ZELJKO HAJDINJAK Cropix
Davorin Olivari
JEDINO PRAVO POJAČANJE

Dinamo je opet bio ‘brzi vlak‘, Kaneko je demonstrirao školicu nogometa, a sad slijede dvije ‘utakmice istine‘

Stekao se dojam da momčad Roya Ferenčine ne bi postigla pogodak da se igralo još nekoliko dana
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. prosinac 2023. 21:48

Prva recka u misiji “četiri od četiri” je upisana, Dinamo je uvjerljivo, dominantnom igrom, kao brzi vlak pregazio Slaven Belupo. To je već treća uzastopna pobjeda Modrih nakon što su pobijeđeni Osijek i Astana.

Što se polusezona bliži kraju, Dinamo izgleda sve bolje i bolje, makar ima još rupa u igri koje treba pokrpati. Recimo, nakon prvog gola u Koprivnici modri nogometaši dvadesetak minuta nisu napravili gotovo ništa, osim što su imali stalni posjed lopte, ali učinkovitost je bila baš nikakva. Međutim, u drugom poluvremenu opet su se vratili na “tvorničke postavke” i definitivno zaključili priču s domaćinom, koji je u ponedjeljak bio posve bezopasan. Stekao se dojam da momčad Roya Ferenčine ne bi postigla pogodak da se igralo još nekoliko dana. Ne treba to previše zamjeriti Farmaceutima, oni su kvalitativno daleko od vrijednosti Modrih, a kad još aktualni prvaci igraju motivirano i angažirano kao jučer, onda zaista nisu imali nikakve šanse.

image

Koprivnica, 041223
Na stadionu Ivan Kusek Apas igra se 17. kolo Supersport HNL-a, Slaven Belupo - Dinamo.
Na fotografiji: Takuro Kaneko.
Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Trener Jakirović je nakon silnih turbulencija i par šokantnih poraza uspio dohvatiti neku igru koja daje naznake da bi na proljeće uz pojačanja koja su najavljena mogla biti još bitno bolja i s kojom bi Dinamo mogao obraniti naslov prvaka, bez obzira na trenutačni zaostatak za Hajdukom, koji nije realan jer Modri imaju dvije utakmice manje. Jakirovića sad jednostavno treba pustiti da radi svoj posao, osigurati mu nova lica koja želi u svlačionici, neka si posloži u zimskoj stanci momčad onako kako želi. I onda bi za Dinamo sve moglo biti dobro...

image

Takuro Kaneko, statistika protiv Astane

SOFASCORE
Statistika: Sofascore

Naravno, prije toga moraju se pobjednički odraditi dvije “utakmice istine”, s Ballkanijem i Hajdukom. Ne, nismo zaboravili Rudeš s kojim se igra u međuvremenu, ali to bi se ipak moralo lagodno proći, bez ikakve štete.

Ono što posebno treba apostrofirati jest da je Dinamo u ovoj završnici prvog dijela sezone dobio jednog vrlo ozbiljnog igrača, Japanca Takura Kaneka. “Samuraj iz Saitame” ovog je trenutka najbolji igrač Modrih ili, ako hoćete, u najboljoj je formi. Ispao je na kraju jedino pravo pojačanje Dinama, ali stvarno baš pravo. Njegovi driblinzi uništavaju suparničke obrane, zabija, asistira. Kaneko je ogromni Dinamov bingo, postao je faktor X. I obrani Slavena Belupa očitao je školicu nogometa, u njemu je Jakirović dobio igrača prevage. Može trenera veseliti i povratnički pogodak Brune Petkovića, ali i njegova igra, ulaženje u prilike, proigravanja.

I da, nikako se ne smije zaboraviti mladi Petar Sučić, koji je potvrdio da je jedan od igrača koji će u skoroj budućnosti biti važna karika plave momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. srpanj 2024 18:29