Ante Čačić

 DAMIR KRAJAC Cropix
RIJEČ DINAMOVOG TRENERA

Čačić otkrio kakva je situacija s ozljedom Mišića, Zekić: ‘Nisam dugo vidio da si vratar zabije iz voleja‘

Pobjednički prvenstveni niz Dinama se nastavio i protiv Slaven Belupa u 11. kolu
Piše: SNObjavljeno: 01. listopad 2022. 22:09

Hrvatski prvak slavio je sa 4:1 i tako stigao do desete pobjede u 11 odigranih kola.

Nakon susreta pred kamere Arene Sport izašao je trener Dinama Ante Čačić.

"Uvijek je teško odigrati kvalitetno nakon reprezentativne stanke. Sretan sam zbog tri boda. Iako je rezultat velik nismo lagano došli do pobjede. Sretno smo došli do vodstva, a onda je Slaven došao do poravnanja. Na kraju je do izražaja došla naša kvaliteta. Nije lako prebaciti se igračima u glavi nakon reprezentativnog izbivanja. Moram čestitati igračima", rekao je Čačić nakon ostvarene pobjede.

"Slaven Belupo je ove sezone u 6 utakmica bez primljenog gola. Mi smo došli do zaslužene pobjede, ali dobro su stajali i bili su dosta agresivni. Bilo je dosta poteškoća, ali važno je da smo zadržali dinamiku. Kao što smo i ranije naglašavali, nama je nacionalna liga najvažnija", dodao je Dinamov trener.

Kakva je situacija s ozljedom Josipa Mišića?

"To ćemo tek vidjeti. Nadam se da je riječ samo o oštećenju živca u stopalu i da će biti sve ok", rekao je Čačić.

Na kraju je upitan za komentar sljedećeg Dinamovog suparnika, RB Salzburga, u Ligi prvaka.

"Dosad ih nisam podrobno pratio, ali od sada hoću, kao i moji suradnici. Učinit ćemo sve da složimo dobru igru. Neće nam biti lagano, pokazali su u ove dvije utakmice da se mogu nositi i protiv Chelseaja i Milana."

Zoran Zekić je istaknuo...

"Možda nismo smjeli izgubiti s tako visokim rezultatom. Dobro smo stajali na terenu, dobro parirali Dinamu do 72. minute, ali na kraju je Dinamo kaznio tu neku našu indolenciju i pogreške. Želim Dinamu uspjeh u srijedu protiv Salzburga. Svi se nadamo njegovoj pobjedi. Dinamo te lomi ritmom i kvalitetom, pa se greške događaju."

Kako je vidio autogol svog vratara?

"Moram se malo našaliti na svoj račun. Kad je padao taj gol išla je reklama “najbolji hrvatski krumpir”. U toj svoj nesreći moram se malo i nasmijati. Čudan gol, nisam dugo vidio da si vratar zabije iz voleja. Iz drugog pokušaja. Događa se, nećemo se sad šaliti na račun našeg vratara, nije mu lako, kao niti meni, ne volim gubiti protiv nikoga. Kod penala nas je bilo deset u šesnaestercu, nije bilo potrebe za prekršajem", zaključio je Zekić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 12:06