MARKO TODOROV Cropix
REMI U KRANJČEVIĆEVOJ

VIDEO: Šibenik šokirao Lokomotivu u sučevoj nadoknadi, o golu Salomona će se još dugo pričati

Lokomotiva i Šibenik su podijelili bodove u prvoj utakmici 12. kola SuperSport HNL
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 07. listopad 2022. 19:52

LOKOMOTIVA - ŠIBENIK 1:1 (Tuci 68‘/Salomon 90+1‘)

ZAGREB – Nogometni stadion Zagreb. Gledatelja: 861. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec) 6. Pomoćnici: Rođak Karšić i Kečkiš. Četvrti sudac: Matić. VAR: Lovrić, AVAR: Pataki. Delegat: Pulić.

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Šubarić 6 – Cipetić 6,5, Mersinaj 6, De Haas 6,5, Pivarić 6,5 – Marić 7, Maleš 5 – Aliyu 6 (od 84. Tomečak -), Vasilj 6 (od 84. Groznica -), Goričan 5,5 (od 64. Tuci 7) – Kulenović 5 (od 78. Bubanja -). Trener: Silvijo Čabraja 7.

ŠIBENIK (4-2-3-1): Rogić 7 – Mesa 5,5 (od 81. Burgui -), Perić 5, M. Matić 6, Kvesić 5,5 – Salomon 7, Rak 5 (od 69. B. Matić 5) – Kreković 5 (od 60. Špeljak 5), Vidović 5,5 (od 60. Marasović 5,5), Čop 5,5 – Delić 5,5. Trener: Mario Cvitanović 6.

STRIJELCI: 1:0 Tuci (68.), 1:1 Salomon (90.+1)

ŽUTI KARTONI: Maleš (30, preoštar prekršaj), Kvesić (31., preoštar prekršaj), Goričan (33., nesportsko ponašanje)

CRVENI KARTONI: Maleš (75., drugi žuti karton, preoštar prekršaj)

IGRAČ UTAKMICE: Patrik Salomon.


Iako su prekinuli seriju od tri poraza, nogometaši Lokomotive nisu uspjeli osvojiti više od boda u domaćinstvu Šibeniku. Završilo je 1:1 (0:0), Lokosi su bili blizu, vrlo blizu, vodili su pogotkom Tucija (68. minuta), međutim u prvoj minuti sudačke nadoknade, Salomon je strahovitim udarcem s 25 metara, uz pomoć grede, svladao vratara Šubarića! Bio je ovo prvi remi Lokosa ove sezone, a čak deveti Šibenika, Zagrepčani, eto, još jednom nisu uspjeli sačuvati svoju mrežu nedirnutom.

Bila je Lokomotiva bolja, imala je čak 18 udaraca na vrata (devet u okvir), Šibenik devet (jedan, ali vrijedan u okvir!), no opet nije uspjela bolju igru materijalizirati pobjedom. Ovaj put prst krivnje treba uprijeti u veterana Maleša, koji je u 75. minuti apsolutno nepotrebno zaradio drugi žuti, isključujući karton i ostavio je svoju momčad na cjedilu kad je to bilo najvažnije. Lokosi nisu izdržali s igračem manje i Salomon je kaznio tu Malešovu glupost...

image
MARKO TODOROV Cropix

U odnosu na sastav kojeg je u prošlom kolu sučelio Osijeku, trener Lokomotive, Silvijo Čabraja, napravio je čak šest promjena za dvoboj sa Šibenikom. I to poglavito u obrambenom dijelu momčadi, time je jasno potvrdio svoje nezadovoljstvo onime što mu je momčad prikazala u Gradskom vrtu.

Na vratima je debitirao Šubarić, koji je lani u Hrvatskom dragovoljcu sjajno branio i nedavno je došao na Kajzericu. Šubarić je, eto, nakon Santinija i Čavline, treći vratar koji je u ovih 12 kola bio na vratima Lokosa. Prvi je put ove sezone zaigrao i veteran Maleš, a iz osječke obrane, u momčadi je ostao samo srednji branič De Haas, s kojim je u paru igrao Mersinaj. Na bokovima su bili iskusni Cipetić i Pivarić, a Goričan se vratio nakon suspenzije i zaigrao na lijevom krilu.

