NIKSA STIPANICEV Cropix
POGLEDAJTE GOLOVE

VIDEO: Više nije zadnji u HNL-u. Šibenik odigrao jednu od najboljih utakmica sezone, junak zabio dvaput i asistirao

Momčad Damira Čanadija prekinula je negativan niz od četiri poraza i privremeno će preskočiti Goricu
Piše: SN/Davor TrutinObjavljeno: 25. travanj 2023. 19:54

ŠIBENIK - SLAVEN BELUPO 3:1 (Špeljak 41.,45., Arai 66./Manaj 73.)

ŠIBENIK: Rogić - Perić, Đorić, Mina (od 56. Mesa) - Kvržić, Čanađija, Pozo (od 80. Hiroš), Soldo (od 90. Matić), Arai⚽- Špeljak⚽⚽(od 90. Knežević), Dolček (od 80. Radonjić)

SLAVEN BELUPO: Sušak- Hlevnjak (od 78. Krušelj), Kocijan, Soldo, Talys - Mioč (od 78. Bošnjak?), Mudražija (od 82. Mihalić), Jambor - Crnac (od 67. Perošević), Krstanović (od 67. Manaj? ), Hoxha


Prekinuo je Šibenik pobjednički post, žrtvu je pronašao u Belupu, a s ovim bodovima opet je predao "lampaš", ali i pritisak na pleća Gorice. Narančasti su odigrali najbolju partiju na Šubićevcu u nastavku sezone i praktički slomili goste u prvih 45 minuta.

POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE.

Stvarno, ali i figurativno crni, kišni oblaci nadvisili su se nad Šubićevcom prije početka utakmice. Slobodni pad u kojem su nakon rušenja Dinama za plasman u finale Kupa upisali četiri poraza u nizu, u kojima u zadnja tri susreta nisu postigli ni gol, odrazilo se i na ionako loš posjet ove sezone. Belupo nije atraktivan kao Dinamo ili Hajduk, ali je jednako opasan za Narančaste, koji su protiv Farmaceuta tražili spasonosne bodove i povratak u život i to prvi put u ulozi fenjeraša. Zekićeva momčad poslije šokantnog preokreta i slavlja protiv Osijeka na Šubićevac je došla po bodove za Top 4 kluba u HNL-u.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

U 11. minuti, kada su se pljusak ali i munje i gromovi spustili na travnjak, Šibenik je nakon pritiska došao do lopte, Soldo je došao u dobru priliku, ali je pucao ravno u Sušaka. Malo potom okušao se iz daljine i Dolček, ali neprecizno. Puno precizniji bio je udarac Dolčeka u 18. minuti kad je nakon finog tehniciranja pogodio iskosa vratnicu, od koje se lopta odbila do gostiju.

Raspoloženi Dolček je ponovno nakon dva driblinga pucao s desne strane, ali ovaj put je Sušak sjajno obranio. Šibenik je bio izrazito bolji suparnik, u 25. minuti nakon brze akcije iz kontre Špeljak je potegnuo po zemlji, nadmudrio je i Kocijana i Soldu i vratara, ali ne i vratnicu (ovaj put desnu) - drugi put na putu do gola ispriječio se okvir gola! Evo i Belupa u šansi, Mudražija je ciljao bliži kut, ali Rogić je obranio nogom. Kreirali su domaćini i jednu gužvu nakon ubačaja Kvržića, ali Čanađija s poda nije uspio pucati. Uspio je zato zapucati iz velike daljine Hoxha, a Rogić je s dosta muke skrenuo taj udarac.

image

Ivan Dolček

NIKSA STIPANICEV Cropix

Pritisak je opet na obranu gostiju, prvo je Kvržić oštro dao pred gol, ali nikoga od suigrača tamo nije bilo, akcija se nastavila, pokušao je Soldo nogom, a potom i Špeljak glavom, ali preko gola. I taj golemi pritisak urodio je konačno plodom u 41. minuti. Poslije lijepe akcije gol je postigao Špeljak, to mu je bio prvi u šibenskom dresu. Ubrzo je stigao i drugi, još ljepši u 44. minuti za 2:0. I kakav takav mir na poluvremenu, najboljih 45 minuta Šibenika poslije dugo vremena.

Bez promjena u nastavku su krenuli treneri, a Belupo je otvorio s dva kornera. Bez konkretnosti, a na drugoj strani Dolček je pao u 16 metara gostiju nakon nasrtaja Kocijana s leđa, Titlić nije ni trepnuo. Prelako je pao napadač Šibenčana. U 59. minuti domaći su pogodili "tris", nakon lijeve i desne vratnice Arai je iz slobodnjaka iskosa naciljao i gredu. Gosti su počeli vesti igru, u širinu, ubacivali lopte u šibenskih 16.

image

Karlo Špeljak

NIKSA STIPANICEV Cropix

U 63. minuti je Jambor opasno pucao iz voleja, Rogić paradom skinuo. Došao je Šibenik i do trećeg gola, uporni Špeljak je sve namjestio za Araija, Japanac pogodio za 3:0, za svoj treći gol u dresu Šibenika.

Pokušaj povratka za goste, u 73. minuti je pričuva Manaj smanjio veliku prednost Šibenika. Mogao je domaćin staviti "točku na i" u 88. Izbio je Radonjić oči u oči s golmanom gostiju, koji je ipak bio brži na lopti.



