Mateo Erceg

 Željko Hajdinjak/Cropix
PROPUSTI U KOPRIVNICI

Ekspert kritizirao Ercega: ‘Očito ga je impresioniralo što sudi Hajduku. Zašto je tako dugo gledao snimku?‘

"Možemo se samo nadati da su to debitantske nesigurnosti i da će se popraviti", kaže Goran Tenžera
Piše: SDObjavljeno: 28. listopad 2023. 07:26

Goran Tenžera, sudački ekspert Slobodne Dalmacije, nije bio zadovoljan suđenjem Matea Ercega iz Pristega kod Benkovca na utakmici Slaven Belupo - Hajduk (0:1). Oči su bile uprte u dalmatinskog suca na gostovanju Hajduka u Koprivnici, evo što Tenžera kaže...

- Nije to bila dobro odsuđena utakmica mladog suca Ercega. Očito je bio impresioniran što prvi put sudi Hajduku. Možemo se samo nadati da su to bile debitantske nesigurnosti i da će mu u narednim utakmicama suđenje biti puno bolje - smatra Tenžera pa pojašnjava:

- U prvom poluvremenu pokušao je pustiti nešto žešću igru, pri čemu je posebna žrtva bio Livaja, triput je propustio dosuditi prekršaje nad Livajom, od kojih je u 21. minuti, kad su Livaju dva igrača Slaven Belupa oborila, bio najočitiji, a Erceg je pustio da se igra nastavi.

U drugom poluvremenu, nastavlja, primijenio je stroži kriterij, ali je tu bilo dosta neujednačenosti.

- U 80. minuti nepotrebno je dao žuti karton Livaji kada je ovaj klizećim startom pokušao spriječiti dodavanje obrambenog igrača Slaven Belupa vrataru, pri čemu je došlo do laganog, slučajnog kontakta Livaje s tim igračem. S druge strane, u 82. minuti Livaja je zaustavljen hrvačkim zahvatom, a obrambeni igrač je prošao bez javne opomene. Također, nadoknada izgubljenog vremena trebala je biti duža od šest minuta.

O dosuđenom jedanaestercu Tenžera kaže:

- Što se tiče kaznenog udarca u 41. minuti (pogodak je postignut tek u 44. minuti, nakon pregleda VAR-a, op. a.), a koji je ispravno dosuđen u korist Hajduka, treba reći da situaciju u igri Erceg nije mogao jasno vidjeti. Međutim, nejasno je zašto je toliko dugo pregledavao snimku s kamere, kada je "ruka" igrača Slaven Belupa bila očita iz svih kutova kamere.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 10:33