DAMIR KRAJAC Cropix
ČETIRI GOLA I CRVENI KARTON

VIDEO: Šibenik nakon drame izbjegao poraz, Agbekpornu zbog ‘gluposti‘ ostavio momčad na cjedilu

Slaven Belupo i Šibenik podijelili su bodove u prvoj utakmici 11. kola SHNL-a
Piše: SN, Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. listopad 2024. 19:54

Slaven Belupo - Šibenik 2:2 (Nestorovski 30., T. Božić 57./I. Božić 20., Prekodravac 88.)

SLAVEN BELUPO: Sušak - Bosec, T. Božić⚽, Kovačić, Lučić - Agbekpornu🟨🟥, Crepulja (od 71. Martinović) - Dolček, Liber, Grgić (od 71. Murić) - Nestorovski⚽ (od 77. Jelić Balta)

ŠIBENIK: Đaković - Gačić, Morrison, Punčec🟨 - Gržan (od 60. Kulušić), Bakić (od 78. Majić), Prekodravac, Žuta (od 53. Brajković) - Roca - I. Božić⚽ (od 78. Torres), Zdunić (od 60. Baković🟨)

Pogotke pogledajte OVDJE.


Jako bitnu utakmicu za obje momčadi odigrali su u petak na koprivničkom Apašu Slaven Belupo i Šibenik. Domaći su tražili drugu prvenstvenu pobjedu za bijeg sa začelja ljestvice, dok su gosti sa Šubićevca stigli po prekid serije od šest susreta bez trijumfa.

Iako je momčad Marija Kovačevića bila bliže pobjedi, na kraju su gosti uspjeli izbjeći poraz. Rani pogodak Ivana Božića "poništili" su Ilija Nestorovski i Tomislav Božić, obojica su zabili glavom, no Agbekpornu je napravio glupost koju je njegova ekipa na kraju skupo platila. Bespotrebno je zaradio drugi žuti karton i omogućio gostima da pritiskom s igračem više u samoj završnici stignu do izjednačenja.

Slaven - Šibenik

image

Slaven Šibenik 2:2

SOFASCORE ZA SN

Slavenovi su nogometaši pritisnuli od samog početka te su prvu priliku stvorili u 3. minuti, Lučić je ubacio pred vrata gdje je zamalo kratak ostao Grgić. Liber je prvi zaprijetio u 9. minuti, tukao je s 20-ak metara, ali ravno u šibenskog vratara Đakovića. Crepulja je dobro ubacio iz kuta u 13. minuti, na drugoj vratnici glavom je tukao Kovačić, no lopta je otišla malo pokraj okvira.

Šibenik je u prvom ozbiljnijem izlasku na domaću polovicu stigao do prednosti. Bakić je osvojio loptu na centru, dojam je da je sudac Strukan pritom malo zasmetao domaćem igraču, te je uposlio Gržana čiji je ubačaj u pogodak pretvorio Ivan Božić. Imao je Gržan previše vremena i prostora, a nisu baš najbolje u defenzivi pritom reagirali Božić i Bosec, koji je trebao čuvati strijelca Božića.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Pokušali su se domaći vratiti u 24. minuti, Crepulja je ubacio iz kornera u peterac, no Grgić nije uspio zahvatiti loptu. Opasno su domaći zaprijetili u 29. minuti, Dolček je ubacio, a Liber tukao glavom, no Đaković je dobrom reakcijom izbacio loptu u korner.

U nastavku akcije Agbekpornu je tukao iz gužve u kaznenom prostora, no gosti su blokirali njegov pokušaj. Ipak, nije još dugo mirovala šibenska mreža jer je uskoro izjednačenje Slavenu donio iskusni makedonski golgeter. Crepulja je fino ubacio iz slobodnog udarca, a Ilija Nestorovski je kralj kaznenog prostora u takvim situacijama, što je potvrdio pogotkom za 1:1 u 30. minuti.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Blizu preokreta bili su Farmaceuti u 41. minuti kad je domaći kapetan Božić tukao iskosa s lijeve strane, no poslao je loptu iznad grede, pritom je ona čak i dotaknula okvir gola. Nestorovski je u 43. minuti sjajno iz prve u for poslao Dolčeka čiji je udarac s ruba kaznenog prostora obranio Đaković i tu je bio kraj uzbuđenjima u prvoj dionici susreta.

