Igor Bišćan i Zoran Zekić

 RONALD GORSIC Cropix
KOMENTAR DRAŽENA ANTOLIĆA

Bišćanov debi imao je samo jednu crnu točku, sve drugo je bilo idealno: Briljirao je Modrićev nasljednik...

U modroj kompoziciji nije bilo lošeg mjesta, svi su zavrijedili visoku ocjenu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. travanj 2023. 22:09

Rezultatski gala debi Igora Bišćana na Maksimiru i raspjevano izdanje Modrih s nekoliko krasnih akcija jedinu je rupu imao na tribinama. Ne znamo niti jedan tako veliki klub kao Dinamo, čiji navijači tako malo žive s njim iz kola u kolo i samo čekaju spektakle. Odavno je to normalno kao modre titule, ali toliki su zazivali promjene, Bišćana i Šimića i onda ostali - doma!

Tek tri tisuće gledatelja našlo se na stadionu, iznimka su Boysi koji su ponovno davali ton atmosferi.

image
RONALD GORSIC Cropix

Igor Bišćan je kod imenovanja navukao kacigu misleći da ulazi u rudnik, a već nakon dva nastupa šeta se po parfumeriji. Sve miriše na pobjedničku proslavu. Od straha za naslov do nove komotne prednosti prošao je najkraći put, pomogao je i Hajduk. Ako Zagrepčani nastave čvrstim korakom, trofej bi mogli osigurati i "zaliti" već krajem travnja u derbiju na Poljudu pa se baciti na najslađu i najtežu zadaću pripreme za Ligi prvaka.

image
RONALD GORSIC Cropix

Modri su elegantno riješili oslabljeni Slaven Belupo koji se fizički i emocionalno istrošio u polufinalu Kupa s Hajdukom i davao je tek na trenutke znakove života, pogotovo preko Hoxhe.

image

Martin Baturina (desno)

RONALD GORSIC Cropix

Martin Baturina imao je utakmicu u malom prstu, razigravao, dvaput asistirao, pogodio vratnicu izvrsnim šutom, ponudio je nogomet za kakav se u svijetu plaćaju najskuplje ulaznice i dao pečat visokoj pobjedi. Baturina je predestinirani nasljednik Luke Modrića i Dinamov trener kao i navijači moraju biti jako zadovoljni kad počasti s takvim obiljem.

No, nije blistao samo Martin jer Josip Drmić je probio bunker, Luka Ivanušec je prolazio poput slalomaša i dao gol nakon briljantne akcije na Baturinin pas, Špikić i Šutalo glavom su realizirali prigode, Ristovski i Perković nabacivali za pogotke, Ljubičić dobro djelovao kao ljevak na desnoj strani veznog reda... U modroj kompoziciji nije bilo lošeg mjesta, svi su zavrijedili visoku ocjenu, ponovno su bili lakih nogu i predatorskog karaktera. Kad su takvi u HNL-u ne moraju strepjeti. Šansu je dobio još jedan debitant Moreno Živković, sin nekadašnjeg kapetana Vatrenih Borisa. Defile mladića daje dodatnu aromu ponovno ugodnom Dinamovom životu.

Možda Bišćan nije vukao epohalne poteze, ali šok terapija je djelovala, ekipa koja je očigledno ušla u problem s Antom Čačićem dobila je blagotvoran eliksir, kao što je to lani bio Čačić nakon Željka Kopića. Dvije vezane pobjede nisu kraj utrke za prvaka, ali produži li se serija u sljedeće tri utakmice (Istra 1961, Varaždin, Hajduk), rano će se otvarati pjenušac. Već u Puli, gdje je Dinamo posljednji put poražen, vidjet će se ide li priča k takvom epilogu...

Za novi dramatičan zaplet Modri bi opet morali posrnuti, a Hajduk biti vrhunski. Danas Dinamovim odajama vlada mir kakvog još nije bilo 2023. godine. Dosad, ili je treslo Upravu ili ekipu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 21:23