Slavlje Dinama

 NIKSA STIPANICEV Cropix
SLAVLJE MODRIH

Video: Petković iz penala donio pobjedu Dinamu na Šubićevcu! Ivanušec oduševio tribine pravom malom majstorijom

Dinamo je u 7. kolu na Šubićevcu svladao Šibenik i ostao vodeći na tablici sa 16 bodova.
Piše: Davor Trutin/SNObjavljeno: 28. kolovoz 2022. 20:57

ŠIBENIK - DINAMO 1:2 (Mina 37‘/Ivanušec 35‘, Petković 68‘ p.)

Šibenik (3-4-2-1): Rogić - Perić, Mesa, Kvesić - Arai (od 90.+3. Koprivnik), Salomon (od 79. Skorup), B. Matić (od 79. Rak), Mina - Vidović (od 71. Špeljak), Čanadi (od 71. Kreković) - Delić

Dinamo (4-1-4-1): Livaković - Moharrami, B. Šutalo (od 34. Dilaver), Perić, Bočkaj - Mišić - Špikić (od 46. Oršić), Ivanušec (od 89. Ljubičić), Baturina, Marin (od 63. Menalo) - Drmić (od 63. Petković)

ŠIBENIK - stadion Šubićevac. Gledatelja: 3,002. Sudac: Dario Bel (Osijek)


Tražio je borbeni Šibenik iznenađenje, ali za razliku od Varaždinaca nije uspio ostati neporažen protiv prvaka na rasprodanom Šubićevcu. Kao i puno puta ranije presudila je individualna kvaliteta, ali i pomalo sreće na Dinamovoj strani, koji se i u Šibeniku pokazao kao ozbiljna europska momčad. A domaćinu može možda biti neka utjeha da je istinski namučio sudionika Lige prvaka.

Dinamo očekivano u malo promijenjenom sastavu u odnosu na dvoboj protiv Norvežana, ali svejedno tu je vrvjelo od kvalitete…Prvi puta kao starter krenuo je Antonio Marin, koji je odigrao odličnu sezonu na posudbi u Šibeniku prošle godine. Najveće iznenađenje kod domaćih bilo je neigranje Marija Ćurića. Kapetan domaćih na dan utakmice dobio je temperaturu, nije se osjećao dobro. Bio je na utakmici, čak je primio i nagradu za nedavnih 100 mečeva u šibenskom dresu, ali nije zaigrao. Možda više i neće jer se šuška o skorom odlasku sa Šubićevca…

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Šibenikov strateg očekivano se odlučio za defanzivni blok, prednost je dobio mladi Vidović u vezi, Arai podignut visoko lijevo, Marcel Čanadi desno, u špicu Delić

Krenulo je akcijom domaćih. Hitronogi ali i uporni Arai oduzeo je loptu, uposlio Delića čiji udarac je bio blokiran. U 7. minuti Dinamo je došao do obećavajućeg slobodnog udarca, na nekih 22 metra po sredini Arai je srušio Drmića, ali udarac Bočkaja otišao je previsoko… Malo kasnije jedna lopta upućena s lijeve strane Dinamovog napada od Bočkaja odsjela je na gredi, pala potom na crtu, ali očistila je obrana domaćih. Da je Šibenik opasan u prekidima pokazali su u 12. minuti kada je nakon kornera Čanadija Mesa zamalo pucao glavom pored vratnice.

>>> Golove pogledajte OVDJE!

Opet je zanimljivo bilo i pred vratima Narančastih, Baturina je iz teške pozicije nekako vratio loptu do Ivanušeca, ofanzivac Dinama pucao je s oko desetak metara, ali Rogić je obranio. Bravuroznu intervenciju upisao je i Livaković kada je nakon glavometa u šesnaestercu Dinama sjajno iščupao udarac B. Matića glavom. Lopta je išla pod samu gredu.

U razdoblju igre u kojem se nije ništa zanimljivije događalo, osim izmjene ozlijeđenog Boška Šutala, Dinamo je poveo. I to kako, Ivanušec je zabio prekrasan gol, i to iz Dinamove kontre.

