Ivan Dolček

 TOM DUBRAVEC Cropix
SPLITSKE PRIČE

Dolček poniženje sigurno nije najbolje podnio, a ozlijeđeni igrači su kontinuirano prava zagonetka na Poljudu

Jedan se igrač u Koprivnici dodatno etablirao i pokazao kako Karoglan nije s njim pogriješio
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. listopad 2023. 13:23

Hajduk je s minimalnih 1:0, golom Marka Livaje iz penala, pobijedio na gostovanju u Koprivnici, a ta je utakmica donijela tri ključna detalja.

IVAN LUČIĆ
Karoglan nije pogriješio što ga je ostavio na vratima ispred Kalinića

Ivan Lučić se u Koprivnici potvrdio i tu nema spora. Nije ni prije utakmice bilo dvojbe oko kvalitete 28-godišnjeg Austrijanca hrvatskih korijena, ali Lovre Kalinić se doimao kao snažno rješenje s mentalnog aspekta. Vratar i kapetan, iskusni 33-godišnjak motiviran za veliki “come back”. Ali, Karoglan se odlučio za Lučića i, mora se priznati, nije pogriješio. Dapače, ponovno je Lučić bio jedan od najvažnijih igrača Hajduka. Pritom je stekao i novi kredit koji mu omogućuje da bude siguran u svom statusu “jedinice” najmanje do kraja polusezone, a vjerojatno i dalje ukoliko nastavi na aktualnoj razini. Lučić je na vrata stao na početku ožujka u kup dvoboju s Osijekom. Premda je na Poljud došao kao alternacija za Sentića, uspio se nametnuti, uvjeriti Leku da je spreman ponijeti odgovornost koju nosi uloga vratara Hajduka. Prije godinu dana je doveden da bude pričuva na Poljudu, a isti je status imao u Istri. U godinu dana je od klupe Istre došao do prvog vratara Bijelih koji iza sebe ima već osam mjeseci u ulozi “jedinice”. Ima osvojen Kup i što je najvažnije u ovom trenutku, ima povjerenje trenera i navijača.

IVAN DOLČEK
Poniženje u rodnoj Koprivnici sigurno nije najbolje podnio

Ivan Dolček je nedvojbeno bio najnesretniji čovjek u Koprivnici. Hajduk je pobijedio u njegovom gradu, ali 23-godišnji Koprivničanec morao se zapitati “što sam zgriješio”. Nije ništa zgriješio, ali jasno je da se osjećao tužno. Dapače, poniženo, jer Karoglan je Dolčeka izvukao iz igre nakon samo 11 minuta provedenih na terenu. Krilni napadač je žrtvovan za rezultat. Karoglan je mijenjao sustav, tražio je napadača kojeg će izvaditi i premda se logičnim doimalo da taj bude umorni i ozljedom načeti Livaja, semafor četvrtog suca pokazao je broj 26. Očito Karoglanu nije bilo jednostavno izvaditi Livaju, a logično u igri ostaviti u igri jedinog svježeg i hitrog napadača. Komentator utakmice se začudio “zar Dolček nije maloprije ušao?”. Začudili su se i gledatelji, ali Karoglan je poljubio Dolčeka pri izlasku objasnivši mu što je razlog. Vjerojatno će Dolček izostankom Livaje protiv Rudeša kompenzacijski dobiti prigodu od prve minute. Ali, čak bi i to bilo slaba utjeha za poniženje u rodnoj Koprivnici. Sredstva opravdavaju cilj, ali bilo je definitivno logičnijih rješenja.

OZLIJEĐENI IGRAČI
Kontinuirano prava zagonetka, sve prognoze uvijek padaju u vodu

Već dugo su tabu tema na Poljudu ozlijeđeni igrači. Koliko god zapitkivali, skrivaju se odgovori oko ozlijeđenih igrača pred svaku utakmicu. Postalo je već nepisano pravilo da će igrati oni koji se najčešće spominju kao “načeti, roviti, upitni”. Tako se dogodilo i u Koprivnici. Za Pukštasa se nakon Osijeka kontinuirano komentiralo “nije smio igrati cijelu utakmicu”, za Žapera i Uremovića su prognoze bile “možda pođu na put”. Slično i s ostalima. Međutim, na kraju su Žaper, Uremović i Pukštas odigrali svih 90 minuta na koprivničkom Apašu. I nisu bili kondicijski lošiji od ostalih, dapače. Ali, priča s popisom ozlijeđenih kontinuirano je prava zagonetka na Poljudu. Tko može, tko ne može, standardno je pitanje pred utakmicu, ali i odgovori već ulaze u “klasiku”. Žaper je ozlijedio zadnju ložu protiv Osijeka, Elez također. Obojica su u konačnici participirali u dvoboju kontra Belupa. Pukštasa smo već obradili, Uremović je propustio prethodna tri tjedna i nenadano se vratio u punoj formi kao da nijedan trening nije propustio. Za Rudeš je stoga u ovom trenutku samo jedna činjenica nesporna, dvojica ne igraju zbog žutih kartona, a ozlijeđene i ne spominjemo. Tko se ne pojavi u subotu, taj nije u konkurenciji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
31. listopad 2023 20:31