Antonio Đaković

 TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
POGLEDAJTE POGOTKE

VIDEO: Šibenik slavio u infarktnoj završnici, mladi vratar herojskom predstavom na Drosini spasio goste

Šibenik je i četvrti puta ove HNL-sezone nadigrao Istru, Puljani više od 100 dana bez pobjede u ligi
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 07. svibanj 2022. 20:58

ISTRA 1961 - ŠIBENIK 1:2 (Caseres 73' / Delić 26', Ćurić 45+1'-11m)

Pula - Stadion Aldo Drosina. Gledatelja 684.. Sudac: Ante Čulina (Zagreb). Pomoćni: Kolarević i Starčević. 4.sudac Kolarić. VAR: Zebec. AVAR: Križarić. Delegat: Kajinić

ISTRA 1961: Collao, Silva, Galilea, Perković, Hujber, Abdallahi (od 65' Caceres), Perera, Mlinar, Rovis (od 65' Moura), Lisica - (od 19' Mišković), Ivančić. Trener Gonzalo Garcia

ŠIBENIK: Đaković, Šimunović, Mesa, Perić (od 52' Asanović), Mina, Ćurić, Skorup, Grezda (od 79' Sahiti), Vidović (od 90' Julardžija), Marin, Delić (od 79' Kvesić). Trener Dean Računica.

Žuti kartoni: Šimunović (7' preoštra igra), Perera (31' pr.igra), Rovis (45' pr.igra), Vidović (59' pr.igra), Računica (67' prigovor), Hrgović (67' prigovori), Marin (76' nesportsko ponašanje), Mišković (77' pr.igra), Asanović (81' pr.igra)

Pobjedom u Puli, četvrtom u sezoni nad Istrom 1961, Šibenik je praktično osigurao osmu poziciju. Zeleno-žuti su i ovaj put propustili ostvariti pobjedu, koja nedostaje od prvog kola u ovoj godini, protiv Gorice u siječnju. Nažalost za navijače Istre, i ova će sezona biti potvrda loših natjecateljskih epiloga iz prošlih godina...

U večerašnju utakmicu Gonzalo Garcia je ušao s tri mlada igrača iz omladinskog pogona, povratnikom Lisicom, Perkovićem i Rovisom. Potonjem je to bio debi pred domaćom publikom. Osim kartoniranog Belje u kadru nije bilo ni Bandea. On se na treningu dan prije utakmice požalio na bol prsta, iako su tijekom tjedna svima bile vrlo jasne bile njegove ljutite reakcije nakon što u Osijeku nije igrao. Kako god bilo Istra je ne samo igrala bez dva važna i najbolja strijelca momčadi, nego je već u 19. minuti ostala bez jako važnog Lisice. Tek što se vratio iz ozljede lože, Lisica je nakon prodora i šuta osjetio bol u bedrenom mišiću te se suznih očiju morao povući s igrališta...

Šibenik je izašao u očekivanoj postavi osim što je najavljenog Kvesića na lijevom boku zamijenio Mina. Računica je postavio igrače u 4-2-3-1, s Delićem u špici i Marinom na lijevom boku, i Vidovića kao ofenzivnog veznog. Utakmica nije do 20. minute ponudila neko uzbuđenje osim nekoliko pulskih izlaska u kontru, koje su bile neuspješne, a po sucima i iz zaleđa. Prvu pravu priliku imao je Mišković koji je zamijenio Lisicu i zaigrao na mjestu centralnog napadača. Golman gostiju odbio je šut s distance, a na loptu je natrčao Mišković koji je međutim nije uspio ubaciti u mrežu.

Zato je to uspjelo Šibenčanima, koji su osjetili da Istra nema dovoljnu energiju da ih snažnije pritisne, pa su sve češće dolazili do završnice. U jednoj od takvih akcija izigrali su kombinatorikom obranu domaćih, a Delić je, opet, zapaprio svojem bivšem klubu, nakon asistencije Šimunovića.


