NIKSA STIPANICEV Cropix
SLAVLJE DOMAĆINA

VIDEO: Šibenik srušio Slaven Belupo na Šubićevcu i izbio na prvo mjesto, Santini i Majić strijelci

Šibenik je na domaćem terenu u drugom kolu HNL-a bio bolji od Slaven Belupa 2:0
Piše: SNObjavljeno: 09. kolovoz 2024. 20:25

ŠIBENIK - SLAVEN BELUPO 2:0 (Santini 13., Majić 22.)

ŠIBENIK (4-2-3-1): Đaković - Perić, Agyemang, Punčec - Kolega, Bakić, Roca (Vasilj🟨 od 80.), Zuta (Dujmović od 88.) - Majić⚽ (Prekodravac od 69.), Božić (Carlos Tores od 68.) - Santini⚽

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Čović - Bosec, Boras, Božić, Katalinić🟨 (Crepulja od 45.) - Agbekpornu (Jagušić od 61.), Jelić Balta (Marić od 87.) - Martinović (Murić od 45.), Caimacov, Šakota (Šuto od 75.) - Butić


>>>GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE<<<

U prvom susretu 2. kola SuperSport HNL Šibenik je na Šubićevcu pobijedio Slaven Belupo sa 2-0 upisavši i drugu pobjedu na startu prvenstva.

Šibenik je povratnik u najviši rang hrvatskog nogometa, a u prvom kolu je na Opus Areni iznenađujuće pobijedio Osijek sa 2-1, dok je Slaven Belupo identičnim rezultatom izgubio na Poljudu od Hajduka.

Domaćin je poveo u 16. minuti golom Ivana Santinija. Josip Majić je prizemno pucao iz slobodnog udarca, a na prvoj vratnici je Santini skrenuo loptu u gol 'farmaceuta'.

Samo osam minuta kasnije Šibenik je zabio i drugi gol. Majić je nakon asistencije upisao i pogodak. Povukao je kontru te uposlio Božića koji je pucao, vratar Ćović je odbio loptu, a Majić pospremio odbijanac.

U nastavku susreta bilo je prilika na obje strane, ali ne i golova, pa je Šibenik s dvije pobjede barem privremeno preuzeo vrh ljestvice.

KRAJ UTAKMICE

91. Murić je opalio iz velike daljine, ali sjajan udarac brani Đaković

87. Pritisnuo je opasno Slaven Belupo u završnici utakmice, ali ne mogu gosti nikako stvoriti neku ozbiljniju priliku kako bi se vratili u susret

82. Pucao je Šuto iz blizine nakon udarca iz kuta, ali lopta je srećom po Šibenik otišla pored gola

69. Jelić Balta jeopalio izvana, bio je to nezgodan udarac, ali vratar Šibenika Đaković brani

61. Oprobao je svoj udarac Crepulja, ali šut iz velike daljine odlazi daleko od vratiju Šibenika

58. Novi udarac iz kuta za Šibenik, ovog puta najviši u skoku bio je Santini, ali kao i u prethodnoj situaciji, lopta odlazi iznad grede

49. Pucao je Morrison glavom nakon udarca iz kuta, ali lopta je otišla iznad grede

45. Počelo je drugo poluvrijeme na Šubićevcu

KRAJ PRVOG DIJELA

45. 🕖 Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

43. Sada se iz slobodnog udarca okušao Caimacov, no pogodio je točno u ruke Đakovića.

36. Još jedan sjajan pokušaj Šibenika. Perić je zapucao iz daljine, Čović je upisao prvu obranu na utakmici.

31. Najbolji pokušaj Slavena na utakmici. Jelić Balta je opalio iz daljine, ukrotio je taj pokušaj Đaković.

Božić je proigran na desnoj strani, centaršut u sredinu odbio je Čović, a na odbijenoj lopti našao se Majić i poentirao za nastavak bajke Šibenika.

22.GOOOL!

Majić zabija za 2:0 Šibenika!

19. Agbekpornu je upisao drugi prekršaj i zaradio opomenu pred žuti karton.

Iz spomenutog prekršaja prizemnu loptu uputio je Majić, a tamo se našao novi centafor Šibenika i pospremio loptu u mrežu za 1:0.

13.GOOOL!

Santini zabija za 1:0 Šibenika!

12. 🟨

Sada je Kolega probio desnu stranu, a u posljednji trenutak prije ulaska u kazneni prostor reagirao je Katalinić i zaradio žuti karton.

10. Nismo vidjeli previše zanimljivosti u uvodnim minutama, čekamo prve prilike.

5. Butić šalje loptu visoko iznad gola.

4. Prvi pokušaj Slavena. Martinović je nabacio na Butića čiji udarac glavom nije bio opasan.

2. Majić je potražio utrčalog Božića, no nije to dodavanje bilo precizno.

1. Počela je utakmica.

Najavu piše: G. Čičin-Mašansker

Gostovanje na Poljudu i dalje je aktualno, pa se na redovitoj presici Slavenov trener Ivan Radeljić još jednom dotaknuo te utakmice u kojoj je njegova momčad oštećena za poništeni pogodak.

- Dečki su razočarani jer nismo uzeli taj bod kojeg smo zaslužili. Nama je taj bod možda mogao okrenuti cijelu sezonu, ali meni je najbitnije da smo dobro izgledali. Rijetka smo ekipa koja je u posljednjih 20-ak godina ostavila domaćina maltene bez udarca u gol na Poljudu. Ne sjećam se neke njihove šanse, osim tog drugog gola prilikom kojeg smo pogriješili. Ostalo je sve bilo dosta sterilno s njihove strane, ali to je i zasluga naše momčadi. Bili smo energični, kvalitetni u tom bloku, čak i opasni prema naprijed koliko smo mogli. Dečki su sve ispoštovali, samo nas nije nagradio rezultat. No, neka oni i dalje budu takvi, pa će i to doći prije ili kasnije - kaže Radeljić.

