Arbër Hoxha u akciji

 Željko Hajdinjak/Cropix
DOZNAJEMO

Dinamo i Hajduk bore se za igrača koji je ‘provozao‘ Ristovskog na Maksimiru. Bijeli već povukli prvi potez

I jedni i drugi trebaju krilnog napadača, ali imat će konkurenciju iz inozemstva
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. rujan 2023. 13:54

Arbër Hoxha dobio je nedavno albansku putovnicu te očekuje i reprezentativni poziv, a doznajemo da su njegove igre privukle i zanimanje dva najveća hrvatska kluba.

Interes Dinama pojavio se nakon što je kosovski krilni napadač u Maksimiru s lakoćom prolazio kraj inače teško prolaznog Ristovskog, a doznajemo da je i Hajduk započeo s konkretnim potezima glede zanimanja za usluge najboljeg Slavenovog igrača.

I jedni i drugi trebaju krilnog napadača, rješenje im se nudi ‘u domaćem dvorištu‘, a u Slavenu su spremni za pregovore i budući posao. Naravno, uz financijske uvjete koji će zadovoljiti sve uključene strane...

Nada se pozivu iz Albanije

Inače, Hoxha je ove sezone ukupno zabio tri gola i dvaput asistirao, dok je prošlu sezonu završio sa sedam pogodaka i dvije asistencije. Da su ostali Slavenovi napadači bili precizniji, mogao je Hoxha na račun svojih lopti u Varaždinu, Velikoj Gorici i Maksimiru imati i četiri-pet asistencija više. Nije slučajno da suparnici protiv Slavena često u toku utakmice mijenjaju svoje desne bekove...

Osobito je raspoložen bio u ogledima s jakim suparnicima u SuperSport HNL-u. Tako je Hajduku dosad postigao dva pogotka, zabio je i Dinamu, dok je u utakmicama protiv Rijeke upisao pogodak i asistenciju.

Za reprezentaciju Kosova nastupio je u tri prijateljske utakmice te je postigao jedan pogodak, posljednji put zaigrao je 2021. godine. Dobre igre u Hrvatskoj privukle su pozornost albanske reprezentacije čijem se pozivu Slavenov ofenzivac nada.

Čeka se najbolja ponuda

Hoxhina je osobita kvaliteta igra ‘jedan na jedan‘, u tom segmentu je među najboljim igračima u našem prvenstvu. Ima i snažan udarac iz daljine, osjećaj za igru te suradnju sa suigračima.

Ovog ljeta u Slavenu su odlučili da neće prodavati oba svoja najjača aduta. Tako je u Raków za 1,3 milijuna eura otišao Ante Crnac, a Hoxha je ostao u Koprivnici. No nije nemoguće da i on ode već u zimskom prijelaznom roku, dođe li u Miškininu 10 ponuda koja se ne može odbiti.

Inače, Hoxha je u Koprivnicu stigao u veljači 2022. godine iz Lokomotive, gdje su ga smatrali prekobrojnim. Njegovu tržišnu vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 900.000 eura, a osim iz Hrvatske, ozbiljan interes za njega pokazuju i neki inozemni klubovi.

Linker
31. listopad 2023 20:58