To je dodatno otežalo situaciju domaćih, koji su ovu utakmicu očekivali kao priliku da pobjedom pobjegnu s devete pozicije. No, teško su stvarali šansa, a bez Belje bili su prilično jalovi u završnici akcija, ali i građenju ofenzivne igre. Kazna je stigla u 45. minuti. Grezda je na ivici kaznenog prostora bio na lopti, uklizao je mladi Rovis, a sudac je odmah pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je kapetan gostiju Čurić, a vratar domaćih Collao odveo "lepršav" u reakciji... S dva gola prednosti Šibenčani su stavili hipoteku na četvrtu pobjedu zaredom nad Istrom...


U nastavku je trener Garcia ubrzo prebacio formaciju u 4-2-3-1. Problem je međutim i dalje bio protok lopte, jer je Perera presporo diktirao pas i time usporavao igru domaćih. Nakon nekoliko izmjena domaćeg trenera Istra je napokon ubrzala ritam. U izvrsnoj akciji Mlinar-Hujber- Caseres, potonji je smanjio vodstvo gostiju i ojačao nadu da bi Puljani mogli barem izjednačiti.


Imali su za to sjajnu priliku preko Ivančića ali je golman Đaković izvrsno obranio. Golman gostiju ponovio se na šut Perkovića, i slobodni udarac Mlinara, koju minutu kasnije i držao je Šibenčane u bodovnom plusu. Zasluženo!


PRIJENOS UŽIVO:

90+4' Moura! Kakva lopta Caseresa za Mouru, ali Mina je u pravom trenutku to izblokirao i odbio u korner. Činilo se da je Đaković već savladan, ali lopta neće u gol...

90+1' Nova fenomenalna obrana Đakovića! Još jednom prekid, a Đaković to čupa u velikoj gužvi i vadi loptu iz bližeg kuta.

90' Čeka nas još pet minuta sudačke nadoknade.

88' Još jednom Đaković! Ovoga puta još bolja intervencija, udarac Perkovića fantastično je nakon kornera zaustavio mladi vratar gostiju.

87' Sjajna obrana Đakovića, veliku šansu sada je imala Istra za izjednačenje. Dobio je loptu na desnoj strani Caseres, ali nije uspio pogoditi.

80' Umjesto Grezde Sahiti, a umjesto Delića u igru kod Šibenika ide Kvesić.

76' Malo se i zagužvalo na terenu, po jedan žuti karton vidjeli smo sada sa svake strane. Kod Šibenika Antonio Marin, kod Istre je pak požutio Robert Mišković.

73' GOOOOL! Istra se vraća, Caseres zabija za 1:2. Hujberov ubačaj konačno je pronašao nekoga u kaznenom prostoru...

72' Nova šansa za Vidovića nakon kornera za Šibenik, završila je lopta u domaćem bloku, a Miškovićev pokušaj kontre nije prošao.

69' Slobodni udarac za istru, tražili su nakon njega i domaći kazneni udarac. Činilo se da je Šimunović igrao rukom, no Čulina ni ovoga puta nije upotrebljavao svoju pištaljku...

67' Traži klupa Šibenika kazneni udarac, Vidović ne može vjerovati da nakon kontakta s loptom Istrinog igrača u kaznenom prostoru nije reagirao sudac Čulina... A žuti karton zaradio je Dean Računica.

65' Dvije promjene kod Istre, van idu Rovis i Abdallahi, a ulaze Moura i Caseres.

61' Stativa! Grezda je pucao i umalo iskoristio veliku pogrešku Istrine obrane. Tražili su domaći zaleđe, ali nije ga bilo. Vrlo lako je sada Šibenik mogao dodatno povećati svoju prednost.

60' Nakon sat vremena igre na Drosini žuti karton za šibenskog veznjaka Vidovića.

