Trener Slaven Belupa Ricardo Moniz

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
PRIPREME U SLOVENIJI

Damir Krznar i društvo iz Maribora srušili Slaven Belupo, hrvatski prvoligaš bez gola u Ljudskom vrtu

U četvrtak Slaven Belupo na Rogli igra sljedeću pripremnu utakmicu s Mornarom iz Bara.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. srpanj 2023. 19:59

MARIBOR - SLAVEN BELUPO 2:0 (1:0 - Pihler (10), 2:0 - Skuka (28)

MARIBOR Ljudski vrt. Gledatelja 300. Sudac: Tadej Mežnar. Pomoćnici: Elmedin Dedić i Aljaž Holcman (svi iz Slovenije).

MARIBOR: Bergsen, Pihler, Skuka, Kolar, Karičič, Žiničič, Ferčec, Horvat, Dizdarević, Lorber, Čuk (još su igrali: Zalokar, Strajnar, Vrhovec, Antolin, Watson, Rafiu, Mitrović, Iličić, Tavares).

Trener: Damir Krznar.

SLAVEN BELUPO: Sušak - Krušelj, Međimorec, Boras (od 50. Kocijan), Martinaga (od 79. Bosec) - Mioč, Marina, Mađarić (od 79. Bošnjak) - Crnac (od 88. Eškinja), Manaj (od 46. Šakota), Hoxha (od 60. Mrdaković).

Trener: Ricardo Moniz.



Nakon nedjeljnog remija s Celjem (2:2), Slaven Belupo je u utorak gostovao kod slovenskog prvoligaša Maribora u Ljudskom vrtu u sklopu priprema za novu sezonu. Trećeplasirana ekipa Slovenije bila je bolja od osmoplasiranoga kluba SuperSport HNL-a te je ostvarila pobjedu rezultatom 2:0.

Momčad hrvatskog trenera Damira Krznara bolje je otvorila susret te je veliku priliku u 8. minuti imao Kolar koji je tukao iskosa s lijeve strane, no lopta je otišla pokraj vratnice. U 10. minuti Maribor je poveo s 1:0. Prekid je bio koban za Farmaceute, najviše je skočio Pihler i glavom matirao vratara Suška.

Mogao je Slaven izjednačiti rezultat u 22. minuti nakon odličnog ubačaja Crnca, no Mioč je s nekoliko metara poslao loptu iznad grede. Tri minute kasnije udarac je isprobao Crnac, tukao je iz daljine, ali je domaći vratar bio siguran i Mariborčani su zadržali gol viška.

U 28. minuti domaća je momčad povećala prednost nakon što je Skuka pobjegao Međimorcu i Borasu i mirno pogodio za 2:0. Do kraja poluvremena po jedna prilika sa svake strane, ali rezultat se nije mijenjao.

U nastavku susreta obje su momčadi obavile dosta promjena, a bolje je krenuo Maribor koji je prijetio preko Rafiua, ali je vratar Marković dobro obranio.

S druge strane prilike nisu uspjeli iskoristiti Crnac i Hoxha, odličnim obranama istaknuo se Bergsen. Mogao je do kraja Maribor postići još koji pogodak, no tri dobre obrane upisao je Marković.

U četvrtak Slaven Belupo na Rogli igra sljedeću pripremnu utakmicu s Mornarom iz Bara.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 11:13