Nedosuđeni penal za Dinamo

 MAXSPORT/SCREENSHOT
ANALIZA KOMISIJE

VIDEO: Propust na Maksimiru, Dinamo je oštećen protiv Šibenika, samo jedna činjenica je spasila Darija Bela

Osječki sudac autor je jedine sudačke greške u 3. kolu, tvrdi Komisija
Piše: SNObjavljeno: 19. kolovoz 2024. 12:39

Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s Bertrandom Layecom objavila je analizu situacija iz trećeg kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, stoji na službenim stranicama HNS-a.

Prema mišljenju Sudačke komisije, jedinu sudačku pogrešku u 3. kolu napravio je osječki sudac Dario Bel, koji je propustio dodijeliti penal za Dinamo u dvoboju sa Šibenikom, pri rezultatu 2:0.

"Nakon ulaska u gostujući kazneni prostor, domaći napadač s brojem 77 ušao je u dribling desnom nogom kad je na njega lijevom nogom startao gostujući branič. Na žalost, gostujući branič pritom nije dotaknuo loptu, nego jakim intenzitetom udario u nogu domaćeg napadača. Prema smjernicama Sudačke komisije trebao je biti dosuđen kazneni udarac u korist Dinama. Vidljivo je da je došlo do kontakta, branič nije dirao loptu, domaći napadač nije naglasio pad i VAR je trebao intervenirati", stoji na stranicama Saveza.

Možemo, eto, jedino biti sretni što Belova greška naposljetku nije utjecala na konačan ishod utakmice. Da je, o njoj bi se, sasvim sigurno, puno više diskutiralo...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 16:11