U popodnevnim satima četvrtka Farmaceuti su opet autobusom krenuli prema Dalmaciji, ovaj put njihovo je odredište Šibenik i dvoboj s Carevićevom momčadi.

- Bit će to jako teška, zahtjevna utakmica. Očekujem da će nam biti teža nego na Poljudu. Oni su u 1. kolu uzeli tri boda, ovo im je prva domaća utakmica i sigurno će biti motivirani nakon utakmice u Osijeku. Svojim dečkima sam rekao da mi moramo biti motiviraniji, gladniji od njih, ponoviti utakmicu kao u Splitu i onda će biti sve u redu - uvjeren je Radeljić.

Umjesto suspendiranog Luke Lučića, od prve minute na lijevom boku krenut će 20-godišnji Zvonimir Katalinić, a Slavenov je trener najavio kako neće tražiti novog stopera nakon odlaska Bujara Pllane u poljsku Lechiju.

- Nećemo dovoditi novog igrača. Imamo Leškovića koji će se brzo vratiti nakon ozljede, treba dati prostora i Kataliniću, tako da smo tu dobro pokriveni - govori Radeljić.

Otišao je i Tomislav Štrkalj u iranski Tractor, što trener kaže na nove napadače Karla Butića i Dominika Martinovića?

- Jako sam zadovoljan s Butićem. Martinović je imao manju minutažu, pa ga baš i ne mogu ocijeniti.

Koliko mu je poznat Šibenik?

- Nisu nepoznanica, ostala im je većina ekipe od prošle sezone. Dobili su u Osijeku, iako je ta utakmica mogla otići i u drugom smjeru. Ali dobro, treba dobiti takvu utakmicu. Bit će dosta vruće, teren je malo lošiji koliko sam vidio. Imaju opasnog i iskusnog Santinija, Božić i Majić su jako dobra krila. Obrana nam mora biti na razini kao što je bila u Splitu i onda će biti sve O.K. Sve u svemu, bit će to zahtjevna utakmica, ali moramo moći odgovoriti na to. Mi smo Slaven Belupo, mi smo dugogodišnji prvoligaš i moramo se dolje postaviti s gardom - podvukao je na kraju trener Farmaceuta.

Najavu piše: D. Trutin

Start iz najljepših snova bio je za nogometaše Šibenika. Pobjeda u Osijeku podignula je atmosferu do nebesa, startna tri boda protiv jedne od najboljih hrvatskih momčadi uzdiglo je i moral kod svih, ali trener Carević spušta loptu na zemlju uoči ovosezonske premijere na Šubićevcu.

- Bio je kratak tjedan nakon Osijeka. Prerano je da bi se detektirale ideje drugih momčadi, ali mogli smo vidjeti da je Slaven Belupo zbilja dobra i organizirana momčad, pogotovo defenzivno. Čeka nas možda i teža utakmica nego ona u Osijeku. Ja i dalje imam povjerenje u svoju ekipu. U prvoj ligi, rekli smo, moramo se prilagođavati protivnicima. Svakako se može obećati da će moji momci ginuti na terenu, kidat će na svaku loptu ali bez srljanja - naglasio je u uvodu trener Šibenčana.

On baš i nije od trenera koji se drže one parole kako se ne mijenja pobjednička momčad.

Obzirom da je ekipa Šibenika i dalje u fazi stvaranja, čekanja dodatnih pojačanja, morati će se prilagođavati od suparnika do suparnika, barem u uvodnim kolima.

- Rezultat ne smije patiti dok tražimo formu. Nedostataka u igri svakako ima, a naš zadatak ih je sakriti, dok se ne kompletiramo i dok ne dignemo izvedbu. Shodno tome, neće nužno nastupiti pobjednička ekipa prošlog kola, samo zato što je pobjednička. Dojam nije važan pritom, šta će nam pohvale da igramo lijepo, a da gubimo, da smo dobri a glupi. Ovo je natjecanje, skupljanje bodova... - naglasio je slikovito trener Šibenčana.

Jedan od junaka velike osječke pobjede vratar Antonio Đaković također je smiren prije ovoljetne premijere na Šubićevcu.

- Odlično je raspoloženje i u ekipi, pobjeda u Osijeku nam je dodatna motivacija, kao i meni osobno. Osijek je vjerojatno kvalitetnija ekipa od Slavena Belupa pa očekujemo možda malo manje posla pred vratima, ali to je čvrsta ekipa te se očekuje tvrda utakmica, uz domaći teren i navijače nadamo se najboljem. Ekipa je jednako karakterna kao i u drugoj ligi, što je naša prednost i daje nam dimenziju više, s obzirom na to da su druge ekipe u ligi toliko kvalitetne - kazao je kapetan Šibenika pred večerašnji zanimljivi dvoboj sa Slavenom Belupom.

Iz kluba smo dobili informacije kako ulaznice za utakmicu sa Slavenom Belupom idu jako dobro, u četvrtak prijepodne prodano ih je preko 1500, a očekuje se puna zapadna tribina Šubićevca, odnosno oko tri tisuće gledatelja. Čak se spominje i dodatna montaža sjedalica na istoku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. kolovoz 2024 20:29