58' Sada je domaća momčad prodrla po desnoj strani, opet je to Hujber probio, ali Abdallahi se poskliznuo u trenutku kada je trebao uputiti loptu prema golu.

56' Ne jenjavaju pokušaji Šibenika da zabije još koji pogodak do kraja dvoboja. I u nastavak su krenuli gosti jednako rezolutno, Istra zasad nema velikih prijetnji prema Đakoviću u drugom dijelu.

52' Ozljeda Stefana Perića, problemi s koljenom natjerali su i šibenskog stratega Deana Računicu na prisilnu izmjenu. Morat će ući Asanović.

49' Pokušao je sada Ivančić izvana, s nekih dvadesetak metara odapeo je i uputio loptu iznad grede Đakovićeva gola.

46' Počelo je drugo poluvrijeme dvoboja, nema promjena u odnosu na početne postave.

POLUVRIJEME: Na predah se ide s vodstvom gostiju od 2:0. Najprije Delić, a onda i Ćurić iz jedanaesterca za miran život Šibenčana na Drosini.

45+1' GOOOOL! Ćurić za 0:2 s bijele točke, kapetan Šibenika ne griješi iz najstrože kazne.

44' Kazneni udarac za Šibenik! Grezda je završio na zemlji nakon prolaska u šesnaesterac, srušio ga je Rovis, bilo je to unutar kaznenog prostora.

42' Sjajan, lukav pokušaj Antonija Marina iz slobodnog udarca s velike udaljenosti, no Collao je bio spreman i nije se dao iznenaditi.

39' Dobra prilika za Istru, no Mišković nije uspio doći do prave pozicije za udarac, a potom Mina izvrsno reagirao ispred Ivančića pa je udarac prema vratima Šibenika još jednom izostao.

36' Nešto mirnije razdoblje dvoboja, ono bez previše prilika. Šibenčani drže svoju prednost.

31' Antonio Perera dobio je žuti karton. Ništa novo, upravo je postao rekorder HNL-a, ovo mu je već 16. žuti karton ove sezone, najviše ikada u jednoj sezoni za jednog igrača.

30' Istra je bila u matnoj situaciji nakon ubačaja Hujbera, Šimunović je izvrsno reagirao ispred Abdallahija, nije bilo niti udarca prema golu.

26' GOOOOL! Delić za 0:1. Zabio je Šibenik, zabio je nekadašnji igrač Istre Marin Delić na asistenciju Šimunovića iz neposredne blizine gola. Nije slavio pogodak Delić.

24' Zaleđe Roberta Miškovića koji je već bio obišao vratara Đakovića, dugo je čekao pomoćni sudac na podizanje zastavice, no još je jednom napadač Istre bio - jedan na jedan s vratarom Šibenika.

21' Kakva prilika za Istru! Hujber je pucao, Đaković obranio ali poslao loptu ravno na nogu Miškovića koji to nije uspio ugurati u mrežu.

19' Prva promjena kod Istre, Lisica ne može, problemi su očito preveliki, a umjesto njega ulazi domaća "desetka", Robert Mišković.

16' Novi pokušaj Lisice, obranio je to Đaković, nakon čega je osjetio neke bolove, moguće da se i ozljedio.

13' Dobra obrana Đakovića, velika prilika Istre, Lisica je izašao sam pred vratara Šibenika, no bilo je dosuđeno i zaleđe.

11' Korner za Šibenik, s peterca to čiste domaći nogometaši, Istra je tražila kontru, ali je Lisica fauliran od strane Ćurića.

7' Žuti karton za Šimunovića, opalio je Perkovića po licu i zbog toga neće moći igrati u sljedećem kolu protiv Dinama.

4' Prvi udarac prema vratima Istre uputio je Marin Delić, obranio je to Collao.

19.05 Utakmica na Drosini je počela.

>>> Stigli su sastavi za današnju utakmicu!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. travanj 2024 14:55