PRIJENOS UŽIVO:

POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE.

ZAVRŠILA JE UTAKMICA

90. - Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

87. - I evo prvog požutjelog igrača, Bošnjak je nakon prekršaja nagrađen žutim kartonom, a ista je sudbina za dvije minute dočekala Manaj.

81. - U fokusu su sada bili Hoxha i Đorić koji je napadača Slavena srušio u kaznenom prostoru. Tražili su gosti najstrožu kaznu, ali snimka je pokazala kako je Đorić prvi stigao do lopte.

80. - Evo jedan zanimljiv podatak deset minuta prije kraja susreta. Sudac Jakov Titlić još uvijek nikoga kaznio žutim kartonom.

73. - GOOL! Manaj je netom nakon ulaska s klupe zabio za 3:1. Zaobišao je Rogića, a zatim loptu poslao u praznu mrežu. Kao na pladnju poslužio ga je Hoxha.

66. - GOOOL! Treći pogodak ove sezone za Araija! Ponovno se trese mreža momčadi Zorana Zekića. Raspoloženi Špeljak oduzeo je loptu na sredini terena, poslužio Araija koji precizno pogađa za 3:0.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

64. - Spašava Rogić! Jambor je dalekometnim udarcem iz voleja gađao ravno prema golu s tridesetak metra, a onda paradom skida ovaj pokušaj vratar Šibenika.

58. - Arai iz slobodnog udarca pogađa u gredu! Činilo se kao da je Sušak to obranio...Goste po treći put spašava okvir gola.

56. - Prva prisilna izmjena kod Šibenika. Mina je nakon prekršaja ostao ležati na travnjaku. Liječnici su pokazali da branič ne može nastaviti s igrom, pa je umjesto njega Čanadi na teren poslao Mesu.

54. - Gosti su aktivniji na početku drugog dijela, no zasad bez konkretnih prilika.

46. - Sudac Titlić označio je početak drugog poluvremena

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. - Karlo Špeljak još jednom! Drugi njegov pogodak netom prije poluvremena došao je nakon ubačaja Araija, a Špeljak to volejem s vrha šesnaesterca zabija za 2:0.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

41. - GOOOL! Špeljak iz treće sreće trese mrežu. Loptu je Šibenikovom napadaču dodao Dolček, a ovaj je bio u mat poziciji na pet metara od gola i zabio za 1:0. Prvi gol za njega u dresu Šibenika i HNL-u uopće.

36. - Još jedna luda sekvenca ispred Slavenova gola. Najprije je Kvržić poslao snažnu loptu koja je prohujala kroz peterac, a onda je u nastavku Čanađija nabacio, Soldo je prvi pucao, a na kraju je loptu glavom u mrežu pokušao poslati Špeljak.

33. - Hoxha je pokušao iznenaditi iz daljine, lopta se odbila i nezgodno promijenila smjer, ali Rogić ju je zaustavio na putu do mreže.

27. - Prva obrana Rogića koji je sada imao malo posla nakon što je Mudražija iz kosa odlučio gađati u prvi kut

25. - Po drugi put na susretu vratnica ne dozvoljava Šibenčanima da dođu u vodstvo. Špeljak je nanizao nekoliko igrača, lažnjakom nadmudrio Kocijana i onda uputio udarac.

18. - Ponovno je opasan bio Dolček koji je driblingom izbacio čuvara pa zatim s vrha šesnaesterca pucao, Sušak se ispružio i sačuvao mrežu netaknutom.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

17. - Vratnica spašava Slaven Belupo! Najprije si je primirio loptu, a onda je Dolček kasno opalio u donji desni kut, no lopta je pogodila stativu, a onda su je gosti izbili u korner.

15. - Arai je u skoku nakon ubačaja udario Sušaka koji je pao na tlo, uhvatio se za lice i glavni sudac Titlić pokazao je na prekršaj u napadu.

11. - Prvi pokušaj na utakmici! Čanađija je prvi pucao, lopta se odbila točno do Solde koji puca ravno u vratara.

9. - Uvjeti u Šibeniku postaju još gori, počelo je nevrijeme koje će dodatno ugroziti travnjak.

7. - Start susreta nije donio previše živosti. Slaven Belupo imao je priliku zaprijetiti iz slobodnog udarca, ali nije to bilo konkretno.

1. - Počela je utakmica na Šubićevcu.


Sami kroje svoju sudbinu

Gotovo svi rezultati u prošlom kolu išli su u korist Slavenu Belupu, koji je i dalje u konkurenciji za europski plasman, prvi nakon 11 godina. Farmaceuti su se od Europe na dulje vrijeme oprostili čuvenom pobjedom protiv Athletic Bilbaa 2012. godine koju je kao trener potpisao Roy Ferenčina. Zekić i njegovi igrači trenutačno drže četvrtu poziciju koja vodi u pretkolo Konferencijske lige, te do kraja prvenstva sami odlučuju o svojoj sudbini. Pritom ih čekaju gostovanja u Šibeniku, Velikoj Gorici i u Puli, dok im u Koprivnicu dolaze Rijeka, Lokomotiva i Hajduk.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 07:39