ZELJKO HAJDINJAK Cropix
IZJAVE TRENERA

Čačić: ‘Sad idemo svi na stadion, tamo ćemo spavati‘; Zekić: ‘Ovo mi je najteži poraz u karijeri!‘

Čačić je u Koprivnici obavio što je morao, misli se sada okreću isključivo makedonskoj momčadi.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. srpanj 2022. 00:01

U susretu 2. kola Prve HNL Dinamo je u Koprivnici pobijedio Slaven Belupo s 5:1, premda je domaćin poveo već u prvoj minuti susreta.

Ante Čačić obavio je što je morao u Koprivnici, gdje je u prošlosti u dva navrata vodio Slaven Belupo. Njegov bivši klub ovaj put nije imao što tražiti protiv Modrih.

- Čista, uvjerljiva pobjeda. Dobro nam je došlo zato što nas čeka vrlo zahtjevna utakmica u utorak. Uspjeli smo ujedno odmoriti neke igrače; Perića, Ademija, Petkovića, Ivanušeca... Dali smo priliku igračima koji su manje igrali i na kraju zaslužena pobjeda iako smo imali taj loš ulazak u utakmicu, 0:1, s hendikepom. Međutim, momčad se osovila na noge, osim tih pet golova imali smo još niz prilika, tako da s ovom pobjedom zaista moram biti zadovoljan. Bilo je nekih tehničkih pogrešaka, što nam je razbijalo ritam igre, ali držim da je razlog tome i dosta agresivan domaćin, no više od toga i neravna podloga koja nam je činila nelagodu u nekim situacijama – rekao je Dinamov trener.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Misli su mu se već okrenule prema novom izazovu, a to je uzvrat 2. pretkola Lige prvaka sa Škupijem.

- Idemo svi na stadion, tamo ćemo spavati u našem hotelu, pa obaviti trening i u ponedjeljak letimo za Skoplje – otkrio je Čačić.

Momčad mu nije primila gol iz igre, zabila je pet komada...

- Veseli to uvijek, i za momčad je dobro kad dođu šanse i realizacija, pet različitih strijelaca... To samo govori u prilog tome da nam igrači ulaze u završnicu, da stvaramo prilike. Danas je ta realizacija bila na zavidnoj razini, a ne sjećam se da je domaćin napravio neku čistu priliku.

Ima li dvojbi glede sastava za utorak?

- Nemam neke velike dvojbe. Imam još tri dana, vidjet ću na treningu refleks iz ove utakmice, onda imamo taj zadnji trening u ponedjeljak u Skoplju. Imamo iskustvo iz prošle utakmice s njima, bolje se sad poznajemo. Znamo gdje smo griješili, gdje bi trebali biti bolji, i na tome ćemo poraditi kroz video analizu, razgovor i dva treninga. Rekao sam i nakon prve utakmice da bi u srazu dvije ekipe u dvije utakmice dalje uvijek trebala proći bolja i kvalitetnija. Držim da je to Dinamo i dalje. Ulazimo bez kompleksa, bez straha, svjesni smo da smo bolji i da kroz 90 minuta to trebamo i potvrditi – zaključio je Čačić.

Zoranu Zekiću ispreplele su se emocije, prevladavalo je veliko razočaranje zbog, kako je sam naglasio, najtežeg poraza u trenerskoj karijeri.

- Ovo su oni trenuci kad nemaš što pametno reći, osim da čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi. Moram reći da je od ovog svega za nas najbolji rezultat. U nekim trenucima sam stvarno gledao kad će kraj, jer ne možeš si sam pomoći – rekao je Zekić.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Ni u teškim trenucima nije izgubio smisao za šalu.

- Ako ćemo tražiti neku pozitivu, evo, napravili smo dobru stvar za hrvatski nogomet, dali smo Dinamu puno samopouzdanja, digli smo i neke igrače koji nisu bili u najboljoj formi...

Slaven se okreće sebi i svojim problemima. I dalje je to tek momčad u formiranju.

- Rekao sam i prije početka prvenstva da je velika razlika između prve četiri momčadi i ostatka lige, a između nas i Dinama je nažalost previše enormna. Bili smo predaleko od igrača, premalo agresivni, napravili smo u prvom poluvremenu svega pet prekršaja. Najgore je što ne mogu svojim dečkima zamjeriti da nisu htjeli, ali Dinamo je prebrz u pasu, u razmišljanju, u trčanju u dubinu. Sve smo mi to radili u analizi, ali jednostavno je trenutačna situacija nažalost takva – kazao je Zekić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 07:21