MATIJA DJANJESIC Cropix
SLAVEN ODMAH IZA DINAMA

Čudesan preokret u HNL-u! U pet minuta zabili dva gola, a drugi je pravo čudo s malog nogometa

Nogometaši Slaven Belupa pobijedili su Goricu u Koprivnici s 2:1 u prvoj utakmici 6. kola HNL-a
Piše: SN, Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. kolovoz 2022. 19:35

S. BELUPO - GORICA 2:1 (Crnac 78‘, Žuljević 83‘/ Raspopović 4‘)

Slaven Belupo (4-2-3-1): Marković – Kvržić, Tepšić (od 61. Žuljević), Božić, Talys – Marina (od 46. Hlevnjak), Jambor – Crnac, Mihalić (od 46. Kocijan), Hoxha (od 61. Fanimo) – Manaj (od 46. Krstanović).

Trener: Zoran Zekić.

Gorica (4-2-3-1): Banić – Raspopović, Jovičić, Krizmanić, Vojtko – Pršir (od 71. Skrbin), Suk – Ndockyt (od 80. A. M. Jurić), Golubickas (od 88. Julardžija), Fruk – Da Cruz (od 80. Menezes).

Trener: Samir Toplak 6.

Sudac: Ante Čuljak (Zagreb).


Koprivnička nogometna bajka traje i dalje. Iako su većinu vremena gubili od Gorice i bili prilično bezopasni, Zekićevi jurišnici probudili su se u posljednjih 20-ak minuta te su preokretom stigli do pobjede kojom su zadržali drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Navijači su dečke u plavim dresovima s terena ispratili ovacijama...

Domaći su bili bez kartoniranog Boseca te ozlijeđenih Caimacova i Solde, dok kod gostiju, osim Denija Jurića i Mitrovića, nije bilo ni Kalika koji je tijekom tjedna imao problema s ozljedom.

Pokušao je Zoran Zekić Gorici parirati istim sustavom igre, no rani pogodak gostiju vjerojatno je u određenoj mjeri poremetio njegove planove. Fino su se u 4. minuti snašli Goričani, nakon ubačaja Pršira Raspopović je bio na pravome mjestu i pogodio za rano vodstvo. Niz Antuna Markovića bez primljenog pogotka potrajao je tako 274 minute...

image

Statistika s utakmice Slaven Belupo - Gorica

SOFASCORE

Grafika: SofaScore

Mogla je Toplakova momčad već u ranoj fazi riješiti pitanje pobjednika. Fruk je sijao opasnost na lijevoj strani, a njegov je pokušaj iskosa prošao malo pokraj vratnice. U 9. minuti Fruk se u sjajnom solo prodoru riješio Jambora i stigao u matnu poziciju, ali je promašio okvir vratiju.

Nije se na koprivničkom stadionu skupilo previše gledatelja, ali i tih 673 je solidna brojka s obzirom na sve okolnosti. Imali su Farmaceuti čak i povremenu vokalnu podršku male skupine svojih navijača, a tu i tamo oglasili su se najmlađi Slavenovi igrači. Navijači Gorice stigli su s bubnjevima, tako da je i ozračje bilo ‘nogometnije‘ nego inače.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix
image
MATIJA DJANJESIC Cropix
image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Prvi veći pljesak kod domaćih je zaradio Mihalić koji je u 26. minuti tukao ljevicom iz daljine, ali nije to bila opasnost za Banića. Sudac Čuljak i prvi pomoćnik Pajić izazvali su bijes domaće klupe i publike nakon dvije navodno sporne odluke na štetu Talysa, pa je zbog prigovora karton zaradio trener Zekić.

Vidio je Slavenov strateg da puno toga ne štima u igri njegove momčadi pa je na početku nastavka napravio čak tri zamjene, umjesto Marine, Mihalića i Manaja ušli su Hlevnjak, Kocijan i Krstanović.

Prvi su u drugom dijelu zaprijetili gosti, u 54. minuti pogrešku Tepšića iskoristio je Vojtko, ali je njegov udarac obranio Marković. Nedugo nakon toga iz gužve su gosti pogodili i gredu, dobre vile čuvale su tada koprivničku ekipu.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix
image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Zaigrao je Zekić ‘all in‘, ubacio Fanima i Žuljevića za posljednjih pola sata u formaciji 4-2-4. Rizik se isplatio, Slaven Belupo je u furioznoj završnici velikim preokretom došao do prve domaće pobjede u novom prvenstvu.

