NIKSA STIPANICEV Cropix
VELIKIH 0:4

VIDEO: Potpuni potop domaćih na Šubićevcu, Lokomotiva razmontirala Šibenčane, pogledajte pogotke

Nakon trijumfa protiv Osijeka u prošlome kolu, Silvijo Goričan upisao je pobjedu u Šibeniku
Piše: Davor Trutin, Sportske novostiObjavljeno: 12. veljača 2023. 16:52

ŠIBENIK - LOKOMOTIVA 0:4 (Kulenović 26‘, Bubanja 30‘, Goričan 77‘, Tuci 85‘)

ŠIBENIK – Stadion Šubićevac. Gledatelja 628. Sudac: Igor Pajač(Sv.Ivan Zelina) 6. Pomoćnici: Đurak, Crnčić.ČETVRTI SUDAC: Titlić. DELEGAT:Žugaj.VAR: Zebec.AVAR:Mihalj.

ŠIBENIK: Rogić – Kvržić, Perić (od 42. Đorić), M. Matić, Mina (od 46 Soldo) – Čanađija (od 74. Špeljak), Mesa – Dolček (od 46. Radonjić), Hiroš (od 46. Đira), Arai – Čop.TRENER: Damir Čanadi.

LOKOMOTIVA: Čavlina – Cipetić, Mersinaj, de Haas, Miličević (od 83. Kačavenda) – Bubanja, Marić – Aliyu (od 84. Kalaica), Stojković (od 71. Vasilj), Pivarić (od 59. Goričan) – Kulenović (od 71. Tuci). TRENER: Silvijo Čabraja.

ŽUTI KARTON: Radonjić (59 – odgurivanje suparnika)

Šibenik nije uspio oploditi bodove iz Turopolja, štoviše napravio je novi korak unatrag u borbi za ostanak. Lokomotiva je zasluženo odnijela bodove sa burnog Šubićevca, kaznila indolentnost Šibenčana u prvom dijelu. Kada se domaćin jednostavno nije ni pojavio na utakmici. Pokušali su nadoknaditi propušteno u nastavku ali jednostavno nije išlo, a Lokosi su u ovom trenutku bolja momčad i znali su se othrvati svim izazovima.

Da ovo neće biti lagan dan za domaće vidjelo se odmah u početnim minutama. Kulenović je dobio loptu na lijevu stranu, ušao nekoliko metara u dubinu, ali je udarac bio mlak.

U 5. minuti nova prijetnja Lokosa, Kulenović je navukao nekoliko domaćih igrača, predao za Stojkovića, a ovaj za Marića. Njegov snažan udarac s oko 23-24 metra Rogić je odbio u polje. Šibenčani su ušli mlako u dvoboj, uspavano bez čvrstine, koja mora krasiti momčad u borbi za ostanak. Kao da su mislima još bili u Turopolju…

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

U 9. minuti ukazao se domaćin, Hiroš je nakon oduzete lopte pucao izvan 16 metara ali daleko od Čavline. U 21. minuti Arai je probio lijevu stranu, Čop je bio u punom trku ali Čavlina je izašao i skratio kut. Bila je to najbolja prilika Narančastih na utakmici…

Povela je Lokomotiva u 26. minuti, pomalo sretno. A spretni strijelac bio je Sandro Kulenović. Za svoj 7. ovosezonski gol.

Ali, nisu tu stali gosti, u 30,minuti podebljanje prednosti, zadnji vezni Bubanja zabio je glavom za 0:2 nakon samo pola sata igre. Imao je Stojković novu šansu u 36. minuti, pucao je prilično snažno ali ovaj put Rogić je pročitao njegovu namjeru.

Gosti su gospodarili travnjakom, mirno, fino kombinirali, izigravali danas lošu, beskrvnu domaću momčad. U 42. su izveli novu brzu akciju koju je na drugoj vratnici zapucao Aliyu, ali ionako je bilo označeno zaleđe. U završnici poluvremena Šibenik je ostaoi bez stopera Perića, koji se ozlijedio, a umjesto njega ušao je Đorić. Bilo je to poluvrijeme za zaborav Šibenčana, a gosti iz ZG znalački su kaznili lošeg domaćina.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Trostruku izmjenu napravio je Čanadi u poluvremenu, promijenio je i sustav domaćin, zaigrao sa trojicom u zadnjem redu, i naprijed sa dva klasična napadača. Narančasti su svim silama jurnuli po gol, ali Lokomotiva se pokazala čvrsta. U prvih desetak minuta upisali su pokušaje Solde i Kvržića kao plod tih napadačkih akcija. Još bolju šansu imao je Radonjić, pucao je iz okreta ali njegov udarac iz okreta obranio je Čavlina. U 61. je opet snažni Radonjić pucao iz blizine, i opet je pobjednik izašao Čavlina. Duje Čop je u 63. ispalio projektil iz prve, zamalo je iznenadio vratara gostiju. U 66. je pucao i Arai, ali nije to bio snažan udarac. Teško je živjela obrana gostiju u prvih 20 minuta nastavka, ali su sve preživjeli. No, više je pokazao Šibenik u tih dvadesetak minuta nastavka nego u svih 45 minuta prvoga dijela.

