DAMIR KRAJAC Cropix
KIKS ODLUČIO UTAKMICU

VIDEO: Show u SHNL-u! Poništen najčudniji gol ikad, pala dva pogotka u dvije minute, a onda šok u nadoknadi

U sudačkoj nadoknadi Šlogar je, tek što je ušao u igru, zabio za pobjedu Gorice
Piše: Toni Roić, SNObjavljeno: 30. rujan 2024. 18:00

Gorica - Slaven Belupo 2:1 (Pršir 28. (11 m), Šlogar 90+4./Martinović 30.)

GORICA: Banić 🟨 - Krizmanić, Maloča, Leš (od 67. Dju) - Mikanović, Kapulica (od 67. Čaić), Pršir ⚽ (od 80. Pavlović), Štiglec - Majstorović, Pajaziti (od 90+4. Šlogar ⚽) - Kolar (od 81. Majić)

SLAVEN BELUPO: Sušak - Bosec 🟨, Božić 🟨, Kovačić, Lučić - Agbekpornu, Crepulja - Dolček, Caimacov 🟨 (od 75. Liber), Grgić (od 84. Murić) - Martinović ⚽ (od 75. Šakota)

POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE

PONIŠTEN POGODAK GORICE POGLEDAJTE OVDJE


Nevjerojatna pogreška vratara Ivana Suška omogućila je Gorici pobjedu 2:1 protiv Slavena Belupa. U posljednjim trenucima nadoknade Sušak je isputio loptu iz ruku i omogućio Martinu Šlogaru da postane super-zamjena trenera Rajka Vidovića i donese Turopoljcima tri boda za odmak prema sredini ljestvice, dok su Koprivničani ostali na posljednjem mjestu.

image

Grafika: Sofascore

SOFASCORE

Strateg domaćih Rajko Vidović izveo je najavljeni sastav odlučivši se za Ivana Banića na vratima umjesto u prošlom kolu teže ozlijeđenog Božidara Radoševića (suigrači su istrčali s majicama podrške za njegov što brži oporavak), dok je treneru Koprivničana Mariju Kovačeviću iskočio neočekivani problem s ozljedom lista iskusnog napadača Ilije Nestorovskog, pa je u špici zaigrao Dominik Martinović.

Većih uzbuđenja nije bilo do 13. minute, a onda sjajna parada vratara gostiju Ivana Suška kada je skinuo pokušaj škaricama s desetak metara Marka Kolara i loptu odbio u korner. Izveo ga je Jurica Pršir, lopta je nakon izbijanja pala pred vrata Slavena, pao je i vratar gostiju, a uz mali dodir Maloče glavom lopta je čudnim efeom završila u mreži. Svi su ostali zbunjeni, a u prvom trenutku sudac Terzić je pokazao na centar, ali Koprivničani su tražili prekršaj na svom vrataru. Intervenirao je i VAR, te je Terzić nakon gledanja snimke potvrdio želje gostiju, a domaćima uskratio slavlje. Krajnje neobični gol tako nije priznat.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Uslijedili su na drugoj strani pokušaj Grgića, koji je bio neprecizan i udarac Dolčeka, kojeg je obranio Banić, da bi se u 25. minuti dogodila nova sporna situacija u šesnaestercu Koprivničana, koju Terzić nije dobro procijenio. U gužvi je Agbekpornu udario po nogama Kolara, koji je uz jauke pao, a tek na poziv iz VAR sobe glavni sudac je otišao pred monitor i drugi put na utakmici morao korigirati početnu odluku.

Bio je to prvi kazneni udarac za Velikogoričane u ovoj sezoni, a za podsjećanje u prošloj su u svih 36 kola imali samo jedan jedini, dok ih je protiv njih suđeno 11, čak pet u dvije kontroverzne utakmice doma s Rijekom.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Jurica Pršir bio je neumoljiv i jakim prizemnim udarcem loptu je smjestio u donji lijevi kut za 1:0. Međutim, samo dvije minute trebalo je gostima da izjednače omjer, iako su Velikogoričani burno protestirali smatrajući da je u začetku akcije napravljen prekršaj na njihovom igraču. U nastavku Grgić je dubinskom loptom pronašao Dominika Martinovića, koji prolazi Maloču, ulazi u šesnaesterac i sigurno gađa dolje lijevo za 1:1 u 30. minuti, što je i njegov prvi prvoligaški pogodak. Inače, Martinović ima 27 godina, rođen je u Njemačkoj, a ovoga ljeta u Podravinu je došao iz Elversberga.

