Cropix
DERBI ZAČELJA

VIDEO: Šibenčani slave! Je li njihovom velikom pobjedom sve riješeno u borbi za ostanak? Pogledajte ljestvicu

Šibenik je zasluženo došao do slavlja (3:0) protiv Gorice u 20. kolu HNL-a
Piše: Toni RoićObjavljeno: 05. veljača 2023. 17:16

GORICA - ŠIBENIK 0:3 (Čop 43‘, 90‘+5‘, Dolček 64‘)

GORICA (4-3-3): Banić - Raspopović (od 46. Majstorović), Steenvoorden, Bralić, Krizmanić - Suk (od 46. Julardžija), Mrzljak, Pršir - Tomečak, Matavž, Fućak (od 56. Petković)

ŠIBENIK (4-3-2-1): Rogić - Kvržić, Perić, M. Matić, Mina (od 63. Kvesić) - Čanađija (od 67. Gjira), Mesa, Arai - Dolček (od 88. Đorić), Hiroš (od 67. Radonjić) - Čop

VELIKA GORICA - Gradski stadion HNK Gorica. Gledatelja: 800. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac).


U derbiju začelja Šibenik je protutnjao Velikom Goricom i pobjedom 3:0 pobjegao posljednjeplasiranom domaćinu na sedam bodova prednosti. U svom drugom ovosezonskom debiju na klupi Šibenčana, Damir Čanadi je ostvario blistav trijumf, dok Željku Sopiću predstoje još teži dani, uz sve manje nade da se može izbjeći ispadanje iz HNL-a.

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

S dolaskom novog vlasnika Željka Karajice, Hrvata iz Bosne i Hercegovine, koji je poslovno uspio živeći u Njemačkoj, na klupu Šibenika vratio se još jedan hrvatski gastarbajter Damir Čanadi. On je Šibenčane vodio u 2. kolu kada su gostovali u Turopolju i odnijeli bod remijem 0:0, no sada ga je u drugom debiju dočekalo niz novih igrača u svlačionici. Neke je poput Čanađije, Hiroša i Kvržića od prve minute gurnuo na hladnoću i jaki sjeverni vjetar koji je ledio kosti na stadionu u Velikoj Gorici, dok je Željko Sopić u ultimativnoj potrazi za pobjedom, startao s ovoga tjedna pridošlim Ivanom Tomečakom, ali konačno i sa slovenskim centarforom Timom Matavžom.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Očekivalo se da će Gorica otpočetka krenuti u juriše prema vratima Lovre Rogića, ali mnogo angažiranije i poduzetnije u dvoboj je startao Šibenik i to napadajući kontra vjetra. Najrastrčaniji i najokomitiji na lijevoj strani je bio Japanac Arai, koji je u 10. minuti ubacio na peterac gdje je Bralić u posljednji trenutak ispred Čopa loptu odbio u korner. Tri minute kasnije opet moraju domaći spašavati kada je pucao Hiroš, ali na gol-liniji bio je Mrzljak i glavom odbio loptu.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Gorica se počela pomalo buditi polovicom prvog dijela, ali Šibenčani u 28. minuti kreiraju zicer kada po desnoj strani prolazi Kvržić i idealno ubacuje za Duju Čopa, ali on s pet metara udarcem glavom prebacuje okvir vrata. Već u sljedećoj minuti mogla je povesti i Gorica, kada se u gužvi u šesnaestercu lopte domogao Matavž, ali njegov udarac uz blok gostiju loptu usmjerava u stativu.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Pokušavali su domaći u još nekoliko akcija poslije toga, ali najčešće bi gubili loptu u ključnom trenutku, a trener Sopić bi na klupi nemoćno širio ruke. Šibenčani su pak bili besprijekorni u obrambenim reakcijama, da bi u 43. minuti došli i do prednosti. Opet je agilni Arai ubacio s lijeve strane, a Mislav Matić spustio loptu za Duju Čopa, koji drugi svoj zicer nije promašio, a nije bilo ni teško s kojeg metra loptu usmjeriti u Banićevu mrežu.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Osim što nije postigla željeno u napadu, Gorica se nije uspjela ni obraniti, pa je imao što trener Sopić na odmoru reći svojim igračima. Posegnuo je odmah i za dvije zamjene, izvadivši Suka i Raspopovića, a ubacivši Julardžiju i Majs​torovića, da bi ubrzo priliku dobio i Petković umjesto Fućka.

image
Cropix

U 58. minuti ukazala se i velika prilika za domaće, kada je Majstorovićev prizemni ubačaj s desne strane dočekao na petercu Mrzljak i opalio iz okreta, ali vratar Rogić je odličnom intervencijom spriječio izjednačenje.

I kako to često u nogometu ne biva, kad ne zabiješ, onda primiš gol, pa je tako u 64. minuti Šibenik povećao prednost na dva razlike. Ivan Dolček sjurio se u šesnaesterac pokraj indolentne obrane domaćih i onda ljevicom snažno pogodio pod gredu. Totalni šok za fenjeraša, koji je morao krenuti s potpunim rizikom naprijed, ali opet nije bilo ideje kako iskreirati šansu ili pravi udarac.

image
Cropix

Kao i toliko puta ove sezone Velikogoričani su ostali bez postignutog pogotka i bodova, primili su i trećeg u sudačkoj nadoknadi iz jedanaesterca za konačnih 0:3. Ovime je Šibenik vjerojatno napravio i ključni korak k ostanku u ligi, makar je ostalo još dugih 16 kola do kraja i ne treba donositi preuranjene zaključke i prognoze, premda je jasno da Gorica u ovom trenutku djeluje preslabo da bi mogla ući u seriju pozitivnih rezultata.


GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

image
Cropix

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90‘+5‘ - GOOOL! Precizan je Duje Čop i to je 3:0, uvjerljiva predstava Šibenika u Velikoj Gorici...

90‘+4‘ - JEDANAESTERAC ZA ŠIBENIK! Neumorni Arai jurnuo je u kontru i ušao u šesnaesterac gdje ga s leđa ruši Mrzljak... Pejin automatski pokazuje na bijelu točku i žuti karton Mrzljaku.

90‘ - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

88‘ - Ulazi Nikola Đorić umjesto strijelca Ivana Dolčeka.

86‘ - Kontra Šibenika! Dejan Radonjić driblingom se riješio svog čuvara, no završni mu je udarac u padu efektno skinuo Ivan Banić!

image
Cropix

84‘ - Gorica je ušla u žestok ritam, ali prekasno, čini se... Sada je dobro surađivao tandem iz Hrv. dragovoljca, Majstorović je ubacio za Petkovića čiji opasan udarac glavom prolazi malo iznad grede!

82‘ - Prširov opasan udarac prohujao je pored Rogićeva gola.

79‘ - Šansa Gorice. Krizmanić je šutirao iz dobre pozicije s desetak metara iskosa, no stigao ga je u zadnji tren blokirati Perić.

75‘ - Lijepa, izrađena akcija Šibenčana završila je udarcem Ivana Dolčeka s dvadesetak metara - ravno u Banića.

67‘ - Ulaze Marko Gjira i Dejan Radonjić umjesto Darija Čanađije i Amera Hiroša.

image
Cropix

64‘ - GOOOL! Krasnu solo-akciju zaokružio je hajdukovac na posudbi u Šibeniku Ivan Dolček sjajnim udarcem pod gredu pored nemoćnog Banića... Šibenik vodi 2:0!

63‘ - Ušao je Josip Kvesić umjesto Marcosa Mine.

62‘ - Majstorović šutira izvana, preletjela je lopta Rogićev gol.

image
Cropix

61‘ - Ozlijedio se Mina i neće moći nastaviti, šepajući izlazi s travnjaka...

58‘ - Mrtva šansa Gorice! Majstorovićev prizeman udarac dočekao je Mrzljak i sjajno opalio iz okreta, a Rogić brani ovaj zicer!

56‘ - Nova promjena kod Gorice, ulazi Vinko Pektović, na klupu će Kristian Fućak.

52‘ - I dalje Šibenik dominira. Dolček opasno prijeti s desnoga krila, uspijeva ga u posljednji tren blokirati Steenvoorden.

46‘ - Vraćamo se u Veliku Goricu. Trener Gorice Željko Sopić ostavio je dvojicu u svlačionici, Joeyja Suka i Momčila Raspopovića, zamijenit će ih Edin Julardžija i Valentino Majstorović. Šibenčani su s istom postavom istrčali na teren.

image

Damir Čanadi, trener Šibenika

Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Narančasti su pod novim/starim trenerom Damirom Čanadijem mnogo, mnogo opasniji. Prijetili su iz svih pozicija, stvorili pregršt akcija i natjerali domaće braniče na grčevitu defanzivu. Obrambeni je bedem probio bivši Vatreni Duje Čop u samoj završnici prvoga dijela.

image
Cropix

45‘ - Neće biti nadoknade i sudac Pejin šalje igrače u svlačionicu.

43‘ - GOOOL! Arai je nakon kornera centrirao na drugu vratnicu gdje Matić glavom spušta za bivšeg Vatrenog Duju Čopa koji s dva metra smireno šalje loptu u mrežu... Zasluženo vodstvo Šibenika!

40‘ - Vidno je raspoložen Arai danas. Sada je po tko zna koji put prošao lijevim krilom i sjurio se u šesnaesterac, no njegov udarac iz mrtvog kuta smireno hvata vratar Gorice.

36‘ - Čanađija ruši Pršira i dobiva žuti karton.

35‘ - Raspopovićev projektil s oko 30 metara prolazi pored gola.

30‘ - Dvije velike šanse Gorice! Prvo je Matavžev udarac iz blizine skinuo Rogić uz pomoć vratnice, da bi u sljedećem napadu - usred gužve u šesnaestercu - Duje Čop u ulozi braniča očistio praktički sa same gol-linije!

image
Cropix

28‘ - Što je sada promašio Čop... Kvržićev idealan centaršut dočekao je napadač Šibenika u petercu i sa samo tri-četiri metra gađao pored suprotne vratnice!

23‘ - Evo i Gorice! Prširova izvrsna solo-akcija završila je dalekometnim pokušajem koji je Rogić jedva uspio skrenuti u korner.

17‘ - Hiroš! Sjajan njegov udarac s dvadesetak metara, ispružio se Banić na golu, ali ne bi imao šanse da je to išlo u okvir...

image
Cropix

16‘ - Raspopović zbog faula na Araiju prvi ulazi u bilježnicu suca Pejina.

13‘ - Nova šansa Šibenika! Hiroš je tukao glavom, a Mrzljak čisti s gol-linije!

11‘ - I opet prijete Šibenčani, dva nova udarca uputili su prema vratima Gorice, oba su puta uspjeli domaći braniči blokirati... Bolji su igrači Damira Čanadija, očigledna je želja za postizanjem ranog pogotka.

10‘ - Prva prava šansa na susretu, Arai je pobjegao po lijevom krilu i potom ubacio u peterac gdje Bralić u posljednji tren čisti ispred Čopa.

1‘ - Počela je utakmica u Gorici. Glavni je sudac Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

image

Željko Sopić, trener Gorice

Cropix


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 17:13