ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
REMI U KOPRIVNICI

Derbi začelja završio bez golova, na klupi došlo do tučnjave, morali reagirati i zaštitari

Okršaj Slaven Belupa i Istre 1961 u 27. kolu Prve HNL završio je remijem 0:0
Piše: Goran Čičin-Mašansker, Sportske novostiObjavljeno: 12. ožujak 2022. 17:11

SLAVEN BELUPO - ISTRA 0:0

KOPRIVNICA, stadion Ivan Kušek Apaš. Gledatelja: 708. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik). Pomoćnici: Jakšić i Vidović. Četvrti: Majstorović. VAR: Jović. AVAR: Krmar. Delegat: Jurišić.

Slaven Belupo (3-4-1-2): Sušak – Tepšić, Paracki (od 87. Liklin), Božić – Bosec (od 87. Crnac), Marina (od 66. Krstanović), Caimacov, Goda – Brković (od 66. Kvržić) – Bogojević (od 67. Laušić), Zapata. Trener: Zoran Zekić.

Istra 1961 (4-3-3): Lučić – Hujber, Galilea, Silva, Lisica (od 90. Rovis) - Perera, Mlinar (od 71. Vujnović), Caseres – Ivančić (od 71. Mišković), Drena Beljo, Bande (od 83. Serderov). Trener: Gonzalo Garcia.

Žuti kartoni: Marina (5 – preoštar start), Goda (28 – start s leđa), Hujber (29 – prigovor), Mlinar (41 – preoštar start), trener Zekić (43 – prigovor), trener Garcia (43 – prigovor), Brković (62 – preoštar start), Ivančić (65 – start s leđa), Bosec (73 – start s leđa), Perera (87 – preoštar start), Crnac (90+3 – nesportsko ponašanje). Crveni kartoni: pomoćni trener Mešnjak (76 – nesportsko ponašanje), pomoćni trener Cuesta (76 – nesportsko ponašanje). Igrač utakmice: Ivan Lučić.


U obostrano dosta nervoznoj utakmici nismo vidjeli previše lijepih poteza, no obje su momčadi zaslužile pohvale za ozbiljan pristup. Iskrilo je na trenutke kao da se vodi borba za opstanak, no završilo je praznih mreža za što su najzaslužniji bili raspoloženi vratari Sušak i Lučić.

U prvih dvadesetak minuta bila je to uspavanka na koprivničkom stadionu, malo toga zanimljivog viđeno je s jedne ili druge strane. Onda je u 25. minuti krenulo malo življe. Brković je ukrao loptu na polovici gostiju i s 25 metara opalio ljevicom, lopta je otišla malo pokraj vratnice.

Dvije minute kasnije veliku priliku imala je Istra. Caseres je fino pronašao Ivančića koji je napravio nered u domaćem kaznenom prostoru, prošao je Tepšića i Parackog, ali mu je vratar Sušak odlično izašao u udarac i otklonio opasnost. Nakon odbijene lopte Ivančić je iskosa pogodio vanjski dio mreže.

Zaiskrilo je na travnjaku Apaša nakon starta Gode na Hujbera. Gosti su tražili i crveni, sudac Kulušić zadovoljio se žutim kartonom. Još jednom istaknuo se Sušak u 31. minuti, nakon ubačaja Mlinara Slavenov vratar je efektno boksanjem izbacio loptu iz opasne zone.

Veći je posjed u prvom dijelu imala Istra, Slaven je pokušavao visokim presingom, ali mreže se nisu tresle. Pokušao je Zapata u 35. minuti nakon jedne duge lopte, no obrana Puljana blokirala je njegov udarac. Najbolju priliku u prvom dijelu za domaće je imao Božić, nakon ubačaja Caimacova tukao je s pet metara glavom, ali je lopta otišla malo iznad grede.

Nastavak je otvorio Zapata atraktivnim pokušajem škaricama, no nije dobro zahvatio loptu. Brković je tukao s 20 metara u 52. minuti, bio je to prvi udarac domaćih u okvir, no Lučić je obranio uz manje probleme. Aktivniji su bili domaći u početku drugog poluvremena, u 55. minuti Bogojević je nakon prodora gađao bliži kut, Lučić je i to zaustavio.

Zekić je za posljednjih pola sata u igru uveo Krstanovića, Kvržića i Laušića, a netom nakon tih zamjena opasno je iskosa zaprijetio Bande. Slavenova je obrana malo zaspala, ali je Sušak upisao još jednu važnu intervenciju.