Gotovo istu akciju Koprivničani su iskopirali četiri minute potom, opet je brzi Martinović izašao sam na Banića i loptu usmjerio u mrežu, ali na njegovu nesreću nalazio se u nedozvoljenoj poziciji. Vrlo agilni Grgić je zamalo promašio u sljedećoj akciji Slavena, dok je u 42. minuti Sušak obranio pokušaj Štigleca glavom, pa je uzbudljivo poluvrijeme završilo neodlučenim omjerom.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Bez izmjena u sastavima krenuli su treneri u drugi dio ogleda, a prvi ozbiljniji pokušaj bio je onaj Kapulice u 55. minuti, ali Sušak je bio na mjestu. Još bolji je bio udarac Kolara u sljedećoj akciji Turopoljaca, ali opet je vratar gostiju odlično intervenirao i loptu odbio u korner. Na drugoj strani prva prava akcija i kazneni udarac za Slaven nakon što je vratar Banić neoprezno srušio Dolčeka, ali i ovaj put je prvobitna odluka promijenjena jer je igrač gostiju bilo u zaleđu.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

U 66. minuti Dolček je nakon gužve pred vratima domaćih imao pogodak na dlanu, ali je s nekoliko metara loptu napucao visoko preko grede. Ubrzo i odlična kontra gostiju, Grgić daje za Martinovića, koji puca s lijeve strane, ali Maloča loptu odbija u korner. I kada se već činilo da pobjednika neće biti, vratar Ivan Sušak je počastio Martina Šlogara loptom u šesnaestercu, što je on iskoristio za pobjednički pogodak Velikogoričana.

Kada je bilo očigledno da će se bodovi dijeliti, Gorica je stigla do pobjede u jednoj od najluđih utakmica sezone. Prvo je poništen je jedan od najčudnijih pogodaka u povijesti lige, onda su pala dva gola u dvije minute, poništen je gol Slaven Belupu, kao i kazneni udarac, a onda je u nadoknadi Šlogar iskoristio teški kiks Suška za veliko slavlje domaćih trupa.

KRAJ UTAKMICE

90+4. Kakav gaf vratara Slavena...

Sušak je pokupio loptu u ruke oko bijele točke, ispustio ju, a tamo je čekao Šlogar koji ju je samo gurnuo u praznu mrežu...

90+4. ⚽ GOOOL!

Šlogar je tek ušao i pogodio za 2:1!

90. 🕖

Igrat će se minimalno pet minuta nadoknade.

88. Pajaziti je ubacio s lijeve strane nakon udarca iz kuta, ali udarac glavom Maloče nije precizan.

84.

Promjena na krilu Slavena, umjesto Grgića ušao je Murić.

81.

Dvije promjene u redovima Gorice.

Van idu Pršir i Kolar, a mijenjaju ih Pavlović i Majić.

79. Dolček je dobio loptu oko bijele toče, zagradio se i sačuvao ju. Grgić je pucao, ali visoko preko gola Banića.

72. Odlična prilika za goste, Martinović je dobio loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, ali Maloča je blokirao, lopta ide u korner.

image

Dominik Martinović

DAMIR KRAJAC Cropix

66.

Što sada nisu realizirali gosti...

Nakon udarca iz kuta na tri metra od gola Grgić se zagradio i dao Dolčeku koji loptu šalje nebu pod oblake!

61. Ništa od penala!

Dolček je bio u zaleđu, nema najstrože kazne.

58. Kazneni udarac za Slaven Belupo!

Nakon ubačaja s lijeve strane, Dolček je dobio loptu na petercu, Banić ga je srušio i sudac je pokazao na bijelu točku.

Traje provjera...

56.

Sjajna prilika za Goricu!

Kolar je pucao iz okreta s nekih 20-ak metara, ali Sušak je odlično obranio.

54. 🟨

Nakon prekršaja na Prširu, Bosec je dobio žuti karton, drugi u redovima Koprivničana.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

52. Martinović je dobio dobru loptu na desnom krilu i ubacio prema petercu, ali nema opasnosti po Goricu.

46. 🕖

Počeo je drugi dio u Velikoj Gorici.

Fantastična utakmica u Velikoj Gorici! Prvo je poništen je jedan od najčudnijih pogodaka u povijesti lige, Gorica je izvela korner, lopta je bila visoko izbijena, a nakon pada na tlo zbog jakog efeja završila u mreži. Ipak, nakon VAR provjere suđen je prekršaj na vrataru gostiju. Nakon toga, domaćini su ipak poveli iz kaznenog udarca u 28. minuti, da bi samo dvij minute kasnije Slaven izjednačio. Četiri minute nakon toga uslijedio je potpuni preokret, Martinović je opet pogodio, ali je poništen pogodak zbog zaleđa.

Pravi spektakl u Turopolju! Tko zna što nas čeka u drugom dijelu...

image
DAMIR KRAJAC Cropix

KRAJ PRVOG DIJELA

45. 🟨

Žuti karton dobio je Božić zbog prekršaja.

Minimalno tri minute sudačke nadoknade igrat će se u Velikoj Gorici.

39. Apsolutnu ludu utakmicu gledamo u Gorici!

Četiri postignuta pogotka, dva poništena, jedan od njih je najčudniji u povijesti lige...