Ali, trajalo je to vodstvo Zagrepčana tek 2 minute, Šibenikov forte su prekidi, i opet su zabili iz kornera. U gužvi se najbolje snašao Marcos Mina, zabivši kroz šumu nogu u suprotni kut. Livaković nije ni vidio loptu od te silne gužve pred njim. Kolumbijac se očito specijalizirao za velikane, lani je zabio fantastičan gol Hajduku za 2:0 pobjedu, a sada je zabio i Dinamu…

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Nakon uzbudljivih par minuta igra se opet primirila, Dinamo je kontrolirao igru, držao loptu, pokušavao doći do Rogićevog gola, ali čvrsti Šibenik je isto tako čuvao dobro svoja vrata…

Čačić je na poluvremenu u svlačionici ostavio umornog Špikića, ušao je Oršić. Pritisnuo je Dinamo, ali Šibenik je opasan. Delić se našao 1na1 s Dilaverom, ali niti udarca, niti penala kojeg je tražio domaći napadač. Zatresla se mreža Šibenika u 60. minuti, Oršić je pogodio, ali gol je poništen zbog zaleđa.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Utakmica se bližila u zadnjih 20 minuta, Dinamo nije uspio doći do očekivanog gola, ali i pritiska pa je Čačić ubacio svoj ubojitiji vatreni ešalon – Petković-Menalo, a izašli nevidljivi Marin i Drmić. Pokazalo se to dobitnom srećkom. I odmah je zaiskrilo kada je Menalo pucao iz blizine, Rogić ušao u šut.

Došao je Dinamo i do kaznenog udarca, u 67. minuti Mina je promašio loptu, pogodio Menala, a Petković mirno realizirao s bijele točke.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Tek u 71. je mijenjao i Čanadi, ušli su ofanzivci Špeljak i Kreković, trebalo je napasti za izjednačenje. A raspoloženi BBB-i su aktivirali plave dimne zavjese počevši proslavljati pobjedu svojih ljubimaca.

U 82. minuti dogodila se sporna situacija, nakon ubačaja Petković je igrao rukom u 16-ercu, svi šibenski igrači okružili su Bela, ali penal je ostao samo pusta želja za domaće.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Navalio je Šibenik svim silama u završnici, ali Dinamo nije dao niti malo popusta, i zasluženo ipak slavio na teškom gostovanju.


image

Slavlje Dinama

NIKSA STIPANICEV Cropix

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90‘+3‘ - Posljednje sekunde odigrat će slovenski napadač Nace Koprivnik koji je ušao umjesto Japanca Harukija Araija.

90‘ - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

89‘ - Ušao je Robert Ljubičić umjesto Luke Ivanušeca.

87‘ - Žuti karton za Skorupa zbog prekršaja na Baturini.

81‘ - DVOJBENA SITUACIJA! Okružili su svi igrači Šibenika suca Bela i traže najstrožu kaznu! Petković je nakon jednog slobodnjaka, koji je izveo Dino Skorup, u svom šesnaestercu igrao rukom, to je očigledno, no lopta se odbila od tijela. Prema tumačenjima, u takvim situacijama ne sudi se jedanaesterac. U svakom slučaju, bit će potrebno dodatno objašnjenje sudačkih eksperata...

79‘ - U igru će Dino Skorup i Niko Rak umjesto Patricka Salomona i Bernarda Matića.

77‘ - Još jednom prijeti Oršić, ovaj put udarac ide preko gola, nema potrebe za intervencijom sjajni Rogić.

image

Mislav Oršić i Lovre Rogić

NIKSA STIPANICEV Cropix

73‘ - Dvije ogromne prilike za Dinamo! Oršić je šutirao s pet metara iskosa, Rogić brani taj zicer, a lopta se odbija opet do Oršića koji iz drugog pokušaja pogađa vratnicu!

71‘ - Ušli su Leon Kreković i Karlo Špeljak, na klupu će Marcel Čanadi i Ivica Vidović.

71‘ - ‘Požutio‘ je Ivan Delić zbog faula na Moharramiju.

image

Slavlje Dinama

NIKSA STIPANICEV Cropix

68‘ - GOOOL! Petković je siguran iako je Rogić pogodio stranu... Dinamo vodi 2:1!

67‘ - JEDANAESTERAC ZA DINAMO! Mina je neopreznim prekršajem srušio Menala u šesnaestercu i sudac Dario Bel ekspresno je pokazao na bijelu točku... Prosvjedovali su Narančasti, no Bel je neumoljiv.

64‘ - Velika šansa Modrih! Oršić sjajnim centaršutom pronalazi Menala koji spušta za Ivanušeca, a njega pravovremeno zatvara Rogić! Mogao se sada proslaviti današnji strijelac svojim drugim golom...

image

Luka Ivanušec

NIKSA STIPANICEV Cropix

63‘ - Ulaze Luka Menalo i Bruno Petković umjesto Antonija Marina i Josipa Drmića.

image

BBB

NIKSA STIPANICEV Cropix

60‘ - GOOOL! Ali ništa od gola... Oršić je lijepo primio loptu i iz voleja zakucao u mrežu, no već je bilo označeno zaleđe krilnog napadača Modrih.

55‘ - Dino Perić je bio u prilici, no njegov ‘izlet‘ u protivnički šesnaesterac završio je igranjem rukom.

