaršut u šesnaesterac, a Portugalac loptu nedovoljno preusmjerio da bi završila u mreži.

35.

Iz igre je zbog ozljede izašao Tuia, a umjesto njega ušao Bukvić.

Novi su to problemi za Copitellija, koji je zbog ove izmjene prisljen kompletno promijeniti postavku svoje momčadi.

34. Kakva prilika za Šibenik!

Majić je s desne strane iz vrlo teške pozicije uputio projektil, nitko to nije očekivao, a lopta je na kraju odsjela na gredi. Da je lopta kojim slučajem završila u mreži, bio bi to zasigurno pretendent za najljepši pogodak sezone...

32. Novi problemi za Osijek, na travnjak je legao Tuia i pozvao na zamjenu.

31. 🟨

Prvi žuti karton u redovima Osijeka, opomenu je zaradio Hasić nakon što je srušio Božića.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

27. Lakat koji je Jelenić primio u glavu i nije toliko 'bezazlen', s obzirom da se stoperu Osijeka već pune dvije minute pruža pomoć.

25. 🟨

Požutio je sada Ivan Santini, nakon što je laktom u nos pogodio Jelenića.

23. Nakon gužve na sredini terena, na travnjaku je ostao ležati Ivan Božić. Napadač Šibenika 'jecao' je u bolovima, no ubrzo se 'oporavio' i nastavio s igrom.

18. Najveća prigoda za Osijek u dosadašnjem tijeku susreta, Đaković je izletio na jednu visoku loptu i doslovce se prevrnuo preko dvojice igrača. Lopta je ostala u zraku, Šibenikov gol bez vratara, a to je pokušao iskoristiti Hernani. Puknuo je iz prve prema golu, no Punčec se postavio na gol crti i spriječio izjednačenje gostiju

14. Sporna situacija u domaćem šesnaestercu, Omerović je prošao po lijevoj strani i u ruku napucao Rocu. Protestirali su gosti, no sudac Igor Pajač odmahnuo je rukom i nastavio s igrom.

11. Nakon ludog otvaranja u prvih desetak minuta, igra se napokon malo primirila, a do lopte su uspjeli doći i gostujući igrači, za sada bez konkretnog učinka.

7. Nastavlja Šibenik s visokim presingom, sada su u nekoliko navrata stisnuli goste duboko u njihov šesnaesterac, međutim udarce domaćina uspjela je blokirati Osijekova obrana.

3. ⚽GOOOOOL!

Šibenik vodi 1:0, strijelac je Ivan Santini.

Žuta je ubacio visoku loptu u peterac, a ono što nije uspio prije niti dvije minute, Santini je napravio sada i glavom loptu pospremio u mrežu.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

1. Vatreno otvaranje na Šubićevcu!

Santini je već nakon 50 sekunda igre mogao šokirati Osječane, dočekao je loptu u gostujućem petercu i silovito opucao, no završilo je 'tek' na gredi.

1. Počela je utakmica.

15.45 Šibenik i Osijek susreli su se i na otvaranju prvenstva, bilo je to početkom kolovoza na Opus Areni. Iako se predviđala rutinska pobjeda 'Bijelo-plavih', kojima se tada predviđala obećavajuća sezona, povratnici u najviši rang šokirali su Slavonce i slavili s 2:1.

Za Osječane je to bio tek početak katastrofalnog otvaranja sezone, iz kojeg su se uspjeli izdići tek u posljednjih nekoliko kola prvog kvartala. Za Šibenik je, pak, prva četvrtina prvenstva portekla u suprotnom tonu od današnjih protivnika. Sezonu su van očekivanja otvorili izvrsno, međutim opali su u zadnjih par kola, što je rezultiralo konačnom smjenom Maria Carevića.

Uoči susreta na Šubićevcu s 11 bodova zauzimaju peto mjesto, dok im Osječani s bodom manjem sa sedmog mjesta gledaju u leđa.

Najavu pišu: Davor Trutin, Gradimir Đukarić

Šibenik dočekuje Osijek s novim trenerom na klupi. Marko Kartelo (43) je zamijenio Marija Carevića koji je napustio klub i otišao u Goricu.

- Moram reći da je Carević odradio dobar posao. Momčad je izuzetno karakterna i željna rada. Želio bih istaknuti kako je protekli tjedan bio na visokom nivou. Nastavimo li na taj način, onda nemam straha, kako za ovu utakmicu s Osijekom, tako ni za one koje slijede. Držim da momčad kakvu Šibenik ima može napraviti puno dobrih stvari - rekao je Kartelo uoči sraza s Osijekom prije koji neće puno intervenirati u 'Carevićevu' momčad.

Kartelo ima za zadatak zaustaviti negativnu seriju Šibenika koji je posljednjih pet kola osvojio samo dva boda dok u posljednje četiri utakmice nije postigao niti jedan gol.

Osijek se, pak, želi vratiti u pozitivnu seriju u kojoj su bili prije poraza u posljednjem kolu od Istre 1961. Prije toga je federico Coppitelli upisao četiri uzastopne pobjede, tri u SuperSport HNL i jednu u Kupu.

- Naravno da neki vide ovo u smislu nema dobrih rezultata. Postoji puno faktora. Ono što pokušavam je gurati sve nas da budemo najbolja verzija sebe. Ne možemo kontrolirati ozljede, sudačke odluke, sreću, stanje terena... No mislim da rastemo na stvarima koje možemo imati pod kontrolom. To su radna etika, kvaliteta igrača, organizacija. Moramo brzo učiti - rekao je talijanski trener prije gostovanja kod Šibenika.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. listopad 2024 18:09