Od početka se vidjelo kako su Lokosi svjesni važnosti utakmice, Ušli su vrlo oprezno u okršaj sa Šibenčanima, koji su se nametnuli u prvih 15-ak minuta i imali su više loptu u nogama. A u 16. minuti imali su i veliku zgodu, nakon lijepe akcije Vidovića i Delića, Čop je ostao sam na desetak metara od vrata, ali lopta je nakon njegova iudarca prohujala pola metra pokraj Šubarićeve lijeve vratnice.

I kao da je to bio Lokosima znak za buđenje, budući da su od tog trenutak, pa do kraja prvoga dijela dominirali i kudikamo žustrije ušli u utakmicu. Oslobodili su se nervoze, pa iako nisu briljirali, bili su bolji suparnik i stvorili su nekoliko prilika. No, Vasilj u 26. minuti i Aliyu devet minuta kasnije samo su lagani zagrijali gostujućeg vratara Rogića, koji je lakoćom zaustavio te lopte.

Malo je dobroga nogometa bilo u prvih 45 minuta. Šibenik se "ugasio" nakon one velike Čopove prilike i samo je pokušavao parirati Lokosima, koji ipak nisu ponudili previše rizika u igri, očito se u podsvijesti osjećao strah od novoga poraza. I kad se već bližio kraj prvoga dijela, domaćin je imao najbolju priliku! Cipetić je u toj 45. minuti ubacio nisku povratnu loptu s desnoga boka, na desetak metara od vrata Rogića loše ju je zahvatio Vasilj i samo je, nehotice, proslijedio do Kulenovića, koji je udarcem glavom sa šest metara loptu poslao u gredu! Bili su Lokosi, eto, vrlo blizu vodstva, no sreća je pomazila goste...

image
MARKO TODOROV Cropix

Nastavili su u nastavku domaćini pritiskati Šibenčane, Pivarićev je pokušaj u 51. minuti obranio Rogić, a samo šest minuta kasnije, Kulenović je propustio još jednu veliku zgodu. Nakon gužve u 16-ercu gostiju, lopta je došla do Kulenovića, koji je neometan tukao sa sedam metara, poluvisoko, u desni Rogićev kut, ali vratar Šibenika izvrsno je reagirao i obranio je tu loptu.

Lokosi su posve potisnuli goste, sve su žešće stiskali obruč oko šibenskog gola i nagrada za takvu, hrabriju i napadačku igru, stigla je u 68. minuti. Kardinalnu pogrešku Perića, nakon dodavanja Marića, materijalizirao je Tuci, samo četiri minute nakon što je ušao u igru zamijenivši Goričana.

image
MARKO TODOROV Cropix

Po dotadašnjoj igri, činilo se da ne postoji način kako bi se gosti mogli vratiti u utakmicu. Međutim, vratio ih je Lokomotivin iskusni veznjak Mate Maleš, koji je u 75. minuti posve nepotrebno i neoprezno uklizao u noge Čopa i zaradio je drugi žuti, isključujući karton. I već dvije minute nakon tog isključenja, Šibenik je imao veliku priliku za izjednačenje, no pogrešku Mersinaja nije iskoristio Marasović.

No, u prvoj minuti sudačke nadoknade, Salomon je "bombom" s 25 metara ipak svladao Šubarića i Šibenik je odnio bod na Šubićevac...

GOLOVE MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive:

- Naravno da ne možemo biti zadovoljni nakon što smo primili pogodak u sudačkoj nadoknadi. Promašili smo nekoliko pravih prilika i opet nismo sačuvali mrežu, iako smo prekinuli negativni niz od tri uzastopna poraza. Maleš je do isključenja odigrao jako dobro, a Šibenik nas praktički do tog izjednačujućeg pogotka nije ozbiljno ugrozio. Nismo izdržali, nismo sačuvali prednost, opet smo primili pogodak na izdisaju utakmice.

