Stipe Biuk

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
BLJESAK U KOPRIVNICI

Biuk odigrao najbolju utakmicu od povratka, Gattuso želi još: ‘Očekujem više truda od njega‘

‘Sigurno može zabiti više od osam golova po sezoni i biti jedan od protagonista ove momčadi‘
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 23. listopad 2024. 09:01

Sukus utakmice Slavena Belupa i Hajduka jest taj da su se Bijeli odvojili na vrhu i imaju plus četiri u odnosu na najbliže pratitelje. Nije to bila neka ljepotica od utakmice generalno, iako je prvih 45 minuta bilo izrazito sadržajno i zapravo se sve vrijedno spomena dogodilo u tom razdoblju.

Domaćin je u utakmicu ušao kako i inače ulazi pod Mariom Kovačevićem, agresivno i s puno tempa. U prvih pola sata Hajduk na to nije imao odgovor i djelovao je potpuno obezglavljeno. Farmaceutima su opravdano poništena dva zgoditka, a Bijeli su najviše pokušavali preko Stipe Biuka koji je odigrao najbolju utakmicu od povratka na Poljud. Kad se sve zbroji i oduzme, bio je najbolji pojedinac u redovima gostiju, ali i cijele utakmice.

Pisali smo nedavno kako on posjeduje mnoge kvalitete modernog i elitnog nogometaša, ali da se čeka konkretan učinak, bolja završnica. Na Apašu je od početka bio pravi, aktivan tijekom svih 70 minuta koliko je igrao. Predstavljao je konstantnu napast za obranu domaćih, a to se od njega očekuje u kontinuitetu. Odličnu predstavu začinio je vrhunskim golom i tako u punom sjaju zablistao u važnoj pobjedi Bijelih.

image

Stipe Biuk

VOJKO BASIC Cropix

Može se kazati i kako je to bila momčadska pobjeda jer je svatko odradio svoj dio posla. Samom Biuku je, kako je i sam potvrdio nakon utakmice, laknulo nakon tog zgoditka koji bi mogao biti vrlo značajan u kontekstu samopouzdanja za naredne utakmice. A dolaze sve teži i teži izazovi. Nakon kratkog perioda na klupi, Biuk je očito kroz trening zavrijedio mjesto u početnoj postavi i Gattusovo povjerenje je opravdao na najbolji mogući način

- Stipe je odličan igrač. Jako se radujem što se vratio, a od njega očekujem još i više. Ima tehniku i brzinu i to je tip igrača koji ja volim. Sigurno može zabiti više od osam golova po sezoni i biti jedan od protagonista ove momčadi, ali mora se još više truditi na treningu - pohvalno je Talijan pričao o Biuku nakon utakmice.

image

Gennaro Gattuso

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Mladom krilom napadaču često se zamjerala nekonkretnost, iako su svi znali da u njemu čuči nešto posebno. Baš nam se Gattuso od početka činio čovjek koji naprosto može otključati sve Biukove performanse. Očito je prije Belupa trenirao sjajno, a nastavi li u tom tonu, sigurno će mu Talijan opet dati povjerenje. Pred njim je sada razdoblje u kojem treba postići kontinuitet ovakvih predstava, a to je mladom igraču uvijek najteže. Njegov trener posjeduje enormnu socijalnu inteligenciju i sigurno će znati usmjeriti njegove kvalitete za dobrobit momčadi.

Zabio je Biuk sjajan gol, ali njegovi su svi takve vrste. Gattuso je u konformnoj situaciji što se tiče krila jer za dvije pozicije konkuriraju i Durdov, Sanyang te Dajaku koji je u Koprivnici bio loš i rano je zamijenjen. Interpretirao je vrstu nezadovoljstva tom prilikom, ali jedino može biti ljut sam na sebe. Gattusu je manje važno tko starta, a tko ulazi s klupe, ionako kaže da kod njega nema takve podjele. Često spominje i 5 zamjena i uvijek ih pravilno iskoristi. Lako on uvede primjerice Bambu ili Durdova s klupe, a oni mu promijene ritam utakmice. Protiv Lokomotive će u vatru onaj tko ovaj tjedan bude najbolje trenirao. Biuk je, eto, bio svojevrsni “match winner” u Koprivnici, a koju će njegovu dimenziju Gattuso otključati do Lokomotive saznat ćemo za vikend.

Biuk u prvom mandatu

67 nastupa

4256 minuta

6 golova

11 asistencija

Biuk u drugom mandatu

6 nastupa

258 minuta

1 gol

1 asistencija

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. listopad 2024 14:09