Slavlje igrača Slaven Belupa

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
BITKA NA DVIJE FRONTE

‘Čovjek nikad ne bi rekao da smo s tako malo zabijenih golova peti u HNL-u i polufinalu Kupa‘

Kapetan Tomislav Božić vjeruje da njegova momčad do kraja može konkurirati za Europu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. ožujak 2023. 13:40

Iskusni kapetan Slavena Belupa, 35-godišnji Tomislav Božić, ima podvojene osjećaje glede učinka koprivničke momčadi u aktualnoj sezoni.

- S jedne strane, rezultati su nam jako dobri. Međutim, gledajući iz druge perspektive, baš i nisu tako dobri. U utakmicama s Varaždinom, Šibenikom i Goricom su ljudi u klubu i oko njega vjerojatno računali da ćemo osvojiti više od jednog boda, pa s te strane možda postoji nekakvo malo nezadovoljstvo. Ne tvrdim da smo bolji od spomenutih ekipa, ali činjenica jest da smo mogli osvojiti više bodova u tim nastupima. Opet, možda smo uzeli neke bodove tamo gdje se to nije planiralo, pa određeni balans postoji - kaže prekaljeni stoper, koji s lakoćom dirigira obranom Farmaceuta.

Sopićev dobar posao

Malo je nedostajalo da protiv Gorice osigura pobjedu u posljednjim sekundama, no Božidar Radošević odlično je obranio njegov udarac s desetak metara.

- Gorica se dosta podignula, izgledaju bolje nego prije, trener Sopić napravio je dosta dobar posao. Nije baš da su nam prijetili i stvarali šanse, ali mi smo bili ti koji nismo mogli ništa zabiti, ponovila nam se utakmica sa Šibenikom. No, kad podvučemo crtu, ušli smo u polufinale Kupa, što je svakako uspjeh, a u prvenstvu dijelimo četvrto mjesto nakon što smo niz godina bili u donjem domu ljestvice. Ipak, ostaje žal za propuštenim u utakmicama u kojima smo osjećali da možemo napraviti više...

Obrana je prilično čvrsta, primila je svega 30 pogodaka u 24 utakmice, više su inkasirali i Hajduk i Osijek. Međutim, problem je u napadu, koji je s 19 golova treći najneefikasniji u ligi.

- Imali smo tri-četiri utakmice u kojima smo jako podbacili i primili puno golova, dvaput protiv Dinama, te u ogledima s Hajdukom i Osijekom. No, izuzev toga, teško primamo golove, imamo uvjerljivo najviše čistih mreža u HNL-u. Ako i primimo, u pitanju je maksimalno jedan gol, pa u pogledu defenzive možemo biti zadovoljni. Nažalost, ofenzivni dio nam dosta “šteka”, čovjek nikad ne bi rekao da imamo tako malo zabijenih golova s obzirom na polufinale Kupa i položaj na ljestvici. No, dosta radimo na tome, trener Zekić traži da pokušamo biti još hrabriji i ofenzivniji, da imamo veću želju zabiti taj gol. Na kraju krajeva, u dosta utakmica smo stvarali prilike koje nismo uspjeli realizirati. Dobro je što obrana kvalitetno funkcionira, pa se bodovi opet skupljaju. No, definitivno postoji još puno prostora za napredak što se tiče napada, slažem se da bismo kao ekipa trebali biti još malo hrabriji i iskazati veću želju za pogocima.

image

Tomislav Božić i Dario Špikić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Ništa ne moramo

Velika je borba za treće i četvrto mjesto u prvenstvu. Možete li u utakmicama koje dolaze podići formu i do kraja ostati u toj utrci?

- Realno, na početku prvenstva nitko nije mislio da ćemo biti i blizu mjesta na kojem se sad nalazimo. Međutim, cijelo vrijeme smo tu, borimo se. Nismo favoriti za plasman u Europu, vjerujem da bismo i dalje trebali raditi ono što smo radili dosad, a to je da budemo ponizni i da se borimo iz utakmice u utakmicu, vjerovati u to što radimo i davati svoj maksimum, pa što bude. Sve što smo dosad ostvarili nitko nam nije poklonio, sve smo to sami uzeli. Prije svega trebamo više vjerovati u sebe i još više željeti, ali nikako si ne trebamo stavljati pritisak da nešto moramo. U igri je još dosta bodova, a mi smo u dosta utakmica pokazali da možemo sa svakim.

Neće biti puno golova

U subotu gostujete kod Lokomotive, koja je u golijadi sredila Hajduk na Poljudu. Kakva su očekivanja?

- I prije prošloga kola rekao sam da je Lokomotiva ekipa koja nakon Dinama igra najbolji, najljepši i najatraktivniji nogomet. Supruga i ja pogledali smo prijenos utakmice Hajduka i Lokomotive, a dan poslije i snimku. Lokomotiva je odlična, lepršava ekipa s mladim i poletnim igračima, koje je lijepo za gledati. No, mislim da je tu i Hajduk dosta loše stajao na terenu, dosta im je prostora dao i poklonio. Ne vjerujem da će u našem susretu s Lokomotivom biti tako puno golova kao na Poljudu. Nadam se da ćemo mi opet odigrati jednu borbenu i dobru utakmicu, definitivno idemo u Kranjčevićevu pokušati nešto napraviti - najavio je Božić.

‘Potući‘ ćemo se za finale Kupa

Slaven Belupo i Hajduk sastat će se u polufinalu Kupa u Koprivnici 12. travnja. Jeste li zadovoljni ždrijebom, što možete napraviti protiv Splićana?

- Hajduk je izgubio prvenstvo, vjerujem da će sad sve karte baciti na Kup kako bi obranili prošlogodišnji naslov. Hajduku je gostovanje u Koprivnici uvijek bilo teško, a ja se nadam da ćemo mi na našem terenu biti pravi i da ćemo opet pružiti dobru partiju kao što je to ranije bio slučaj u utakmicama s njima. Idemo se s njima "potući" za finale jer i mi u Kupu vidimo svoju šansu. Na kraju krajeva, došli smo do polufinala, zašto i mi ne bismo sanjali o finalu i trofeju. Bit će to jedna teška utakmica u kojoj je Hajduk favorit bez obzira na to što se igra u Koprivnici. Međutim, sigurno se nećemo predati, pokušat ćemo napraviti sve da prođemo u finale - poručio je Slavenov kapetan.

19 SU ZABILI

- treći najgori napad imaju Koprivničanci u Hrvatskoj ligi, lošiji od njih su samo Gorica (14) i Šibenik (16)

30 SU PRIMILI

- peta najbolja obrana u Hrvatskoj ligi, manje golova od Farmaceuta dobili su Dinamo (21), Istra (22), Osijek (26), Šibenik (29)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 03:48