Tko bi rekao da nas ovo čeka u ponedjeljak popodne?

34.

Martinović opet pobjegao obrani Gorice i zabio!

Ipak, ovaj krasan lob neće vrijediti jer je bio u nedozvoljenoj poziciji kad se upućivala lopta.

30. Martinović je dobio dobru loptu, pobjegao zadnjoj liniji Gorice nakon pogrešne procjene Maloče i matirao Banića za izjednačenje.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

30. ⚽ GOOOL!

Nisu stigli domaći niti proslaviti pogodak, a gosti su izjednačili!

28. ⚽ GOOOL!

Pršir je siguran s bijele točke, gađa u donji lijevi kut, Gorica vodi!

image
DAMIR KRAJAC Cropix

26. Kazneni udarac za Goricu!

Bio je prekršaj, domaćini mogu povesti...

25. Domaćini traže kazneni udarac!

Nakon duela s Agbekpornuom ostao je ležati u kaznenom prostoru, sada traje VAR provjera.

Sudac Terzić ide sam gledati!

22. Sada prijete i gosti!

Dolček je ušao u sredinu s desnog krila i pucao, Banić je obranio, a Caimacov je odbijanac poslao visoko preko vrata.

15. Ništa od jednog od najčudnijeg pogotka u povijesti lige!

Prekršaj je bio na Sušku, ostaje 0:0...

14.

Nakon ubačaja Gorice, lopta je završila u golu, ali vratar gostiju ostao je ležati na travnjaku, provjerava se situacija...

13.

Fantastična akcija Gorice i obrana Suška!

Nakon ubačaja Kapulice Kolar je pokušao škaricama, ali vratar gostiju "čupa" to ispod grede.

12. Sjajna prilika za Slaven Belupo!

Martinović je sjajno podvalio za Grgića koji je utrčao u kazneni prostor, ali ništa od toga.

10. Opet domaćini idu po desnoj strani, Majstorović je ubacio u kazneni prostor, ali je opasnost očišćena.

Kasnije je Pajaziti pao u šesnaestercu, ali nema govora o najstrožoj kazni.

8. Dobra akcija Gorice!

Prošao je Mikanović po desnoj strani, dobio loptu od Pršira, ali ubačaj je blokiran.

6. Dosta miran početak utakmice, nema opasnijih prilika niti na jednoj strani.

1. 🕖

Počela je utakmica u Velikoj Gorici.

Najavu piše: Toni Roić

Obilna kiša i izrazito loše stanje travnjaka na stadionu u Velikoj Gorici, pomaknuli su dvoboj domaćina i Slavena Belupa sa subote na ponedjeljak, ali neće to ništa bitnije promijeniti u očekivanjima i planovima oba suparnika.

Njihovih 8-8-8 u 24 prvenstvena ogleda u prošlih šest sezona, najavljuje još jedan neizvjestan ogled u kojem bi pobjeda imala veliki značaj za bijeg s dna. Gorica ima bod više od posljednjeplasiranih gostiju iz Koprivnice (5-4), ali ne može računati na svog ključnog veznjaka Merveila Ndockyta, koji odrađuje suspenziju zbog akumulirana tri žuta kartona. Ozlijeđenog vratara Božidara Radoševića najvjerojatnije će nadomjestiti Ivan Banić, koji je sezonama ranije bio standardni prvi vratar, a vjeruju domaćini da mogu dobiti sve više i od tri internacionalca, koji su došli na kraju prijelaznog roka. Adrion Pajaziti se već ustalio u početnom sastavu, Mesaque Dju je ulazio s klupe, a na njoj bi se prvi put trebao pojaviti i napadač Meritan Shabani.

Za trenera Rajka Vidovića upravo su napadači ključni da bi mu momčad postala opasnija i efikasnija jer u uvodnih sedam kola Gorica je imala najmanje udaraca na suparnička vrata od svih klubova lige. Vidović traži način kako rasteretiti Marka Kolara, koji je stalno pod pritiskom više suparničkih braniča, tako da je na stolu taktičkih rješenja i opcija s dvije špice.

- Želimo biti na tragu prošle utakmice na svom terenu protiv Rijeke kada nam je nedostajao samo pogodak ili više njih. Ovo je izuzetno bitna utakmica i pobjeda bi za nas imala višestruki značaj. Stoga vjerujem da će moji igrači biti na svom najvišem nivou i odigrati kao zaista mogu - podvukao je strateg Gorice Rajko Vidović, čija momčad započinje seriju utakmica u kojima se rezultatski mnogo očekuje i koje će joj uvelike usmjeriti sezonu.

Nakon Slavena igrat će kod Lokomotive, a onda poslije dvotjedne pauze gostovati u Varaždinu, te dočekati Istru 1961. Sve su to suparnici slični kvalitetom i nužno je baš protiv njih osvojiti što više bodova kako bi se izbjegao pad u tešku borbu za ostanak u elitnom rangu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. rujan 2024 18:05