Mario Cvitanović, trener Šibenika:

- Rezultat je realan, ovo je naš deveti remi, drugi sa mnom na klupi. No, za plovidbu mirnim vodama, potrebno je i pobjeđivati. Napravili smo korak-dva više u odnosu na prošlu utakmicu, ali to nije dovoljno, moramo biti još bolji. Nismo točni u dodavanjima i zato ne možemo kontrolirati igru...


PRIJENOS UŽIVO:

90+4 - KRAJ! Remi na Kranjčevićevoj.

90+1 - GOOOL! Šibenik izjednačuje u sučevoj nadoknadi! Salomon je postigao svoj prvi pogodak u dresu Šibenika i to kakav. Opalio je sa 18 metara i zakucao loptu pod gredu za izjednačenje i veliko slavlje navijača Šibenika.

83 - Dvostruka izmjena kod Lokomotive. Izlaze Aliyu i Vasilj, ulaze Tomečak i Groznica.

78 - Kulenović izlazi iz igre, a ulazi Bubanja (Lokomotiva).

77 - Prijeti Šibenik. Marasović je pucao iz šesnaesterca Lokosa, ali obrana to odbija u korner.

75 - CRVENI KARTON! Mate Maleš je srušio Duju Čopa i zaradio drugi žuti karton. Lokomotiva zadnjih 15-ak minuta igra s igračem manje.

69 - Izašao je Rak, a ušao B. Matić (Šibenik).

68 - GOOOL! Tuci zabija za vodstvo Lokomotive! Povukli su domaćini kontru nakon greške Perića, a Tuci je rutinski pogodio za vodstvo.

64 - Promjena kod Lokomotive. Izašao je Maleš, ušao Tuci.

60 - Dvostruka izmjena kod Šibenika. Izlaze Vidović i Kreković, a ulaze Marasović i Špeljak.

57 - Nova prijetnja Lokomotive. Prvo je pucao Marić, ali samo u blok, a onda se lopta odbila do Kulenovića kojem još jednom brani raspoloženi Rogić.

51 - Lokomotiva je izvela malonogometnu akciju, ali Rogić je zaustavio Pivarićev pokušaj.

46 - Počeo je drugi dio.

45+1 - Kraj prvog poluvremena!

45 - Kulenović je pucao glavom, ali zatresao je gredu!

35 - Ubacio je Pivarić, Aliyu pucao glavom, ali ravno u golmana Šibenika.

33 - Goričan (Lokomotiva) je dobio žuti karton zbog simuliranja.

31 - Žuti karton dobio je i Kvesić (Šibenik).

30 - Maleš (Lokomotiva) je dobio žuti karton.

25 - Sjajan pokušaj Vasilja nakon kontre Lokomotive. Dobro je pucao između braniča Šibenika, ali Rogić je uspio primiriti loptu i spriječiti gol.

16 - Najbolja prilika na utakmici. Šibenik je složio dobru akciju, a Čop je ostao sam u šesnaest metara Lokomotive, no pucao je pokraj gola.

10 - Lokomotiva je nešto bolje otvorila susret, ali za sada nema pogodaka.

6 - Maleš je sada opalio s 30-ak metara, no lopta je otišla ravno u ruke Rogića.

4 - Prva je zaprijetila Lokomotiva. Nakon kornera pokušao je dva puta s ruba šesnaesterca Pivarić, no njegov prvi pokušaj je blokiran, a drugi je otišao pokraj gola. VAR je čak i pregledavao snimku zbog potencijalnog penala, ali ubrzo je otklonjena svaka sumnja i igra je nastavljena.

1 - Počeo je susret u Kranjčevićevoj!

- Stigli su sastavi za susret u Kranjčevićevoj. Za Lokomotivu bi danas mogao debitirati povratnik Ivan Tomečak koji utakmicu počinje na klupi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 22:34