Bruno Petković je zabio prekrasan gol Šibeniku

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
VELIKA POBJEDA UOČI DERBIJA

Željko Kopić iskreno komentirao Brunu Petkovića nakon sjajnog gola napadača Modrih: ‘Može on i puno bolje‘

Treneri Šibenika i Dinama su dali svoje viđenje susreta na Maksimiru u kojem su Modri slavili s 3:0
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. ožujak 2022. 18:42

Dinamo je s uvjerljivih 3:0 pobijedio Šibenik na Maksimiru i tako se vratio na vrh tablice. Željko Kopić bio je vrlo zadovoljan nakon pobjede, svjestan da mu je baš nešto ovako trebalo nakon amplituda koje je momčad pokazala u zadnje vrijeme.

"Sretan sam, odigrali smo jako dobru utakmicu, od prve do zadnje minute, kontrolirali smo igru, imali smo dosta prilika, Šibeniku nismo dali ništa. Zabili smo tri gola, imali smo situacije da smo mogli zabiti još koji gol, kad podvučem crtu moram biti zadovoljan s ovom predstavom", rekao je Kopić i istaknuo koliko mu je dobro došao cijeli tjedan pripreme za utakmicu.

"Ovaj tjedan nam je značio puno, igrače koji su bili opterećeniji smo dobro regenerirali, s ostalima odradili kvalitetne treninge, nismo gubili vrijeme na putovanja. Zato je bilo bitno da uđemo s pravim gardom i okrunimo to pravom igrom i rezultatom."

Osvrnuo se i na očiti pomak u igri Brune Petkovića i njegovu važnost za momčad.

"Bruno je bio u zadnje vrijeme pod opravdanim kritikama, svi jako puno od njega očekujemo. Ali, vidio sam kod njega želju, trud, motiv da bude bolji, vidio sam tendenciju rasta forme, odigrao je dobru utakmicu. Može on i puno bolje, njegovi su kapaciteti ogromni, ali na dobrom je putu i tako treba nastaviti."

Sad je na redu derbi na Poljudu.

"Puno nam znači ova pobjeda uoči derbija, imamo tjedan dana pripremiti se za tu veliku utakmicu. Zahvaljujem se našim navijačima na podršci, to nam svima, i igračima i klubu puno znači i vjerujem da će nam u ovom tjednu i na samoj utakmici u Splitu opet dati veliku podršku."

Trener Šibenčana Ivica Matas bio je realan.

"Pokušali smo igrati najbolje što možemo, ali kad je Dinamo ovako raspoložen onda niti puno bolje momčadi ne dati više. Dinamo je odigrao savršenu utakmicu, bez grešaka u obranu, ovo malo poluprilika nismo iskoristili, a kad je ne zabiješ, onda se nemaš čemu nadati. Dogovorili smo se na poluvremenu da probamo napasti, presudio je taj drugi gol, kad Dinamo ima 2:0 onda teško mi, male momčadi, možemo nešto napraviti", kazao je Matas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 04:35