Adrian Liber

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
PRVIJENAC ZA FARMACEUTE

Čovjek s kojim je započeo Dinamov debakl u SHNL-u: ‘Sami sebi smo dokazali da imamo kvalitetu‘

+Čeka nas zahtjevna utakmica, na zahtjevnom terenu, ali naš cilj je ući u pozitivan niz, kaže Liber
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. rujan 2024. 09:18

Velika pobjeda Slavena Belupa protiv Dinama u prošlom prvenstvenom kolu i dalje je glavna sportska tema u Koprivnici. O Farmaceutima sada drugačije pričaju oni koji su ih do jučer žestoko kritizirali, no tako je to u nogometu, rezultat je sve. A ako uz rezultat imaš i igru koja na nešto liči, onda možeš računati i na bolju navijačku potporu.

U trijumfu protiv Modrih važnu je ulogu imao Adrian Liber, 23-godišnjak koji je rođen u Zaboku, ali je nogometno školovanje prošao u Rijeci. Stigao je i do seniorske momčadi, no kako nije bio u prvom planu, prihvatio je poziv iz Koprivnice, te je u 30. nastupu za Slaven postigao i prvi pogodak za Farmaceute.

- Gol protiv Dinama mi znači jednako kao i svaki drugi gol, sretan sam zbog toga, ali posebno mi je drago što sam zabio svoj prvi gol za Slaven - kaže Liber.

Ušao je u igru u 60. minuti umjesto Mihaila Caimacova, a već u 67. minuti je na asistenciju Ivana Dolčeka zabio za preokret.

- Mislim da je bila zanimljiva utakmica, bilo je puno šansi i s jedne i s druge strane. Mi smo svoje bolje iskoristili i to nam je na kraju donijelo pobjedu.

Navijači se nadaju da bi prvo prvenstveno slavlje moglo predstavljati prekretnicu nakon lošeg početka sezone?

- Pa ta pobjeda nam je sigurno dobar vjetar u leđa, to nam je prva pobjeda ove sezone i utakmica gdje smo sami sebi pokazali da imamo kvalitetu i da možemo puno više, a to će nam dugoročno dobro doći.

Te vrijedne bodove treba ‘potvrditi‘ ove subote na gostovanju u Velikoj Gorici. Domaćin je u prošlom kolu na Poljudu poražen 4:1 i jasno je da će pred svojom publikom tražiti iskupljenje. Nešto će se, naravno, pitati i probuđene Kovačevićeve igrače.

- Mislim da će biti zahtjevna utakmica, na zahtjevnom terenu, ali naš cilj je ući u pozitivan niz, skupljati pobjede i podignuti se na ljestvici, tako da u Veliku Goricu idemo sa željom da pobijedimo - poručio je Liber.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. rujan 2024 09:18