Dragan Blatnjak

 JURE MISKOVIC Cropix
VIROZA POKOSILA BIJELE

Blatnjak umjesto bolesnog Karoglana najavio utakmicu: ‘Oni nemaju što izgubiti...‘

Ostali smo dužni navijačima i nadam se da ćemo to ispraviti u nedjelju s jednom dobrom utakmicom
Piše: Vito TomasObjavljeno: 09. veljača 2024. 15:15

Hajduk u nedjelju od 15 sati na Poljudu dočekuje Slaven Belupo. Bijeli proljetni dio sezone nisu otvorili na najbolji način, a u nadolazećem susretu pokušat će doći do prve ovogodišnje pobjede u službenim utakmicama.

Dvoboj je umjesto viroznog Mislava Karoglana najavio njegov pomoćnik Dragan Blatnjak.

- Pohvatala nas je poslije utakmice s Osijekom neka viroza, nadam se da će se glavni trener oporaviti do utakmice. Od igrača viroza je najviše pogodila Mihaela Žapera, koji je zbog toga izbivao s prethodne utakmice, no sada bi trebao biti spreman. Marko Livaja još za ovu utakmicu neće biti u konkurenciji.

U nastavku sezone dosta se priča o padu forme i samo jednom osvojenom bodu, pritisak je na razini.

- Pritisak je uvijek prisutan u Hajduku. Svjesni smo da smo u ove dvije utakmice mogli više, pogotovo protiv Rijeke. Ostali smo dužni navijačima i nadam se da ćemo to ispraviti u nedjelju s jednom dobrom utakmicom i s tri boda.

- Očekujemo Slaven koji je jedna dobra, tranzicijska ekipa. Jako su okomiti, ostvarili su nedavno veliku pobjedu na Rujevici. U zoni komfora su i mogu opušteno igrati utakmicu, znajući da nemaju što izgubiti, a da mogu puno dobiti. Mi moramo gledati sebe i odraditi utakmicu onako kako ljudi od nas očekuju. U ovu utakmicu ulazimo maksimalno motivirani i želimo iz nje izaći kao pobjednici.

Puno se u posljednje vrijeme priča i o poziciji lijevog beka u Hajduku. Dario Melnjak od prije je ozlijeđen, a Ismaël Diallo plasirao se u finale Afričkog kupa nacija. Probalo se to krpati s Fahdom Moufijem, nominalno desnim bekom, a kao potencijalno rješenje ponovno se spominje mladi Šimun Hrgović.

- Sigurno da je Hrgović u konkurenciji, ali imat ćemo još dva treninga prije utakmice i naći ćemo najbolje rješenje. Ako bude igrao, imat će našu punu podršku i sigurni smo da će moći odgovoriti svim našim zahtjevima.

Vezni red Slaven Belupa ove sezone krasi najproduktivniji igrač HNL-a s 14 izravnih sudjelovanja u golovima. Riječ je naravno o Benediku Mioču.

- Dečko je u super formi, našao je svoju sredinu i sigurno je jedan od njihovih najopasnijih igrača. Međutim, Belupo ima još opasnih igrača, imaju dosta i visine u igračima kao što su Boras, Lepinjica i Agbekpornu, tako da morat ćemo biti oprezni i odigrati dobru utakmicu da bismo pobijedili - zaključio je Blatnjak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 00:12