U nastavku je prvi zaprijetio Nestorovski nakon kornera u 51. minuti, bila je to najava za 57. minutu kad je Kovačevićeva momčad kreirala preokret. Kapetan Tomislav Božić ostao je u napadu nakon kornera te je precizan ubačaj Boseca glavom usmjerio u mrežu za 2:1.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Mogli su domaći povećati prednost u 61. minuti, Dolček je sve priredio za Libera koji je uputio slab udarac, iako je mogao poslužiti Grgića na desnoj strani. Kovačević je u promijenio formaciju za posljednjih 20 minuta, ulaskom Martinovića umjesto Crepulje prešao je na 4-4-2, no planovi su mu se poremetili kad je Agbekpornu u 75. minuti prilično naivno zaradio drugu javnu opomenu. Ubrzo je umjesto napadač Nestorovskog ušao defenzivni veznjak Jelić Balta te se Slaven orijentirao na čuvanje minimalnog vodstva.

Šibenik više nije imao što čekati, bacio je Kartelo sve karte u napad, a zlatnu priliku za izjednačenje propustio je u 84. minuti Prekodravac koji je iz blizine promašio okvir gola. Međutim, nisu se gosti nakon toga predali. Majić je u 88. minuti tukao iz velike udaljenosti, Sušak nije najspretnije reagirao i to je omogućilo koprodukciju Kulušić-Prekodravac koja je dovela do konačnih 2:2...

KRAJ UTAKMICE

Sjajna utakmica u Koprivnici, najbolja za neutralne gledatelje koji su vidjeli preokret, četiri pogotka i crveni karton, koji je prema svemu sudeći usmjerio utakmicu. Da Agbekpornu nije dobio crveni karton, Slaven bi vjerojatno došao do punog plijena, a ovako su gosti bili ti koji su diktirali tempo i naposljetku zasluženo došli do izjednačenja.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

90.+3 Kakav bi ovo pogodak bio... Martinović zahvaća volej iz polu-okreta, ali lopta odlazi malo pokraj stative!

90.+3 Kakav bi ovo pogodak bio... Martinović zahvaća volej iz polu-okreta, ali lopta odlazi malo pokraj stative!

90. Imat ćemo pet minuta sudačke nadoknade.

Kakva utakmica u Koprivnici! Prekodravac zabija za novo izjednačenje. Domaćini nisu uspjeli otkloniti opasnost u svom šesnaestercu, Kulušić je u gužvi s desne strane ubacio na gol-crtu, odakle je Prekodravac posprema u mrežu za 2:2!

88.GOOOL!

Šibenik izjednačava u samom finišu utakmice, Prekodravac je strijelac.

85. 🟨

Ivan Baković je vlasnik novog žutog kartona.

84. Uh, kakva prilika za Šibenik, Prekodravac se hvata za glavu jer ne može vjerovati što je promašio. Sam je kao duh bio na drugoj stativi, ali nije uspio zahvatiti loptu na pravi način.

81. Ušli smo u zadnjih deset minuta igre. Šibenik je bacio sve karte u napad, Slaven s igračem manje pokušava izgurati susret do kraja i osvojiti sva tri boda.

78. Kartelo izvukao zadnje džokere s klupe. Majić je zamijenio Bakića, u igri će i Torres umjesto Božića.

77. Evo i prve žrtve Agbekpornua. Nestorovski izlazi iz igre, zamijenit će ga branič Jelić Balta.

75. 🟨🟥

Slaven ostaje s igračem manje, Agbekpornu zbog nesmotrenog uklizavanja dobiva drugi žuti. Potpuno opravdano.

71. Prve promjene priprema kod Slavena. Grgić i Crepulja izlaze iz igre, ulaze Murić i Martinović

69. Nestorovski je pao u šesnaestercu, ali sudac niti ne razmišlja o najstrožoj kazni.

66. Bosec je sad ostao ležati na travnjaku nakon jednog duela s protivničkim igračem. Slaven će opet imati slobodnjak u opasnoj poziciji.

64. 🟨

Žuti karton sad je zaradio i Punčec, zbog nabijanja lopte nakon sudačkog zvižduka.