52‘ - Šansa za Šibenik! Delić je prošao Dilavera i ‘prodao mu tunel‘, a pritom ga je branič Dinama zakačio po nozi te ga time usporio... Natrčao je Moharrami i izbio u korner. Skočili su svi Šibenčani i tražili najstrožu kaznu, no sudac Bel pokazao je samo da je riječ o korneru.

48‘ - Ivica Vidović je drugi igrač Šibenika sa žutim kartonom. Dobio ga je zbog udaranja u lice Mislava Oršića.

46‘ - Vraćamo se na Šubićevac. Ušao je Mislav Oršić umjesto Darija Špikića. U momčadi Šibenika nema promjena.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Dinamo je mirno kontrolirao susret i strpljivo stvarao prilike te je i došao do vodstva kada je majstorski poentirao Luka Ivanušec. No, samo dvije minute kasnije šokirao ih je pogodak Davida Mine kojim su se Narančasti ekspresno vratili u susret. Nevolje za Dinamo time su veće jer se usput ozlijedio i Boško Šutalo. Sada se niz ozlijeđenih braniča Modrih dodatno povećao uoči skorašnjih izazova u Ligi prvaka...

image

Funcuti

NIKSA STIPANICEV Cropix

45‘ - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

45‘ - Bernardo Matić povlači Josipa Mišića za dres pa sudac i njemu pokazuje žuti.

42‘ - Dilaver u borbi za loptom radi prekršaj na Araiju i dobiva prvi žuti karton na susretu.

37‘ - GOOOL! Kakav hladan tuš za Modre! Ekspresno se vratio Šibenik... Nakon kornera zbunjena je ostala obrana Dinama, nisu se niti snašli, a kolumbijski branič David Mina lijepo je lijevom nogom pogodio mrežu pored ukopanih dinamovaca... Izjednačenje na Šubićevcu!

image

Slavlje Dinama

NIKSA STIPANICEV Cropix

35‘ - GOOOL! Ivanušec se u ‘oršićevskom‘ stilu spustio prema Rogiću i potom majstorskim potezom pogodio suprotne rašlje... Rogić nije niti podigao ruke, samo je pogledom ispratio ovu sjajnu parabolu! Dinamo vodi 1:0!

34‘ - Tako je, neće nastaviti Šutalo... Ušao je umjesto njega Emir Dilaver.

image

Martin Baturina

NIKSA STIPANICEV Cropix

32‘ - Nevolje za Čačića! Ozlijedio se Boško Šutalo i leži sa strane, pokraj terena. Čini se da neće moći nastaviti.

27‘ - Sjurio se Delić iako je pomoćni sudac već u začetku akcije podignuo zastavicu. Livaković je njegov šut svejedno obranio.

image

Dino Perić i Ivan Delić

NIKSA STIPANICEV Cropix

25‘ - Umrtvili su Šibenčani igru zagrebačke momčadi, nema većih prigoda, a niti intencije da bilo koja strana preuzme veći rizik. Dinamo uglavnom smireno gradi napade i strpljivo vreba svoju šansu.

20‘- Statistika je uvjerljivo na strani Modrih, posjed lopte je 70 % - 30 % za Zagrepčane. Dinamo ima i više udaraca upućenih Rogiću, međutim na semaforu i dalje stoji ‘nula‘.

16‘ - Evo i Šibenika! Nakon ‘glavometa‘ po šesnaestercu Bernardo Matić iz blizine tuče glavom, no Livaković fantastičnom paradom skida ovaj zicer!

image

Martin Baturina

NIKSA STIPANICEV Cropix

14‘ - Nova šansa za Modre! Baturina požrtvovno u padu pored Mese daje povratnu za Ivanušeca, a njegov pokušaj s desetak metara brani Rogić!

10‘ - TRESE SE GREDA! Bočkaj je sjajno ubacio u peterac odakle Josip Drmić sa samo metar-dva udarcem glavom pogađa gredu! Već je bio svladan Rogić...

image

Petar Bočkaj

NIKSA STIPANICEV Cropix

7‘ - Uzvraća Dinamo. Bočkaj je iz slobodnjaka gađao lijeve rašlje, prohujao je taj udarac oko pola metra od gola...

5‘ - Prva (polu)prilika pripala je Šibeniku... Delić je šutirao, a modra obrana blokirala.

18.30: Počela je utakmica na Šubićevcu. Glavni je sudac Dario Bel iz Osijeka.

image

BBB

NIKSA STIPANICEV Cropix
image

Sudac Dario Bel

NIKSA STIPANICEV Cropix
image

Ante Čačić i Damir Čanadi

NIKSA STIPANICEV Cropix
image

Mario Ćurić i Dario Dabac

NIKSA STIPANICEV Cropix


Linker
27. travanj 2024 12:52