Zaboravili su domaćini na obranu svoga gola, Goričan je to iskoristio i postavio visokih 0:3. Zapravo, na jedan način i prelomio utakmicu. Tuci je stigao zabiti i četvrti gol za goste, na asistenciju Goričana. Za tužnu nedjelju na Šubićevcu za domaćine. Arai je protegnuo Čavlinu udarcem s oko 20 metara u završnici. Agonija Narančastih zaključena je tim pogotkom Tucijem, velika pobjeda Lokomotive, veliki kiks Šibenčana koji je tako pokvario sjajan dojam i rezultat iz Velike Gorice.


Prijenos uživo:

Pogotke pogledajte OVDJE.

KRAJ UTAKMICE

90‘ - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

85‘ - GOOOOL! I Tuci se upisao u strijelce, Goričan je dao loptu za Tucija koji je uklizao i pogodio za visokih 4:0.

83‘ - Pokušavaju Šibenčani postići makar počasni pogodak, ali Lokomotiva ne dozvoljava probiti svoj obrambeni blok.

77‘ - GOOOOL! Silvio Goričan definitivno je riješio pitanje pobjednika i zabio za 3:0 iz jedine šanse u drugom poluvremenu.

74‘ - Nakon prekida, lopta je s desne strane došla do Čopa koji nije na najbolji način zahvatio loptu i uspio ugroziti Čavlinu.

70‘ - Lokomotiva bez udarca u okvir u drugom poluvremenu i reagira ponovno Silvijo Čabraja koji priprema dvostruku izmjenu.

64‘ - Sve je aktivniji Šibenik... Radonjić je spustio prsima za Čopa koji iz prve puca s dvadesetak metara, a njegov pokušaj odlazi tik uz vratnicu.

image

Na fotografiji: Maric Mateo.

NIKSA STIPANICEV Cropix

61‘ - Ponovno je u prilici bio Radonjić koji se promiće u glavnog aktera u nastavku susreta, pucao je iz blizine, ali opet Čavlina izlazi kao pobjednik.

59‘ - Potpuno je izgubio kontrolu Radonjić koji je nakon verbalnog sukoba gurnuo Haasa i zaradio žuti karton.

56‘ - Kakva obrana Čavline! Radonjić je nakon ubačaja došao do lopte, pucao iz okreta, ali obranio je to vratar Lokomotive Nikola Čavlina koji je barem zasad zadržao svoju mrežu netaknutom.

52‘ - Oprobao je svoj udarac iz daljine Soldo koji je u drugom poluvremenu ušao umjesto Mine. Otišlo je visoko preko gola.

48‘ - Dvije minute trajala je akcija koju su Šibenčani stvarali u nadi da ugroze Čavlinu. Arai, pa Čop, na kraju je tamo i Đira uputio udarac, ali svi pokušaji bili su blokirani.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

46‘ - Počelo je drugo poluvrijeme.

ZAVRŠIO JE PRVI DIO SUSRETA NA ŠUBIĆEVCU

45‘ - Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade.

42‘ - Neće ipak Perić moći nastaviti susret. U igru je ušao Nikola Đorić.

42‘ - Pravi dar mar napravio je Stojković kroz sredinu, poslužio Pivarića na lijevoj strani, ovaj je pronašao Aliyjua koji promašuje prazan gol. Međutim, označeno je zaleđe pa i da je Nigerijac kojim slučajem bio precizan, pogodak ne bi bio priznat.

image

Duje Čop u izglednoj prilici za Šibenik

NIKSA STIPANICEV Cropix

39‘ - Tijekom jednog duela, Perić je ostao ležati na travnjaku, ukazala mu se pomoć, ali čini se da je s braničem sve u redu.

36‘ - Rogić spašava svoju momčad prije poluvremena! Stojković se nakon kontre sjurio po lijevoj strani, odlično je prošao svog čuvara, imao je Pivarića u sredini šesnaesterca, na kraju se odlučio na udarac koji je bio lagan plijen za domaćeg vratara.

30‘ - GOOOOL! Lokomotiva vodi 2:0! Nakon prošlog kola, Bubanja ponovno trese mrežu nakon ubačaja s desne strane.

26‘ - GOOOOL! Kulenović je zabio za vodstvo Lokomotive! Pivarić je krivo zahvatio loptu, ona se odbila do napadača Dinama na posudbi koji je bio precizan s pet metara.

21‘ - Dobra prilika za Šibenik! Arai je poslao loptu kojom je izbacio čitavu obranu Lokosa, ali Čop nije uspio matirati Čavlinu i doći do petog prvenstvenog pogotka ove sezone.

image

Damir Canadi.

DAMIR SKOMRLJ Cropix

16‘ - Neugodan udarac primio je sada veznjak Šibenika Arai, Cipetić je visoko dignuo nogu, ali ga nije pogodio iz sve snage u glavu. Japanac se odma pridigao.

11‘ - Lokosi su do sada uputili dva udarca, oba u okvir, dok je domaćin bez pokušaja u okvir gostiju iz Zagreba.

8‘ - U uvodnih osam minuta susreta Lokomotiva izgleda opasnije, napad traži preko desne strane.

5‘ - Ponovno prijete Lokosi! Kulenović je gurnuo loptu za Stojkovića, njegov je udarac blokiran, a onda je Marić došao iz drugog plana i puknuo po sredini gola, spreman je bio vratar Šibenika.

2‘ - Prva prlika na susretu. Nakon kombinacije gostujućih igrača, Kulenović se iz kosa sjurio jedan na jedan s Rogićem, ali je udarac bio preslab.

1‘ - Počela je utakmica na Šubićevcu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 07:58