60. Nove promjene u gostujućem sastavu. Baković i Kulušić ulaze umjesto Zdunića i Gržana.

Još jedanput su Koprivničani pokazali koliko su opasni iz prekida. Ovog puta je ubacio Bosec iz slobodnjaka, a strijelac glavom bio je kapetan Božić. Slaven ima vodstvo!

57.GOOOL!

Božić zabija glavom, Slaven kompletirao preokret protiv Šibenika.

55. Šibenikov Božić pokušao je sada s ruba šesnaesterca, ali njegov mlaki udarac ne predstavlja opasnost za vratara Slavena.

53. Promjene kod Šibenika. Izlazi Žuta, ulazi Brajković

50. Žuta je izašao s terena, ali čini se da će se ipak vratiti. Masaža čini čuda...

49. Liječnička služba je na terenu zbog ozljede Leonarda Žute. Veznjak Šibenika leži na travnjaku i čini se da neće moći nastaviti igru.

46. Počelo je drugo poluvrijeme.

Gostujuće vodstvo trajalo je ravno 10 minuta. Crepulja je krasnim ubačajem iz slobodnjaka s desne strane pogodio Nestorovskog u trepavicu, a bivši najbolji strijelac HNL-a bez većih problema iz blizine pogađa glavom.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

🕖 KRAJ POLUVREMENA

Jako dobra utakmica za hrvatske prilike. Gosti su poveli u 20. minuti preko Božića iz praktički prvog udarca, no Slavenu se isplatio pritisak te je izjednačio deset minuta kasnije kada je Nestorovski bio precizan glavom. Sve u svemu, jedno jako uzbudljivo i sadržajno poluvrijeme, nadajmo se da ćemo u istom tonu nastaviti i u drugih 45 minuta.

45. Nema sudačke nadoknade, kraj prvog poluvremena.

43. Dolček prijeti s ruba šesnaesterca, Đaković brani bez većih problema.

41. I ovo je moglo biti jako opasno. Slavenov Božić zahvatio je loptu nakon ubačaja, lopta je "lizala" gredu s vanjske strane...

38. Zdunić ostaje ležati na travnjaku, Agbekpornu u duhu fair-playa izbacuje loptu izvan igre.

35. Opet je počela opsada šibenskih vrata. Dolček radi nered na desnoj strani, gosti ga ne uspijevaju ukrotiti.

Gostujuće vodstvo trajalo je ravno 10 minuta. Crepulja je krasnim ubačajem iz slobodnjaka s desne strane pogodio Nestorovskog u trepavicu, a bivši najbolji strijelac HNL-a bez većih problema iz blizine pogađa glavom.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

30.GOOOL!

Nestorovski pogađa glavom, Slaven izjednačuje!

29. Još jedna sjajna prilika za Slaven. Agbekpornu puca s desetak metara, ali lopta završava u bloku.

28. Kakva obrana Đakovića! Fenomenalno. Liber je bio meta ubačaka s desne strane, ali vratar Šibenika brani njegov udarac glavom.

Bakić i Liber u borbi za loptu.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

26. 🟨

Agbekpornu je prvi igrač s javnom opomenom na današnjem susretu.

24. Uh, kako je bio opasan ovaj ubačaj Crepulje iz kornera. Njegov ubačaj prohujao je kroz peterac, gdje nije bilo nikoga osim Grgića koji je tražio jedanaesterac zbog povlačenja. Nakon tihe VAR provjere utakmice se nastavlja.

Šibenik zabija praktički iz prvog udarca na utakmici. Bakić je ukrao loptu, uposlio Gržana koji je probio po desnoj strani i na petercu pronašao Božića koji iz okreta zabija za vodstvo gostujuće momčadi.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

20. ⚽ GOOOL!

Šibenik vodi, Ivan Božić je strijelac.

17. I dalje 0:0, ali i ništa-ništa. Slaven ima inicijativu, ali ne uspijeva zasad probiti čvrstu obranu gostiju.

17. I dalje 0:0, ali i ništa-ništa. Slaven ima inicijativu, ali ne uspijeva zasad probiti čvrstu obranu gostiju. Doduše, izglednih situaciju nisu ni imali.