Prvo je nakon udarca Fanima uz pomoć Žuljevića pogodio Crnac, a potom je nakon Fanimovog prodora Žuljević krasno poentirao za konačnih 2:1. Pokazali su Farmaceuti karatker i napadački potencijal, pokazali su da se znaju izvući iz teških situacija te da su potpuno zasluženo na drugom mjestu. Gorica pak može žaliti za ispuštenim vodstvom, no bodove će morati tražiti negdje drugdje...


PRIJENOS UŽIVO

90+4‘ - Završila je utakmica u Koprivnici. Slaven Belupo je preokretom stigao do 2:1 pobjede protiv Gorice.

90‘ - Igrat će se još 4 minute sudačke nadoknade.

83‘ - GOOOL! Žuljević je zabio za 2:1 nakon sjajne akcije i dodavanja Fanima. Upravo je Fanino sjajno predriblao svog čuvara, ubacio s desne strane Žuljeviću koji petom trese mrežu. Pogodak je provjeravao VAR, ali zaleđa nije bilo.

78‘ - GOOOL! Slavwen Belupo je zabio za 1:1, strijelac je Crnac koji je zabio iz velike gužve u kaznenom prostoru. Fanimo je pucao iz okreta, Banić nije dobro reagirao i iz odbijanca je pao gol.

75‘ - Žuljević je pao u kaznenom prostoru Gorice, ali nema govora o kaznenom udarcu.

71‘ - Ozlijedio se veznjak Gorice Jurica Pršir. Čini se da mu je stradao gležanj i morao je napustiti travnjak.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix
image
MATIJA DJANJESIC Cropix
image
MATIJA DJANJESIC Cropix

68‘ - Jako dobra prilika za Slaven Belupo. Sjajno je ubacio Kvržić s desne strane, ali malo je zakasnio Crnac u sredini.

66‘ - Sada je požutio i napadač Slaven Belupa Ivan Krstanović koji je ‘poludio‘ na glavnog suca i uputio mu oštre prigovore.

64‘ - Žuti karton za Joeyja Suka. Prvi je opomenuti igrač u redovima Gorice.

59‘ - Trese se greda gola Slaven Belupa. Zicer je imao Suk koji je iz neposredne blizine nakon ubacivanja s desne strane zatreseo gredu.

54‘ - Marković spašava vrata Slaven Belupa. Sjajno je sada skinuo izgledu šansu gostiju.

48‘ - Dobra šansa za Goricu i to iz ničega. Pokušao je Ndockyt, ali njegov udarac odlazi pokraj vratiju.

46‘ - Krenulo je drugo poluvrijeme.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

45+1‘ - Pokušaj Kvržića iz teške pozicije, iskosa s desne strane. Lopta odlazi preko gola, a svoju ljutnju igrač je iskazao na reklami, koju je udario te skoro ozlijedio kamermana. Uslijedila je i brza isprika. Sudac svira kraj prvog poluvremena. Gorica na odmor odlazi s prednošću 1:0.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix
image
MATIJA DJANJESIC Cropix
image
MATIJA DJANJESIC Cropix

41‘ - Novi udarac Slaven Belupa, ovoga puta preko Jambora, ali odlazi daleko od gola.

36‘ - Puno nervoze na klupi Slaven Belupa, sada je, čini se, požutio Zoran Zekić.

30‘ - Opasan start Tepšića na Krizmaniću, nakon kojeg je igrač Gorice ostao ležati na travnjaku. Tepšić je nakon ovog starta požutio.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix
image
MATIJA DJANJESIC Cropix

26‘ - Prvi opasniji udarac Slaven Belupa na današnjoj utakmici. Opalio je Mihalić ljevicom prizemno, ali Banić je bez većih problema obranio.

20‘ - Gorica je dominirala u prvih deset minuta susreta nakon čega je Slaven Belupo preuzeo konce igre u svoje ruke. U ovim trenucima domaćini su ti koji slažu akcije i imaju loptu u svom posjedu.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix
image
MATIJA DJANJESIC Cropix

9‘ - Kakva prilika za Goricu, Fruk je promašio čisti zicer i pucao preko gola nakon što je prošao dvojicu obrambenih igrača. Nešto ranije Fruk je imao još jednu šansu, pa je tako Gorica nakon 10 minuta mogla voditi s nestvarnih 3:0.

4‘ - GOOOL! Gorica vodi 1:0, zabio je Raspopović. Nakon ubacivanja Pršira s lijeve strane, lopta je došla do Raspopovića koji je lijepo pogodio ljevicom i savladao Markovića.

1‘ - Počela je utakmica u Koprivnici.

19.00 - Poznati su sastavi za okršaj Slaven Belupa i Gorice.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:13