U završnici konkretniji je bio domaćin koji ipak nije stigao do željene pobjede. Laušić je tukao pokraj vratiju u 70. minuti, potom je Krstanović zamalo iskoristio pogrešku gostujuće obrane, ali je Lučić spasio stvar istrčavanjem.

Vidjeli smo i dva crvena kartona za nervozne pomoćne trenere, čije je ponašanje bilo posljedica prilično čvrste i oštre igre na travnjaku Apaša. U 87. minuti dobro je s ruba kaznenog prostora tukao Liklin, ali je Lučić i to obranio. U kontranapadu je zaprijetio Lisica, ali se Liklin vratio i blokirao njegov pokušaj.

--------------------------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

76' - Sudarili su se Krstanović i Lučić! Grubo je izgledalo, no još je gore zaiskrilo na klupi obiju momčadi...

Došlo je do tučnjave između pomoćnika Zorana Zekića i Gonzala Garcije, a morali su se umiješati i zaštitari! Oba su pomoćnika dobila crvene kartone te su udaljeni sa stadiona!

image

Dario Kulušić, sudac.

ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

73' - Bosec ruši Caseresa s leđa pa ulazi i on u Kulušićevu bilježnicu. Propustit će sljedeće kolo protiv Dinama.

65' - Žuti karton sada i Ivančiću zbog faula na Caimacovu.

62' - Žuti karton dobio je Arijan Brković.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

55' - Dobro je sada šutirao Bogojević s oko 15 metara, siguran je opet Lučić!

52' - Raspoloženi Brković je dobro opalio i zamalo prevario Lučića...

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Koprivnici. Nema promjena u sastavima.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Vrlo siromašno poluvrijeme gledali smo u Koprivnici. Domaći nogometaši nisu uspjeli nametnuti svoju igru, dok su Puljani u nekoliko navrata bili dekoncentrirani u završnici. Umjesto nadahnute i dobrim potezima sadržajne utakmice, vidjeli smo i festival žutih kartona koji su svojim neprikladnim ponašanjem zaokružili treneri Zekić i Garcia.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

43' - Ponosni vlasnici žutih kartona sada su i trener Zoran Zekić i trener Gonzalo Garcia, nagrada obojici zbog stalnih prigovora.

41' - Žuti karton dobio je Frano Mlinar zbog faula na Caimacovu.

35' - Nova velika prilika za Slaven! Caimacov izvrsno centrira, a najviši je u petercu Tomislav Božić čiji udarac glavom odlazi malo preko gola!

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

28' - Grub i opasan start na Hujbera! Goda ga je zakačio nogom s leđa, činilo se da je stradao gležanj i dugo se previjao nogometaš Istre na tlu... Pritom su skočili svi Puljani i tražili crveni karton, a sudac Kulušić autoritativno je smirio situaciju. Na kraju je 'požutio' i sam Hujber zbog prigovora i nesportskog ponašanja u trenucima kada mu je Goda nudio ispriku.

27' - Prilika za Istru! Ivančić je napravio pravu pomutnju u kaznenom prostoru Slavena, u solo-prodoru prošao je par igrača, bio je to čisti zicer, međutim, Sušak je dobro zatvorio svoj kut...

24' - Prva veća šansa na susretu! Brković je lijepo oduzeo loptu Mlinaru i odmah potom silovito opalio s dvadesetak metara - malo pored gola!

17' - Pod pritiskom Arijana Brkovića pogriješio je Galilea, Bosec je potom presjekao jedno dodavanje i jurnuo prema golu Istre, ali radi potez previše i bježi mu lopta u ključnome trenutku...

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

14' - Okuražio se Bogojević i zaprijetio izravno iz kornera, ipak - lakoćom to hvata Lučić.

10' - Bogojevićev ubačaj iz slobodnjaka dočekao je Zapata na 16 metara, a njegov pokušaj uspijevaju blokirati Puljani.

5' - Žuti karton u ranoj fazi susreta dobio je Marina zbog 'mesarskog' starta na Caseresu s leđa...

Dosad smo vidjeli jednu polupriliku Drena Belje, no pomoćni je sudac ionako podignuo zastavicu. Blažena je atmosfera na stadionu Kušek Apaš.

1' - Počela je utakmica u Koprivnici. Glavni je sudac Dario Kulušić iz Šibenika.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 12:53