12. Dolček je izborio udarac iz kuta, Žuta je zadnji dirao loptu. Mogu li domaći nešto napraviti iz prekida?

9. I dalje traje pritisak Koprivničani, gosti ne mogu izaći sa svoje polovice. Evo i prvog udarca na utakmici, njegov autor je Adrian Liber.

4. Liber i Nestorovski su sad kombinirali, ali veznjak Slavena nije uspio doći do lopte prije Đakovića. Za dobru ideju nagrađeni su pljeskom tribina.

4. Liber i Nestorovski su sad kombinirali, ali veznjak Slavena nije uspio doći do lopte prije Đakovića. Za dobru ideju nagrađeni su pljeskom tribina.

3. Dugo su domaćini 'pleli' mrežu pred golom Šibenika, ali ni jedan ubačaj nije pronašao svoju metu. Lopta odlazi izvan granica, Đaković će ju vratiti u igru.

1. Počela je utakmica u Koprivnici.

17.59 Sve je spremno za početak susreta u Koprivnici, igrači su izašli na travnjak, uskoro će se formirati na terenu nakon čega će sudac dati znak za početak utakmice.

Najavu piše: D. Trutin

Koprivnica je iduća SHNL postaja za šibenskog prvoligaša. Sudar protiv domaćeg Slavena Belupa spada u red onih utakmica u kojoj eventualna pobjeda kolokvijalno nosi šest bodova. Posljednjeplasiranim Farmaceutima gori pod nogama, trenutno zaostaju šest bodova za Šibenčanima i sigurno je i njima taj susret iz sfere “must win”.

- Važna je utakmica protiv Belupa, ali bitna je i svaka druga jer nosi tri boda. Bez obzira što igramo protiv izravnog suparnika, moramo biti pozitivniji i idemo u Koprivnicu odigrati dobru utakmicu - kazat će u uvodu najave koprivničkog susreta trener Marko Kartelo.

Protiv Osijeka je na njegovoj premijeri momčad pokazala određeni iskorak na planu igre, ali svejedno je poražena. Protiv SB-a trebat će i više čvrstine, ali i pameti.

- Moram reći kako smo dosta popravili igru prema naprijed, protiv Osijeka smo stvorili dosta šansi. No, trebamo još dosta raditi na stabilnosti u fazi obrane. Ne smije nam se događati da na terenu imamo praktički dvije momčadi, ili šest igrača koji se brane i tri-četiri koja napadaju - ističe Kartelo.

Na Apašu će Narančasti zaigrati bez Ivana Santinija (žuti kartoni), ali i dalje bez ozlijeđenog stopera Stefana Perića. Iako se priželjkivao povratnički nastup Ikera Poza, on će se također se odgoditi za još neko vrijeme.

- Tijekom tjedna smo pokušavali s dvije, tri varijante, još nismo odlučili tko će biti udarna špica - tajnovit je Kartelo.

Kandidata ima, možda najbolje kotira Ivan Delić, ali možda nas trener sa Šubićevca i iznenadi u izboru prve špice. Tešku borbu s domaćim veznjacima vodit će i šibenska veza, na čelu s najiskusnijim Ivanom Rocom.

- Uvijek idemo na pozitivan rezultat, bez obzira igrali protiv Belupa ili nekog drugog suparnika. Bez obzira na izostanke, koga god trener stavio u igru mora dati svoj maksimum. Po treninzima se vidi kako smo podigli nivo agresije. Međutim, ne smije nam se ponoviti zadnjih 20-ak minuta protiv Osijeka kada smo se razdvojili u dvije linije. Vjerujem kako će biti sve bolje kako dani budu tekli i kako se budemo uigravali. Mislim kako u budućnosti nema straha za Šibenik - optimistično je zaključio Vodičanin prije puta za Podravinu.

Gledajući rezultate samo u posljednjih pet kola SHNL-a, Šibenik je najlošija momčad elitnog hrvatskog nogometnog razreda. U tom su razdoblju osvojili samo dva boda, jedan manje od Gorice koja je sljedeća na toj ljestvici. Ukupno je šest kola Šibenik bez pobjede, još od 23. kolovoza kada je u Kranjčevićevoj s 1:0 pogotkom Leonarda Žute svladao Lokomotivu. Prošlo je od tada, eto, više od dva mjeseca, nadaju se na Šubićevcu da je došlo vrijeme za prekid crne serije...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. listopad 2024 20:32